שתף קטע נבחר

צפון קוריאה: נתפרק מגרעין רק אחרי ארה"ב

"ברגע שהמטרייה הגרעינית האמריקנית מעל דרום קוריאה תיעלם", צפון קוריאה לא תזדקק עוד לנשק הגרעיני שברשותה - נכתב בהודעה שפרסם היום משרד החוץ בפיונגיאנג

צפון קוריאה הודיעה היום (ג') כי אין בכוונתה לוותר על הנשק הגרעיני שברשותה - כל עוד ארצות הברית עדיין תומכת בדרום קוריאה באמצעות הארסנל הגרעיני שנמצא ברשותה.

 

זה זמן רב שצפון קוריאה מאשימה כי וושינגטון מחביאה נשק גרעיני בדרום קוריאה - שנועד לשמש להתקפה אפשרית נגד המדינה הקומוניסטית המבודדת. עם זאת, וושינגטון כמו גם סיאול מכחישו את הטענות.

 

בהודעה לעיתונות שפרסם משרד החוץ בפיונגיאנג היום נכתב כי "ברגע שהמטרייה הגרעינית האמריקנית מעל דרום קוריאה תיעלם" - לא תזדקק צפון קוריאה לנשק הגרעיני שברשותה.

 

ארה"ב, סין, יפן, דרום קוריאה ורוסיה מנסות זה שנים לשדל את צפון קוריאה לנטוש את תוכנית הנשק הגרעיני שהיא מנהלת. בפברואר 2007 הסכימה פיונגיאנג לנקוט צעדים לפירוקה מנשק גרעיני בתמורה לחבילת הטבות כלכליות ודיפלומטיות. ואולם, באחרונה נקלעו השיחות הרב-צדדיות על פירוקה מגרעין למבוי סתום.

 

לפני שבועות ספורים הודיעה צפון קוריאה כי בכוונתה להאט את צעדיה להתפרקות מנשק גרעיני, אם מדינות המערב שהבטיחו לה סיוע בתחומי הכלכלה והאנרגיה לא יקיימו את הבטחתן. "הבה נראה אם הפיצויים שהובטחו לנו יינתנו - אם הדבר לא יקרה, נאט את מלאכת הפירוק בהתאם", אמר שר החוץ של צפון-קוריאה, קים קיי-גוואן.

 

קודם להודעתו של קים, מסרה וושינגטון כי סיוע הדלק לצפון קוריאה יוקפא, עד להתקדמות משמעותית בשיחות הרב-צדדיות שנועדו לאשרר את פרוטוקול פירוק פיונגיאנג מנשק גרעיני. סבב השיחות הרב-צדדיות האחרון הסתיים בחודש שעבר בלא תוצאות, לאחר שנציגי המדינה הקומוניסטית סירבו לאפשר לפקחים לקחת דגימות מאתר הגרעין במרכזי ביונגביון.

 

בחודשים האחרונה, פרסמה פיונגיאנג הודעות סותרות בנוגע לנכונותה לפרק את מתקניה הגרעינים: לפני כמה חודשים הצהירה שבכוונתה לחדש את הפעילות שהושעתה במתקני הגרעין שלה ולבצע פעולות נוספות המאיימות על ההסכם. היא אף הודיעה לסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית כי היא מגדירה את המתקן הגרעיני ביונגביון כאתר הנמצא מעתה והלאה "מחוץ לתחום" עבור פקחי הסוכנות, והדגישה כי בכוונתה להפסיק את כל הפעולות לפירוק המתקן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
המתקן הגרעיני ביונגביון. ארכיון
צילום: איי אף פי
מומלצים