שתף קטע נבחר

לאחר 10 שנים: ציר בחברון ייפתח לפלסטינים

במסגרת ההקלות בגדה, שוקלים בצה"ל לפתוח לתנועת פלסטינים את ציר ציון, המוביל מקריית ארבע למערת המכפלה. דובר היישוב היהודי: אהוד ברק מפקיר את ביטחוננו

בצה"ל שוקלים לפתוח לתנועת האוכלוסיה הפלסטינית את ציר ציון - ציר מרכזי בעיר, המוביל מקריית ארבע למערת המכפלה, שהיה סגור ליהודים בלבד. הרחוב מקביל לרחוב השוהדא, שעדיין סגור אף הוא לפלסטינים.

 

זה למעלה מעשר שנים סגור הכביש לתנועת פלסטינים משיקולים ביטחוניים, בשל פיגועים רבים שבוצעו לאורכו. כיוון שבמשך שנים היה פתוח רק לתנועת

יהודים, זכה הציר בין היתר לכינוי "ציר האפרטהייד".

 

ביישוב היהודי בחברון הגיבו בזעם. "אהוד ברק רוצה לקבוע עובדות לממשלה הבאה תוך הפקרת ביטחון התושבים וסיכון חיי אדם", אמר דובר היישוב היהודי, נועם ארנון. "אם לפתוח, אז לכולם, ולא אפרטהייד נגד יהודים. לערבים יש גישה לכל הצירים והיהודים כאן חיים בגטו של שלושה אחוזים מתוך העיר. יש פה עוול ואפליה בלתי נסבלים". 

 

בתקופה האחרונה מנסים במערכת הביטחון למצוא דרכים להקל על האוכלוסייה הפלסטינית ביהודה ושומרון. במסגרת ההקלות הוסרו מחסומים במקומות שונים ברחבי הגדה. במסגרת זאת, התקיימה לאחרונה עבודת הכנה על מנת לפתוח את ציר ציון לתנועת פלסטינים. היום תוגש התוכנית לאישורם של אלוף פיקוד המרכז, גדי שמני, ולמפקד אוגדת איו"ש, תת-אלוף נועם תיבון.

 

מארגון "יש דין" נמסר בתגובה: "הצווים שאיפשרו מניעת תנועה של פלסטינים בעיבורה של עיר, אין דרך לראותם אלא כצווים המבטאים מדיניות של אפרטהייד משפטי ומוסרי. טוב שבוטלו".

 

ואילו הח"כ החדש מיכאל בן ארי מהאיחוד הלאומי תקף בחריפות את מדיניות הסרת המחסומים: "מדובר בסכנה ביטחונית והפקרת תושבי היישוב היהודי. לברק אין סכמות לעשות כך, והוא מתעלם מהחלת הבוחר לשלוח אותו הביתה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חייל צה"ל בחברון. ארכיון
צילום: AP
מומלצים