שתף קטע נבחר

בריטניה תחשוף שיטות חקירה של חשודים בטרור

בהודעה שמסר לפרלמנט הבריטי, הכריז ראש ממשלת בריטניה גורדון בראון כי תוגבר ההשגחה על שירותי המודיעין, וכי שיטות החקירה של סוכני מודיעין יפורסמו בציבור. "בריטניה מגנה בכל פה את השימוש בעינויים לכל מטרה אשר תהיה", טען

בעקבות האשמותיהם של חשודים בטרור שטענו כי עונו על ידי סוכנים בריטים, הסכימה ממשלת בריטניה היום (ד') לפרסם לראשונה את כללי העבודה של סוכני ביון החוקרים חשודים בטרור מעבר לים.

 

כמה חשודים - בהם גם אזרחים בריטים - האשימו כי עונו מעבר לים בידיעתו, אם לא בהשתתפותו הפעילה, של סוכני מודיעין בריטים. בריטניה הכחישה את הטענות כי עינתה עצירים חשודים בטרור - וגם את הטענה כי שילחה חשודים בטרור למדינות אחרות, שם נהוגות שיטות עינויים. למרות זאת, סירבה לונדון לדרישה להקים ועדת חקירה ציבורית לבחינת מעורבותה בהטסת חשודים למדינות אחרות.

 

בהודעה שמסר היום לפרלמנט הבריטי, נמנע ראש ממשלת בריטניה גורדון בראון להזכיר את האפשרות שתיערך חקירה בנושא - אך טען כי תוגבר ההשגחה על שירותי המודיעין, וכי שיטות החקירה שלהם יפורסמו בציבור. הוא גינה את השימוש בעינויים. "בריטניה מגנה בכל פה את השימוש בעינויים לכל מטרה אשר תהיה", אמר בראון. "לעינויים אין כל מקום בחברה הדמוקרטית המודרנית. לא נצדיק שימוש בעינויים - ולא נבקש מאיש לעשות זאת בשמנו".

 

בניסיון להרגיע את הציבור כי שירותי הביטחון הבריטיים נוהגים על פי החוק, אמר בראון כי הממשלה תחשוף פרטים על שיטות החקירה הנהוגות בהם. "נפרסם את החוקים שאנו מציבים בפני סוכני מודיעין וכוחות הביטחון על נהלי המעצר וחקירת החשודים מעבר לים, לאחר שהדבר יזכה לאישורה של ועדת הביטחון והמודיעין", הוסיף. "חשוב שחברי פרלמנט והציבור הרחב יידעו מה מותר לחוקרים לעשות - ומה לא".

 

קודם להודעתו של ראש ממשלת בריטניה, האשימו חשודים בטרור - ובראשם ביניאם מוחמד, תושב בריטי ששוחרר לאחרונה ממחנה המעצר במפרץ גואנטנמו לאחר ארבע שנות מאסר - כי סוכנים בריטים השתתפו בעינוי עצירים. ייתכן שהודעתו של בראון נועדה להשתיק את הקריאות להקים ועדת חקירה שתחקור את הפרות זכויות האדם לכאורה שביצעו חוקרים בריטים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בראון. לא רוצה ועדת חקירה
צילום: רויטרס
מומלצים