שתף קטע נבחר

 

חורים ברשת: ג'ניפר אניסטון נפרדת מטוויטר

ג'ניפר אניסטון זרקה את החבר שלה בגלל טוויטר, מבקר מסעדות צעיר הועף ממסעדה בעקבות ביקורת באינטרנט, הארכיון של פלייבוי פתוח לכולם ועוד. גל מור מדווח מה קרה השבוע ברשת

Last.fm - הרומן הסתיים

אתר המוזיקה Last.fm הודיע השבוע כי יפסיק להציע שידורי רדיו בחינם לגולשים בכל המדינות פרט לארה"ב, בריטניה וגרמניה, ויעבור למודל של שירות בתשלום חודשי קבוע.

 

ההכנסות שהתקבלו מפרסומות לא כיסו את הוצאות התמלוגים של השירות. נוסף על כך, השירות החל לחסום גישה לכל היישומים שאיפשרו להאזין לו באמצעות מכשירים ניידים ולא הניבו רווח. ברור שישנם די והותר חלופות - deezer.com הוא אחד המוצלחים שבהם - אך Last.fm הוא הגדול והמצליח מבין שירותי הרדיו החברתיים-אישיים וסגירת השירות החינמי היא אות מבשר רעות. במקביל, הודיעה וורנר כי היא מסירה את הקטלוג המוזיקלי שלה מהאתר.

 

אי אפשר לדרוש מאף חברה להמשיך להפעיל שירות הגורם לה הפסדים וברור כי למצב הכלכלי יש השפעת שלילית משלה. אך את האצבע המאשימה ראוי להפנות לארגוני התמלוגים, אשר בהתעקשותם על תמלוגים גבוהים כורתים את הענף מתחת לרגליהם ומכרסמים בעתידם. למרות הזמנים הקשים, אין תחליף למודל הפרסום כדרך להגיע לנתח שוק משמעותי. אם ימשיך בדרך זו, Last.fm הוא בדרך לאבד את מקומו.

 

מן הסתם שירותים מתחרים ימצאו דרכים יצירתיות יותר לשלב בין שירות בסיסי חינם לשירות פרימיום בתשלום ויעקפו אותו. להתראות Last.fm, היה נעים.

 

ג'ניפר סובלת מטוויטר

ג'ניפר אניסטון בכבודה ובעצמה, אחת השחקניות המפורסמות בעולם, על פי דיווח באתר טלגרף, עזבה את בן זוגה לאחר שהתברר לה שהוא מבלה שעות בטוויטר במקום לראות

אותה ומתחמק ממנה במקביל בתירוץ שאין לו זמן בשבילה.

 

ואני אומר. ג'ון או @JohnMayer או איזה שטרודל שלא תהיה, עשית את הדבר הנכון. אמנם, אחת הנשים הנחשקות בעולם הייתה בזרועותיך וויתרת עליה לטובת כמה שורות סטטוס אוויליות בטוויטר. אמנם, ג'ניפר היא גם עשירה. אם הייתם מתחתנים ומתגרשים, היית יכול לתבוע ממנה חצי, וויתרת על הכל בשביל 140 תווים טיפשיים.

 

ידעת שאסור לאף אשה לעמוד חוצץ בינך לבין הטוויטר שלך. אתה הבנת שלא נותר לגבר שכמותך דבר מלבד ההנאות הקטנות בחיים: טוויט, ריטיווט, ריטרוויט טוויט טוויט וריטוויט ריטוויט טוויט טוויט וכל שאר הצפצופים המוזרים האלה. הפנמת עמוק בלבך שכל קשר שלא מתחיל בשטורדל אינו יכול להיקרא קשר אמיתי. ואם היא רצתה לדבר, למה היא לא עשתה לך DM, ג'ון, אחרת איך היית יכול לדעת שמשהו לא בסדר בקשר ביניכם?

 

ומי היא ג'ון, מי היא שתדבר. אישה שמדגמנת רוב חייה חברים פיקטיביים ודי אינפנטילים, ושלל מערכות יחסים בדיוניות, היא שחיה את רוב זמנה בפיקציה של הקולנוע והטלוויזיה, תבקר אותך על העדפתך לבדיה הווירטואלית. ואתה יודע, יש עוד מיליון דגים בים. בעצם, זה לא נכון. אין אף אחת כמוה.

