שתף קטע נבחר

נערכים לקרב האמיתי: הקמפיינים יוצאים מהקפאה

במערכת הפוליטית מעריכים כי אקורד הסיום של המלחמה קרב, וקמפיין הבחירות צובר תאוצה מחודשת. בקדימה, בעבודה ובליכוד התכנסו בשבוע האחרון צוותי מטות ההסברה, ושוקדים על בניית אסטרטגיה שתמנף את תוצאות המלחמה לצרכיהם

המלחמה בעזה הכניסה את הקמפיינים להקפאה עמוקה, אבל במפלגות הגדולות מריחים את הסוף - וכבר נערכים לחידוש המלחמה האמיתית - על קול הבוחרים, כל זאת 27 ימים לפני הבחירות לכנסת.

 

בחירות 2009 ב-ynet: ערוץ מיוחד

 

יו"ר מטה הבחירות של קדימה, דליה איציק, קיימה אמש (יום ג') פגישה עם אנשי צוות ההסברה של המפלגה. גם בעבודה התקיימו שיחות בקרב בכירי צוות הקמפיין על מנת לבחון את הדרכים שיסייעו למפלגה להבליט את יתרונותיו של יו"ר העבודה ושר הביטחון, אהוד ברק, כמי שניהל את המלחמה בצורה טובה. גורמים בעבודה אמרו ל-ynet כי: "מריחים את סיום המלחמה ואנחנו בוחנים דרכים שונות על-מנת להסביר לציבור מה ברק עשה במלחמה".


נתניהו בביקור פצועים (צילום: ג'ורג' גינסברג)

 

גם בליכוד בוחן בימים אלה הצוות האסטרטגי כיצד להיערך לסוף המלחמה. בכירים בליכוד אמרו כי הם עדיין ממתינים לראות מה יהיו התוצאות, וכי הם אף בוחנים את אופי קמפיין ההסברה של קדימה והעבודה.

 

במטה הליכוד אמרו ל-ynet כי עדיין אין החלטה לגבי הקו ההסברתי של התנועה ליום שאחרי, אולם ההיערכות בשיאה ונבחרות אפשרויות שונות. יו"ר הליכוד, בנימין נתניהו, אמר בתדרוך לכתבים זרים דברים שעשויים להתפרש כחלק ממדיניות ההסברה העתידית של המפלגה. נתניהו אמר כי "ישראל חייבת לנטרל את מנהיגי חמאס מכלל פעולה, בכדי להבטיח ניצחון על הטרור".


לבני עם פצועים (צילום: רונן לידור)

 

בליכוד ערכו לאחרונה סקר פנימי שבחן את מצב המנדטים, והם אומרים כי לפי שעה "עושה רושם שהמלחמה לא שינתה הרבה. לבני עדיין מקבלת מנדטים רבים, בעיקר משום שלא מכירים אותה ואנשים מוכנים להצביע עבורה. החיסרון שלה הוא גם היתרון שלה: לא מכירים אותה ולכן מוכנים לתת לה הזדמנות".

 

בליכוד חוששים לא לטעות בקמפיין ההסברה אחרי המלחמה, שכן עדיין לא ברור כיצד יקבל הציבור את תוצאותיה של המלחמה. בכיר במטה הליכוד אמר כי "הציבור לא מבין את הפרטים הקטנים, ובסופו של דבר מי שייקבע הם הפרשנים והדרך בה הם יציגו את סיום המלחמה".

 

בכירים בקדימה אמרו כי נוכח הזמן הקצר שנותר עד הבחירות הכלליות יש להתחיל להיערך בהקדם ליום שאחרי סיום המלחמה. "זו מערכת בחירות הזויה, שהפוליטיקה נעדרה ממנה כמעט לחלוטין וצריך לבדוק מה עושים הלאה", אמר בכיר במטה הבחירות של קדימה.


ברק עם הלוחמים (צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון)

  

במפלגות אחרות, וקטנות יותר, כמו ישראל ביתנו, מרצ וש"ס, קמפיין הבחירות נמשך במהלך המלחמה ובמפלגות אלה מתכוונים בעיקר להבליט את יתרונותיהן. בישראל ביתנו מקווים כי דימויו של היו"ר, אביגדור ליברמן, כאיש כוחני שיידע לטפל בערבים - יפעל לטובתם בבחירות, וחלק גדול מהקמפיין יהיה מושתת על ליברמן עצמו ועל עמדותיו ותוכניותיו.

 

"אולמרט עסק בפוליטיקה מתחילת המלחמה"

אף על פי שהמפלגות נמנעו מלעסוק בפוליטיקה במהלך המלחמה, תקפו בליכוד ובעבודה את התנהלותו של ראש

הממשלה, אהוד אולמרט, במהלך המלחמה והאשימו אותו בכך שבניגוד לשאר המפלגות אולמרט עסק בפוליטיקה מתחילת המלחמה, למרות ניסיונו להציג עצמו כמי שמנהל אותה.

 

במפלגות מיהרו לקפוץ על ההכחשה שפרסם הבית הלבן הערב, על דבריו של אולמרט בעניין ההצבעה במועצת הביטחון.  

 

גורמים בעבודה אמרו כי: "זה לא חדש, אך מתברר שוב כי אולמרט הוא טיפוס בעייתי. באופן חד משמעי אפשר לומר שהוא עסק בפוליטיקה במהלך כל המלחמה ודאג בעיקר למורשת שלו, ולאיך שהוא ייזכר בהיסטוריה".

 

הליכוד קרא לשרת החוץ ולראש הממשלה "להפסיק להתקוטט על הקרדיט המפוקפק 'מי לא הצליח למנוע החלטה נגד ישראל במועצת הביטחון של האו"ם'. חבל שההתנצחות הפוליטית בין לבני לאולמרט תגרום לפגיעה ביחסי ישראל עם בת הברית החשובה ביותר שלה - ארצות הברית".


פורסם לראשונה 13/01/2009 23:58

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כינוס צוות קמפיין הבחירות של הליכוד
צילום: עופר עמרם
"דאג בעיקר למורשת שלו". אולמרט
צילום: AP
מומלצים