שתף קטע נבחר

בעלי עוף העמק לא רוצים למכור, בגלל הקרקע

בעלי עוף העמק - האגודה השיתופית משקי עמק יזרעאל - דוחקת בעובדים להסכים לכינוס נכסים, שיבטיח כי תקבל את שווי הקרקע עליה שוכן המפעל, ששועבדה לה. העובדים וההסתדרות, המנסים למצוא רוכש שיפעיל את המקום, טוענים: ההנהלה מחפשת למקסם רווחים מבלי לדאוג לעובדים

שבוע לאחר שהמשבר במפעל עוף העמק הגיע לכותרות, עולות שאלות קשות על ההתנהלות של מדוע בעלי המפעל - אגודת משקי עמק יזרעאל, ועל השאלה, האם היא עושה די בכדי לנסות ולמצוא פיתרון שיציל את המפעל מסגירה.

 

עוד מפעל בכותרות

 

ל-ynet נודע כי לפני מספר שנים לווה המפעל 13 מיליון שקלים מהאגודה השיתופית של משקי עמק יזרעאל ובתמורה שועבדה לאגודה האדמה עליה יושב המפעל. ההסתדרות והעובדים טוענים, כי מסיבה זו מעדיפים היום בהנהלת מפעלי העמק להוציא את המפעל לכונס נכסים, שכן כך האדמה המשועבדת מובטחת להם.

 

באגודה השיתופית משקי עמק יזרעאל חברים 44 חברים, מתוכם 14 קיבוצים ומושבים שהם בעלי המניות במפעל עוף העמק.

 

"ההנהלה מחפשת כל דרך למקסם את הרווחים שתקבל מבלי לדאוג לאיש מהעובדים". אמרו היום בזעם בהסתדרות.

 

בעוד עובדי עוף עמק ויו"ר הוועד, מוטי סער, בסיוע עם ההסתדרות מנסים למצוא משקיעים פוטנציאליים שיסירו את איום הסגירה ויאפשרו את המשך הפעלתו, דוחקת הנהלת המפעל בסער להסכים לפיתרון של כונס נכסים.

 

על פי החוק היבש, במידה ויוצע המפעל לכונס נכסים, תהפוך אגודת משקי עמק יזרעאל לנושה מובטח, מה שבפועל ישיב לידיה את ערך החוב, שהוא שווה לערך הקרקע. בניגוד לכך, אם יימצא למפעל משקיע, לא בהכרח שהאגודה תקבל את גובה החוב במלואו.

 

סער אומר היום כי אכן במהלך כל ימות השבוע האחרון ניסו ללחוץ עליו שיסכים בעניין כונס הנכסים: "עידכנתי היום את היועץ המשפטי של ההסתדרות בכך, והוא הבטיח לי שהם יעשו את הטוב ביותר בשביל העובדים".

 

בהסתדרות הגיבו על הדברים בזעם ואמרו: "הכל נעשה מתוך שיקולים כספיים ולא מתוך דאגה אמיתית לעובדים".

 

משקי העמק: על הממשלה לסייע

מהאגודה השיתופית עמק יזרעאל נמסר בתגובה: "חברת משקי העמק העניקה הלוואה של 13 מיליון שקלים למפעל ואכן שיעבדה הלוואה זו כמקובל, מול אדמת הנכס. משקי העמק דוחים מכל וכל את הטענה כי בשל כך החברה מעוניינת בסגירת המפעל, מאחר והלוואה זו הינה רק חלק קטן מההתחייבויות והערבויות שנתנו הבנק הבינלאומי ומפעלי העמק למפעל, למען ישרוד.

 

"בנוסף לכך- החוב הגדול ביותר של המשחטה הינה לספקי העופות מקיבוצי העמק, אשר נותרו ללא פרנסה. המגדלים מתכננים את גידול העופות על פי תכנון עסקי מול המשחטה, וכיום נותרו ללא הזמנות ועם חובות גדולים.

 

"אגודת משקי עמק יזרעאל אינה מתנגדת למשקיע חיצוני, נהפוך הוא, ההנהלה תשמח לשתף פעולה עם משקיע כזה ולסייע בהמשך קיומה של המשחטה למען העובדים וספקי העופות הנמצאים במצב כלכלי עגום.

 

"אסור לשכוח כי ההתנהלות הקיימת הינה במצב גלובלי רע לכלכלה, ואין ספק כי במידה והמדינה מעוניינת להמשיך לקיים מפעל זה עבור העובדים והספקים בקיבוצים עליה לשלב ידיים עם המשקים לצורך כך".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנת עובדי עוף העמק
צילום: אחיה ראב"ד
מומלצים