 

אבל מה זה משנה, ג'ון, מה זה משנה. אתה הראית לה מהיכן מצייץ הדג. אני יכול להבטיח לך שכל קהילת המצייצים מחבקת אותך אל מקורה ברגע זה, וזה בוודאי מחמם את הלב, שלא לדבר על מאות העוקבים החדשים. ונוסף לכל, תודה לך ג'ון, תודה שהוכחת שגם אנשים שיש להם חיים בוחרים להיות חסרי חיים. איזו נחמה!

 

כך לא פועלים במדיה חברתית

בשער האחורי של ידיעות אחרונות הבוקר קראתי השבוע על תום לוינסון בן ה-16, מגולשי פורום ביקורת מסעדות של אתר תפוז, שסולק מהמסעדה החיפאית "הנמל 24″, לאחר שפירסם ביקורת חסרת טעם לדעת הבעלים. לוינסון, סועד קבוע במסעדה שפירסם בעבר שמונה ביקורות בפורום על המקום, תהה בפורום אם המסעדה תשרוד את המיתון.

כאשר ביקר לוינסון במקום עם אמו הודיע לו אביטל כי השף אינו מוכן לבשל עבורו וביקש ממנו לעזוב את המקום (!).

 

לוינסון מיהר לדווח על השתלשלות האירועים לחבריו בפורום ושרשור ארוך נשרך אחרי ההודעה שכותרתה איך זרקו אותי מהנמל 24?. המסעדה הגיבה ב-19.3 ובמקום להבהיר ולהרגיע את הרוחות, התגובה ליבתה את האש והאריכה את הדיון. פרסום הדיון בדף הבית של תפוז הוסיפה עוד שמן למדורה ולאחר שהוגדשה הסאה, התפרסמה הודעת התנצלות של המסעדה בפני הגולש.

 

אנשי הנמל 24 יכולים לכתוב את ספר הלא נכון על ניהול משברים והתמודדות עם ביקורת ברשת לאחר שעשו את כל הטעויות האפשריות. מבלי שיפוט מוסרי, נבחן את דרך התנהגותם על פי מבחן התוצאה.

 

המטרה: להשתיק ביקורת שלילית ולא לגיטימית לטעמם של בעלי המסעדה, להעניש את המבקר על ידי סילוק מהמסעדה.

 

התוצאה: דיון תוסס ונצפה במיוחד באתר תפוז, פרסום בבלוגים ופורומים, פרסום בידיעות אחרונות. במקום התוצאה המקווה, הנמל 24 תקושר לדראון עולם לאחר שיצאה נגד נער בן 16 וסימני השאלה שביקשה לסלק יופיעו מעתה בצמוד לשמה בחיפוש בגוגל.

 

לא בכל מקרה יש להפנות את הלחי השנייה. גולשים נלוזים שמפיצים עליכם כזבים ומאשימים אתכם בפשעים נגד האנושות חייבים לחטוף בבית המשפט, ואין להשלים גם עם השמצות אנונימיות בטוקבקים הגובלות בלשון הרע. אך כאשר מדובר בגולשים המזוהים בשמם ו/או חברים מוכרים בפורומים שבבירור אינם פליימרים חשוב להבליג, לכל הפחות. או, מוטב להגיב על הביקורת, שלילית ככל שתהיה, בחיבוק. להזמין אותם למסעדה לשיחה עם הבעלים, לנסות לשכנע אותם שהביקורת שלהם אינה מוצדקת ולהכריז שכל חברי הפורום זכאים להנחה במקום. גם אם זה לא יועיל, לפחות הנזק שנגרם היה נמנע.

 

לגלוש אחרת

Qwiji הוא מיזם ישראלי חדש של יניב חכים וארז שמש המציע דרך חדשנית לגלוש ברשת, על פי מייסדיו, הטוענים כי שום דבר מהותי לא השתנה במהות הגלישה בשנים האחרונות מלבד תוספת לשוניות לדפדפנים. למעשה, האתר מאפשר למשתמש ליצור מצגת גלישה מכל דף אינטרנטי. אם מדובר בחתולים פרסיים או מסע מונומונטלי ברשת בעקבות להקת REM - במקום ליצור מצגת פאורפוינט או לדפדף דף אחר דף, Qwiji מאפשר לכם ליצור תוכנית חדשה, לזרוק לתוכה את כל הקישורים הרלוונטיים ולהוסיף הערות רלוונטיות. הצופים בתוכנית יוכלו לצפות בה כמצגת אוטומטית או לעבור דף אחר דף באופן ידני ולהוסיף תגובות.

