שתף קטע נבחר

ב"עוף העמק" הבעירו צמיגים; המנכ"ל: כואב לי

המנכ"ל החדש-ישן של "עוף העמק" אומר כי רק הנושים יכולים להציל את המפעל. הוא לא יצא אל המפגינים, אך אמר: "אנחנו לא זורקים את הפועלים בשרירות לב - הגענו למבוי סתום"

בעוד שמחוץ למפעל "עוף העמק" הפגינו היום (א') עובדים שהציתו צמיגים, הסתגר במפעל המנכ"ל אברהם רודן. בראיון ל-ynet הוא אמר כי למרות שיש סיכויים גבוהים יותר שהמפעל ייסגר, עדיין נעשים מאמצים כבירים כדי למנוע את הסגירה. "עד שמשהו לא נופל ומת עדין יש סיכוי, אני לא אומר זאת לאנשים כדי לא לטעת בהם תקוות שווא".

 

מחלון משרדו של המנכ"ל שומעים היטב את קולות העובדים הזועקים "לחם עבודה", גם מריח עשן הצמיגים הבוערים היא אפשר להתעלם. רודן, מי שניהל את המפעל בחמש השנים וחצי האחרונות, פוטר ועתה הוחזר כדי לסדר את העניינים, נושך שפתיים: "זה כואב לי מאוד לראות ולשמוע את האנשים.

 ברור לי שאין לאנשים הללו אלטרנטיבה. לאן ילכו אנשים בני 50 ומעלה? מה שמתרחש כאן זה כמו לזרוק אנשים לכלבים, ואם הנושים יסתכלו על כל אחד ואחד מהם בעיניים ויבינו שיש מאחורי כל עובד סיפור אנושי, אולי ניתן יהיה לעשות משהו".

 

לדבריו, על אף התחושה הקשה השוררת בחוץ, ולמרות שהעובדים בטוחים כי הנהלת המפעל הפקירה אותם, נעשים מצדם מאמצים גדולים כדי למנוע את סגירתו של המפעל. "אנחנו מנסים לממש את כל האפשרויות הקיימות כדי להציל את המפעל. לומר שההנהלה אינה עושה דבר זה לא נכון. הקיבוצים לקחו על עצמם סיכונים בהיקף של מיליונים. כך בשנת 2003 כשנקלענו לקשיים, ובהמשך בשנת 2008 כשהגענו לסוף הדרך עם טיב טעם".

 

הוא גם הסביר כי ההנהלה לא רוצה לפגוע בעובדים: "להגיד שאנחנו זורקים את הפועלים בשרירות לב - זה כל כך לא אמיתי. אנחנו הגענו למבוי סתום בגלל סיטואציה משולבת של שוק וניהול שהובילו אותנו לפינה, שבא כיום אנחנו נתקעים על רקע של תזרים מזומנים. אם יעשו ויתורים מכמה כיוונים - אולי כן נצליח להגיע למשהו. אסור לאבד תקווה".

 

רודן פוטר לפני כמה חודשים על רקע חילוקי דעות עם בעלי "טבע עוף", המחזיקים ב-75% מהבעלות במפעל. "ככה זה שמפעל מתנהל רק על-פי מי שמחזיק בידיו 75% ממנו ולרבע הנותר אין מה לומר", הוא אומר.

 

היום, בשעה שעובדיו חסמו את הכניסה למפעל הבעירו צמיגים והפגינו נגד ההנהלה, בחר רודן שלא לצאת אליהם,

 ונשאר במשרדו. "אני לא יכול לומר כעת דבר לאנשים, כי האנשים מיואשים ואני לא רוצה לזרוע בהם תקוות שווא", הוא אומר - אך עם זאת עדין הוא מקווה כי הסיכוי האפסי שנותר למפעל הזה לשרוד יתממש אם הרשויות, הספקים, הנושים והבנקים ישתתפו במאמץ לפחות עד שיסתיים המשבר הנוכחי. "לייצר מקום עבודה עולה פי עשר מלשמר מקום עבודה, אני מקווה שמשהו יתעורר ויבין זאת", סיכם המנכ"ל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מנכ"ל עוף העמק, אברהם רודן
צילום: עידו בקר
מציתים צמיגים
צילום: חגי אהרון
העובדים מתבצרים
צילום: חגי אהרון
מומלצים