שתף קטע נבחר
צילום: AFP

"לא מפטרים עובדים בזמן מלחמה כי לא נעים"

האם גל הפיטורים הפסיק בגלל המלחמה בדרום? כך חושב מנכ"ל חברת התעשייה מכתשים אגן, אברהם ביגר. מכתשים אינה מתכננת פיטורים, אך לדבריו: "גל הפיטורים לא הסתיים. בזמן המלחמה אף אחד אינו מפטר. לא עושים דברים כאלה"

האם גל הפיטורים במשק, שהביא לפיטוריהם של עשרות אלפי עובדים בחודשים נובמבר ודצמבר 2008, הפסיק? הסטטיסטיקה עדיין לא אספה נתונים על כך, אך לפי היקף הפרסומים בתקשורת, התשובה היא חיובית: במהלך נובמבר ודצמבר התפרסמו כמעט מדי יום ידיעות על פיטורים של מאות עובדים, ואילו מאז שהחלה המלחמה התפרסמו ידיעות בודדות על פיטורים של כמה עשרות עובדים בלבד.

 

 

האם מדובר בהפסקה זמנית של גל הפיטורים בגלל המלחמה? "אני סבור, לצערי שהפיטורים ימשיכו אחרי המלחמה", אמר ל-ynet מנכ"ל ויו"ר חברת האגרוכימייה (הדברה) מכתשים אגן, אברהם ביגר, "המעסיקים אינם מפטרים כי יש מלחמה".

 

יודגש כי לדברי ביגר, הנהלת מכתשים אינה מתכננת כלל לפטר עובדים, ודבריו של ביגר מתייחסים לחברות אחרות. אבל מנהלים מודעים לנעשה אצל עמיתיהם, שאתם הם נמצאים בקשרים עסקיים. לדברי ביגר: "אנחנו לא מתכוונים לפטר אף אחד. ענף האגרוכימיה חסין יחסית לפגיעת המשבר. אנשים ממשיכים לגדל תבואה, ומהרגע שהזרע נזרע באדמה, ההזמנות אינן מבוטלות. זאת, למרות שאף חברה אינה יכולה שלא להיפגע ממשבר בסדר גודל כזה. בטווח הנראה לעין אין לנו כוונה לפטר אף אחד. אבל חברות רבות מפטרות עובדים, ולמרבה הצער ימשיכו לפטר גם בעתיד, אחרי המלחמה".

 

האם המנהלים חוששים לפטר עובדים בגלל גיוסם של רבבות עובדים למילואים, שממילא חוסך להם את עלות השכר של העובדים עד שחרורם?

 

"יש גם שיקול כזה, אבל זה לא השיקול העיקרי. אנשים לא מפטרים בזמן מלחמה - כי לא נעים להם. פשוט לא עושים דברים כאלה. שיקולים כאלה חשובים מאוד למנהלים ישראלים. זה כמו שלא מפטרים עובדים בזמן החגים - גל הפיטורים החל מיד אחרי החגים. יש דברים שפשוט לא עושים".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יו"ר ומנכ"ל מכתשים אגן, אברהם ביגר
צילום: אוראל כהן
מומלצים