 

למה זה טוב? Qwiji פחות שימושי לצורך גלישה אישית ומוצלח יותר כאשר רוצים להמחיש לאחרים נושא מסוים - אם לצורך הדרכה או בידור נטו. למשל, אוסף קליפים שתרקחו מאתרים שונים. הכלי טוב בעיקר לתוכן ויזואלי - תמונות ווידאו ופחות לצורך הצגת דפי טקסט. על אף שניתן להגיב לכל דף במצגת, לי באופן אישי חסרה אפשרות לשהות כמה גולשים יחד במצגת ולנהל צ'ט משותף בזמן אמת - אחד מערכי המוסף שכלי כזה יכול לספק ולא בא לידי ביטוי.

 

הכל על סקסטינג

Sexting (צירוף של Sex ו Texting) היא תופעה לא חדשה של בני נוער השולחים זה לזה תמונות עירום בטלפונים ניידים כאמצעי הטרדה או שעשוע, אשר עלתה לכותרות לאחרונה בעקבות התאבדות של נערה אמריקנית שתמונות אינטימיות שלה הופצו על ידי חברה לשעבר. עומר קפלן שופך אור על התופעה בבלוג "תנועת הנוער".

 

נמצא המודל העסקי של טוויטר

השירות ישיק ככל הנראה השנה מסלול פרימיום של חשבונות בתשלום, שיאפשר לרוכשים ליהנות מסטטיסטיקה מורחבת, וידוא חשבונות ועוד. ובהדמנות חגיגית זו נבשר שהזמרת אינגריד מיכלסון כתבה והפיצה שיר על טוויטר ב-140 תווים, בדיוק ביום ההולדת השלישי של השירות. להאזנה. הנה המילים בתרגום חופשי:

 

"לאן אני הולך בסוף היום

מישהו אוהב אותו

בטוויטר

אני חושב שאני לוזר גדול

ואז מתחבר למחשב ומרגיש גדול

הכל בזכות טוויטר

שלח לי הודעה

בבקשה תשלח

או לפחות תענה לטוויטר שלי

טוויט טוויט טוויט טוויט

טוויט טוויט טוויט טוויט

טוויטר

טוויטר

 

בקטנה

Wikirank הוא כלי פשוט המזכיר את Google Trends ומאפשר לדעת עובדה פשוטה אחת - מהם הערכים הנצפים בוויקיפדיה לאורך זמן ובאופן השוואתי לאחרים.

 

הארכיון של פלייבוי זמין כעת לצפייה חופשית. אפשר לשוטט במהירות הבזק בין מבחר מהדורות המגזין לאורך 50 שנים באמצעות יישום של סילברלייט המספק חוויה ויזואלית משופרת. רק כדי לבחון את הממשק והמחקר ההיסטורי, כמובן.


 

תמיד חשבתי שמסוכן מדי להסתמך על טכנולוגיה בעיניים עצומות, במיוחד כשמדובר ב-GPS. האיכון הלוויני הבלתי מדויק בעליל גורם לכך שלא פעם הצעות הניווט כרוכות בפנייה ימינה אל תוך צלע הר. והנה הדוגמה החיה. נהג בריטי הדרדר במורד הר ועצר רגע לפני נפילה מצוק משום שסמך יותר מדי על ה-GPS שלו.

 

תשעה דברים  שהאינטרנט הוציא להם את המיץ: ריק אסטלי, פורנו, פרטיות, עיתונות, צפיה משותפת בטלוויזיה ורשימות על תשעה דברים.

 

ET נצפה באמצעות Google Street View, שירות התמונות המשולבות על גבי Google Maps. כנראה עוד מקרה מצער של הסתמכות יתרה על GPS.


 

אמש בבלוגוספירה - פוסטים מומלצים

גבע קרא עוז כותב בבלוגו, תוכן סלולרי, על מדיניות תעריפי הגלישה הבעייתית של אורנג'.

 

יובל דרור מסביר למה זה רע כאשר גוגל מודדת כל פיקסל ומקריבה בדרך את היצירתיות.

 

עידו קינן על הצביעות מאחורי הביקורת בנושא תערוכת המתים "עולמות הגוף" במוזיאון המדע החיפאי מדעטק.

 

עוד גל מור בבלוג "חורים ברשת ". כתבו לי אל gal.ynet כרוכית gmail.com

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נפרדת בגלל טוויטר. אניסטון
צילום: רויטרס
מומלצים