שתף קטע נבחר

זירת הקניות

די להרעיל: תרופות ישנות ייאספו לצורך השמדה

סקר גילה שרוב הציבור משליך תרופות ישנות לפח. התוצאה: רעלים חודרים לקרקע, למי התהום ולמים המשמשים להשקייה בחקלאות. לכן השיקה "מכבי שירותי בריאות" בכל סניפיה פחים מיוחדים בהם ניתן להשליך תרופות ישנות שפג תוקפן. את התרופות יעבירו להשמדה או הטמנה מבוקרת ברמת חובב

מה אתם עושים עם תרופות ישנות שאסור להמשיך ולהשתמש בהן? אם אתם משליכים אותן לפח או לאסלה, אתם עלולים לגרום לזיהום במי התהום, או במים המשמשים להשקייה בחקלאות. מהיום (ג') ניתן יהיה להשליך את התרופות הישנות לפחים מיוחדים, והן יועברו להשמדה או הטמנה כפסולת רפואית מסוכנת.

 

"מכבי שירותי בריאות" הציבה בסניפיה פחים ירוקים מיוחדים לאיסוף התרופות הישנות שפג תוקפן, או תרופות שאינן עוד בשימוש ונשארות בארון התרופות הביתי. את התרופות יאספו ויעבירו, בעזרת חברה לסילוק פסולת רפואית, לאתר הפסולת המסוכנת ברמת חובב, להשמדה או הטמנה. "בריאות הסביבה משפיעה ישירות על בריאות האנשים. גילינו שרוב הציבור זורק את התרופות לפח פשוט מחוסר מודעות, והחלטנו לייצר פתרון לבעיה הזאת", אמר מנכ"ל מכבי, ד"ר אהוד קוקיה. 

סקר שביצעה מכבי לקראת השקת המהלך מצא ש-80 אחוז מהציבור בישראל משליכים תרופות פגות תוקף לפח האשפה. בתרופות הללו יש חומרים כימיים רעילים, שעלולים לחדור ולחלחל לאדמה באתרי הפסולת העירוניים. 

 

הסקר מצא כי 4 אחוז מהציבור משליך את התרופות הישנות לאסלה. תרופות או הורמונים שמושלכים לאסלה זורמים עם הביוב למכוני הטיפול בשפכים. אך מחקרים שבוצעו בעולם, ולאחרונה גם בארץ, מצאו שהמכונים אינם מצליחים לסלק את כל החומרים הכימיים. שרידים של התרופות וההורמונים נשארים במים שיוצאים ממכון הטיהור להשקייה בחקלאות, והמחקרים גילו שהם יכולים להיספג אחר כך במזון שאנו אוכלים.

 

לחילופין, שרידי תרופות אנטיביוטיות שנותרים בקרקע או במים תורמים להתפתחות חיידקים העמידים בפני מרבית הטיפולים המקובלים היום. הימצאותם של חומרים אלה בקרקע ובמים עלולה לגרום לבעיות פריון, עלייה במקרי הסרטן, ליקויים פיסיולוגיים ונוירולוגיים ועוד.

   

למי אין בארון התרופות גלולות, משחות או סירופים ישנים שתאריך התפוגה שלהם כבר פג ואסור להתשמש בהן. כעת יוכל כל אחד - לא רק חברי מכבי - לבוא לסניפי הקופה או לבתי המרקחת של "מכבי פארם" ולהיפטר מהתרופות הללו באופן בטוח. הפחים המיוחדים עשויים ברזל והם נעולים. התרופות יאספו ויושמדו בתהליך מבוקר, או יועברו להטמנה באתר פסולת מסוכנת.  

 

בסקר שהזמינה מכבי לקראת המהלך התברר שכמחצית מהאוכלוסייה מודעת לנזק הסביבתי שגורמות התרופות: 49 אחוז השיבו שהם בטוחים או חושבים שהשלכת תרופות לפח גורמת לנזק לסביבה, לעומת כ-30 אחוז שהשיבו כי להערכתם אין בכך נזק. כ- 20 אחוז השיבו שאינם יודעים. עוד התברר ש-4 אחוזים מהציבור מחזיר את התרופות לרופא או לבית המרקחת, ו-2 אחוזים מעבירים אותן לנזקקים. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפחים המיוחדים בסניפי מכבי
באדיבות מכבי שירותי בריאות
מומלצים