שתף קטע נבחר

אלשייך דחתה בקשת רייפמן לביטול צו הכינוס

השופטת כתבה בהחלטה: בקשתו של רייפמן מנוגדת לדין, לצדק ולשורת ההיגיון. רייפמן טען בבקשה כי התנהל כפי שמתנהלת כל חברה גדולה במשק וכל איש עסקים לגיטימי

השופטת ורדה אלשייך דחתה היום (ה') את בקשתו של אלי רייפמן, לשעבר מנכ"ל אמבלייז, לבטל את צו הכינוס שהוציא נגדו.

 

 

בהחלטה קבעה אלשייך כי "דין בקשתו של החייב, על כל סעיפיה, להידחות. זאת, באשר היא מנוגדת לדין, לצדק ולשורת ההיגיון, ודומה כי אין בכך אלא ניסיון נוסף של החייב להמשיך בדרך התנהלותו הקודמת - דרך אשר הביאה אותו, למרבה צער, לפתחו של הליך פשיטת רגל".

 

"אי לכך", כתבה אלשייך, "הבקשה נדחית וצו הכינוס יעמוד בתוקפו, על כל המשתמע מכך. בנסיבות המקרה, ואך ורק משום שעסקינן מניה וביה בחייב אשר נקלע להליך חדלות פרעון, וכן משום שלא נתבקשו תגובות, אין אני עושה צו נוסף להוצאות".

 

רייפמן: "אינני שונה מטייקונים אחרים"

רייפמן הגיש היום בקשה לבית המשפט המחוזי בת"א לבטל את פסק הדין שהוציא צו לכינוס נכסיו. בתהציר שהגיש לביהמ"ש אמר רייפמן: "אני איני שונה מטייקונים אחרים במשק ומחברות ציבוריות, אשר הונם הצטמק בעת האחרונה, ואין כל ספק כי אין מקום להגדיר את כולם פושטי רגל. אני התנהלתי כפי שמתנהלת כל חברה גדולה במשק וכפי שמתנהל כל איש עסקים לגיטימי".

 

לטענת רייפמן, "הגדלת אחזקות בחברה או שמירה עליהן אינה מעשה פשיטת רגל, ומדובר בהתנהלות לגיטימית. אין כל ספק כי לא לוויתי כספים לשם מימון אורח חיים נהנתני או כיסוי חובות הימורים, למשל. אין מחלוקת כי לוויתי כספים לשם מימון רכישת מניות במסגרת מאבק שליטה ובמטרה להציל מקום עבודתם של אלפי עובדים ישראלים, והייתי נכון לשלם תמורת המניות פרמיה גבוהה, בין במחיר המניה ובין בריבית לצד שלישי".

 

עוד מציין רייפמן בתצהיר כי "ימים אלו הם ימי המשבר הפיננסי, ימי משבר בהם ערכן של מניות צונח וגיוס משאבים כספיים הפך כמעט למשימה בלתי אפשרית. ענקי בנקאות קרסו, ובנקים ומוסדות פיננסיים שלא קרסו הפסידו סכומי עתק. שוק ההון כולו נכנס לטלטלה איומה, וחברות ציבוריות אשר שוויון הבורסאי עמד על מספר מיליארדים הפכו חברות הנעדרות יכולת גיוס אשראי ואשר שוויין הצטמצם לכדי כמה עשרות עד מאות מיליונים".

 

"ערך המניה צנח, חברות מימשו נכסים ונאלצו לעמוד במועדי פירעון אג"ח והלוואות. במסגרת זו, חזרו בהן חברות ענק המוחזקות בידי טייקונים מעסקאות, הפרו הסכמים הן עסוקות מבקר עד ליל לזכות בדירוג סביר כלשהו ולגייס כספים ממקורות כלשהם. האם משמעות הדבר היא, כי יש לקבוע ביחס למרבית הגורמים הפיננסיים במשק, כי דינם כינוס נכסים?"

 

לדברי רייפמן בתצהיר, "מצבן של כל החברות האמורות (אשר אין טעם בהזכרת שמות ספציפיים) אינו שונה ממצבי". עוד מציין רייפמן כי ביום הגשת בקשה זו, יש לו נכסים בשווי העולה על 190 מיליון דולר בעוד חובו עומד על כ-35 מיליון דולר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים