שתף קטע נבחר

הכללית תבקש צווי מניעה נגד השביתה הצפויה

מוקדם יותר הודיעו העובדים, כי בתי החולים והמרפאות ברחבי הארץ יושבתו היום ל-24 שעות, למעט מקרי חירום. העובדים מוחים על התוכנית של הנהלת קופת החולים לפטר כ-1,000 עובדים; יו"ר ארגון העובדים: "לא נאפשר לפטר גם עובד אחד"

הנהלת שירותי בריאות כללית תבקש הבוקר (ה') מבית הדין האזורי לעבודה להוציא צווי מניעה נגד השביתה הצפויה היום. לדברי ההנהלה, "נעשה כל מה שדרוש על-מנת להבטיח שירותי בריאות תקינים לציבור". 

 

 

ועד עובדי הכללית הודיע מוקדם יותר אתמול, כי החל ממחר, יושבתו בתי החולים והמרפאות ברחבי הארץ למשך 24 שעות, פרט למקרי חירום. זאת, במחאה על התוכנית של הנהלת קופת החולים לפטר כ-1,000 עובדים, כ-3% מכוח האדם.

 

הבוקר יתכנסו בלשכתו של יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, נציגי הנהלת שירותי בריאות כללית ונציגי ועד העובדים, במטרה לנסות ולמצוא מתווה ליציאה מהמשבר בקופה. 

 

יו"ר ארגון עובדי קופת חולים כללית, פרוספר בן חמו, הודיע כי הארגון לא יאפשר לפטר ולו עובד אחד: "שירותי בריאות כללית אינה מפעל תעשייתי שסוגר את קווי הייצור, ההיפך - ככל שקווי הייצור נסגרים כך גדל הביקוש לשירותי בריאות. טרנד הפיטורים שעליו טיפס מנכ"ל הקופה הוא מעשה בלתי אחראי".

 

לדברי בן חמו, "מי שייפגעו הם לא רק העובדים - כל עובד פחות הוא חולה נוסף בסכנת חיים. המאבק של העובדים הוא המאבק של ציבור המבוטחים. כבר היום עובדת הכללית בתת תקנים".

 

מוקדם יותר נודע, כי בתי החולים שניידר ולוינשטיין לא מתוכננים לשבות וכך גם מחלקות האונקולגיה והטיפול הנמרץ. כל שרותי הקהילה בקופות מתוכננים לשבות.

 

"העובדים חייבים להירתם ליישום צעדי ההתייעלות"

מנכ"ל הכללית, אלי דפס, שלח ביום שלישי מכתב למנהלי הגופים השונים של הקופה והורה להם להעביר לו רשימות של מועמדים לפיטורים. 

 

לדברי הנהלת הכללית, הפיטורים המתוכננים הם אילוץ, עקב גירעון צפוי של 775 מיליון שקל ב-2009, רובו כתוצאה מעלות של 400 מיליון שקל עקב פסק בוררות הרופאים שהעלה את שכרם ב-24%. 

 

מהכללית נמסר בתגובה לאיומי ההשבתה של העובדים: "את 2008 סיימה הכללית כמעט באיזון, ובזכותו קיבלה מהאוצר מענק. שורה של צעדים שהובלו ואושרו ע"י האוצר, וכלל אינם נובעים מפעילות הכללית, מובילים את הקופה לגירעון צפוי של 775 מיליון שקל בשנת 2009: הסכם בוררות הרופאים שהעניק לרופאים תוספות שכר משמעותיות, תוספת לשכר האחיות, שחיקת מקורות חוק הבריאות, והעלאת מחיר יום האשפוז באופן חריג ביותר - הן הסיבות העיקריות למצב שהתפתח.

 

"הכללית החלה בצעדי התייעלות רחבים, במקביל למו"מ אינטנסיבי המתקיים עם האוצר בתביעה לתיקון עוולות עבר וסיוע כלכלי משלים לצעדי ההתייעלות שאנו מכירים בחובתנו לבצעם. תוכנית ההתייעלות מבוססת על התייעלות בתחום עלות רכש תרופות ושירותים רפואיים, הקפאת כל הצעדים לפתיחה והפעלה של יחידות חדשות ונוספות בבתי החולים, צמצום תקציבי הפיתוח והמחשוב עד למינימום האפשרי וכן הפחתת עלויות והיקף כוח האדם. הוגש בג"ץ נגד המדינה על העלאת מחיר יום אשפוז ובג"ץ נוסף לתיקון מדד יוקר הבריאות.

 

"עובדי הכללית, כשותפים מלאים להצלחות שלנו וכן למצב הקשה בו אנו מצויים, חייבים להירתם ליישום צעדי ההתייעלות, לתת יותר ולוותר מעט. בכך נצליח אולי למתן את היקף הפיטורים. לצערנו, הצעותינו נדחו על ידי ועד העובדים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ההנהלה: התוספות לרופאים תרמו לגירעון
מומלצים