שתף קטע נבחר
 

כלור בכלי הדם

הסוכרלוז, לפי ד"ר פנינה בר-סלע, הוא חוליה נוספת בשרשרת הממתיקים המלאכותיים, שרשרת הנמשכת כי כל מרכיביה נמצאו עד כה כלא בריאים

ד”ר פנינה בר־סלע, מומחית לתזונה ומנהלת מרכז הבריאות ”התחדשות אמירים”, שבעבר עסקה בחקר הסרטן באוניברסיטה העברית ובטכניון, סבורה אף היא שהשימוש בסוכרלוז, כמו ביתר הממתיקים המלאכותיים, מזיק לבריאות.

 

”לאורך ההיסטוריה של הממתיקים אפשר לראות כיצד בכל פעם שמתברר שממתיק מסוים גורם לנזק, מנסים להמציא ממתיק חדש. כשהתברר שהסכרין לא בריא, התחילו לשווק את האספרטיים, ואז, כשהבינו שגם הוא עלול להזיק, הוציאו לשוק את הסוכרלוז, ואולי בעוד כמה שנים נהיה עדים לעוד קמפיין על ממתיק מלאכותי חדש. באשר לסוכרלוז : הבעיה היא שהוא מכיל כלור. על־פי הערכת ה־FDA, בין 11% ל־27% מהסוכרלוז נספג במעיים. הכלור פוצע מאוד את האנדותל – העטיפה הפנימית של כלי הדם שלנו. כל פציעה באנדותל מובילה להצטברות טסיות דם ולכולסטרול, ובעקבות זאת להיווצרות פלאקים – רבדים טרשתיים.

 

"דווקא אצל חולי סוכרת, שהם קהל היעד העיקרי של הממתיקים, זו בעיה חמורה במיוחד, שכן כלי הדם של חולים סוכרתיים פגועים ודקים יותר ממילא. בעיה נוספת נוגעת יותר לאנשים שעושים דיאטות הרזיה. כשאנו עושים דיאטה, השומן בגוף מתפרק, ומאחר שהאורגנוכלורינים מצטברים ברקמות שומן, הרי עם התפרקות השומן, החומרים הרעילים האלה עוברים לדם”.


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים