שתף קטע נבחר

חמאס: מנסים להגיע להבנות עד תחילת השבוע

גורם בכיר בחמאס ממתן בשיחה עם ynet את דבריו הלוחמניים של חאלד משעל: "מה שנאמר בנאומים הוא דבר אחד, אך מה שמנחה את המשלחת בחדרי חדרים, זה האינטרס האמיתי של הרחוב". גורמים בארגון מעריכים כי סוגיית המעברים תיסגר כבר ביום ראשון

מתקרבים להסכם רגיעה? למרות נאומו הלוחמני של ראש הלשכה המדינית בחמאס, חאלד משעל, אחר הצהריים (יום ו') בדמשק, אומרים גורמים בחמאס ובארגונים הפלסטיניים השונים, כי נמשכים המאמצים להגיע להסכם על רגיעה, או לפחות להבנות בנושא, כבר ביום ראשון הקרוב. הגורמים ציינו כי ביום ראשון תשוב לקהיר משלחת חמאס עם התשובות הסופיות בעניין, כשההערכה היא שסוגיית המעברים - קצב פתיחתם וכמות הסחורות שישראל תסכים להכניס לרצועה - תיסגר.

 

הגורמים ציינו כי המחלוקות עדיין עקרוניות - אך קטנות, וכי הקו המנחה הוא שאין לדרדר את המצב בעזה חזרה ללחימה. "המטרה היא לאפשר לאנשים להשתקם. מה שנאמר בנאומים הוא דבר אחד, אך מה שמנחה את המשלחת בחדרי חדרים, זהו האינטרס האמיתי של הרחוב", אמר ל-ynet גורם בכיר בחמאס, שהוסיף כי הסיכויים להגיע לרגיעה גדולים יותר מהסיכויים להגיע לסיבוב נוסף של עימות.

 

הגורם העריך כי בסופו של דבר יושגו הסכמות על רגיעה ארוכת טווח, שיתחילו מתקופה של שנה עד שנה וחצי, אך בפועל תימשך הרגיעה זמן רב יותר.

 

בתוך כך, שב אמש מקהיר ראש האגף המדיני-ביטחוני במשרד הביטחון, האלוף במיל' עמוס גלעד, לאחר שקיבל עדכונים מהמצרים על מצב המו"מ עם החמאס. המטבחון המשולש צפוי לדון בעדכונים שהביא עמו גלעד ממצרים, אולם לפי שעה טרם נקבע מועד לכינוסו.

 

"חמאס ישלוט במעברים מרחוק"

לדברי הגורם הבכיר בחמאס, על פי ההבנות שהושגו עד כה, חמאס יוכל להשפיע על זהות הנכנסים והיוצאים במעברים, גם אם אנשיו לא יוצבו פיזית בתוך מתחם המעברים - שאותם יאיישו שוטרי הרשות הפלסטינית של אבו מאזן. לדבריו, לישראל לא תהיה זכות בלעדית להחליט על סגירת מעבר רפיח, כפי שהיה בהסכם הקודם, גם אם החלטת מועצת הביטחון 1860, שקראה להפסקת אש ברצועה, מפנה להסכם המעברים משנת 2005.

 

עוד הוסיף הגורם, כי מבחינת חמאס, הסוגייה המרכזית, בנוסף לסיום המצור על הרצועה, היא הקמת המנגנון שיחליט וינהל את הבנייה מחדש של עזה. בעניין

הזה, לדבריו, ישראל עדיין מקשיחה את עמדתה בכל הקשור לכמויות המלט והברזל שניתן יהיה להכניס לרצועה. ישראל דורשת שבמסגרת המנגנון יהיה ניתן לוודא שהכמויות הן כאלה שהשימוש בהן יהיה רק לצורכי הבנייה מחדש של הרצועה ולצריכה הפרטית, ולא כמויות שניתן לעשות בהם שימוש לבניית מנהרות ונשק.

 

הגורם ציין כי להערכתו, גם אם לא יוסכם על הסכם ביום ראשון, המגעים צפויים לתפוס תאוצה, לקראת הסכם כזה.

 

בהכנת הידיעה השתתף רוני סופר
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הריסות בעזה. השיקום - סוגייה מרכזית
צילום: AP
מומלצים