האיחוד האירופי רוצה לחדור למחשבי האזרחים
במסגרת תוכנית ללחימה בפשיעה המקוונת באיחוד האירופי, המשטרה תוכל לשלוח סוסים טרויאנים לגולשים ולעקוב אחריהם ללא צו
משטרות במדינות האיחוד האירופי יוכלו לפרוץ למחשבים של גולשים ללא צו, כך לפי תוכנית חדשה באיחוד האירופי ללחימה בפשיעה המקוונת, עליה מדווח הטלגרף הבריטי. הטכניקה בה ישתמשו בתוכנית, שמכונה "חיפוש מרחוק", מאפשרת ציתות למחשבים בביתים ובמשרדים, כדי לעקוב אחרי שימוש ברשת ובמייל.
משרד הפנים הבריטי תומך בהצעה, שעיקרה הרחבת אמצעי המעקב האלקטרוני על האזרחים, אותה העלתה מועצת השרים של האיחוד האירופי. ההצעה תרשה למדינות האיחוד להורות למשטרה הבריטית לעקוב אחרי אזרחי המדינה ברשת ולפרוץ למחשבי חשודים ללא צו.
ההצעה עוררה דאגה בקרב ארגוני זכויות אזרח ברחבי אירופה, החוששים כי החוק יעודד חדירה של הממשל לפרטיותם של האזרחים. שמי צ'קרבטי, יו"ר הארגון "ליברטי", אמר: "הכוח שהחוק נותן פולשני מאוד, פולשני בדיוק כמו לבוא ולפרוץ לך את הדלת כדי להיכנס אלייך הביתה. הציבור זקוק ודורש לחקיקה ולרשות השופטת. אם נאבד את ההגנות האלו, זו תהיה מהלומה קשה לפרטיותם האישית".
מטרת החוק היא להיאבק בטרור המקוון ובפורנוגרפיית קטינים המופצים באינטרנט ומנצלים את האנונימיות היחסית של המדיום. השימוש באינטרנט חוסך מארגוני הפשע את הסיכון שבשיחות טלפון, להן ניתן לצותת.
החוק הבריטי העוסק בשימוש שימוש לרעה במחשב מ-1990 כבר מתיר חיפוש מרחוק. ה-MI5 ומשטרת בריטניה כבר עשו שימוש חשאי בחוק זה. המעקב אחרי החשוד מתבצע באמצעות שליחת סוס טרויאני במייל והדבקת המחשב שלו.
משרד הפנים הבריטי הגיב לפניות התקשורת בנושא, ומסר כי הוא עדיין עובד על סיכום תנאי התוכנית המדוייקים עם מדינות האיחוד האירופי.