שתף קטע נבחר

 

הורים לבג"ץ: החזירו את מד"א לבתי הספר

לפני שנה וחצי נכשל המאבק להשבת האחיות לבתי הספר, ושירותי מד"א החליפו אותן. החודש, בניסיון לחסוך עלויות, ביטל משרד החינוך גם את שירותי מד"א, והחליף אותם בחברת נטלי

יוחזרו שירותי מד"א לבתי הספר לאלתר - כך דורשים ארגון ההורים הארצי וארגונים נוספים, בעתירה שהגישו הבוקר (יום ג') לבג''ץ, בעקבות החלפת השירות הרפואי של מד"א שניתן בבתי הספר, בשירות של חברת נטלי. "המסר שלנו למשרד החינוך, הוא שעזרה ראשונה וטיפול רפואי ראשוני לתלמיד הם מעל לכל", אמר נציג ארגון ההורים הארצי, אבי גור. ממשרד החינוך נמסר בתגובה: "כשהעתירה תתקבל, נלמד אותה ונגיב בבית המשפט".  

 

לדברי גור, "זו לא החלטה של פקידים. כל תלמיד זכאי לטיפול רפואי ראשוני מהיר ביותר ומקצועי ביותר. לא ייתכן שזמן התגובה לטיפול רפואי יגדל עקב שימוש במתווך ויגרום למוות, חולי או נכות תלמידים".

 

לפני כשלוש שנים החליט משרד החינוך לבטל את תפקיד האחיות הבית-ספריות, שהעניקו עזרה ראשונה וטיפול רפואי לתלמידים בבתי הספר. במשך תקופה התקשו במשרד להחליט מי יבוא במקומן, ונעשו ניסיונות להכשיר לתפקיד את המורים, ואף את השרתים. לבסוף, לפני שנה וחצי, העמיד המשרד לרשות בתי הספר את מוקד מגן דוד אדום. כעת, מתחילתו של חודש זה, בעקבות החלטת המשרד להוזיל עלויות, הופסקה גם ההתקשרות עם מד"א והאחריות על הטיפול הרפואי בתלמידים הועברה לחברת נטלי.

 

ההחלטה האחרונה הובילה להגשת העתירה החריפה, על ידי ארגון ההורים הארצי, ארגון אהב"ה למען ילדים נכים והוריהם, ארגון עובדי מד"א וכמה יושבי-ראש של ועדי הורים, נגד שר החינוך גדעון סער והמפקחת על תחום הבריאות במשרד החינוך, עירית ליבנה. העתירה הוגשה באמצעות עו''ד רענן כרמון.

 

אם בעבר דרשו ההורים להשיב את אחיות בתי הספר לתפקידן במקום שירות מד"א - דרישה שלא נענתה על ידי בג"ץ - הרי שכעת הם דורשים להותיר את שירות מד"א על כנו. בעתירה הדחופה הם מבקשים להוציא צו ביניים המורה למשרד החינוך להימנע מביצוע כל שינוי במערך הארצי של מתן שירותי עזרה ראשונה לתלמידי ישראל.

 

בנוסף, דורשים העותרים ממשרד החינוך לקיים את הוראות בג"ץ מפסק דין קודם, שהורה למשרד להקים ועדת מעקב אחר פעילות מד"א בבתי הספר. העותרים קובלים על כך שבפועל המשרד לא אסף נתונים ממשיים מבתי הספר, מצוותי החובשים, הפרמדיקים והרופאים בשטח - ולא הפיק לקחים.

 

"משרד החינוך התעלם מבג"ץ" 

העותרים מצטטים מכתב שכתבה ליבנה במהלך המו"מ על המכרז למציאת גוף חדש למתן שירות רפואי לתלמידים. בין היתר מבקשת ליבנה מד"ר בועז לב, המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, ש-20 אחוז מהחובשים המגויסים במכרז יהיו "פטורים מכל ניסיון מעשי". לטענת העותרים, דרישה זו נועדה לחסוך עלויות.

 

"משרד החינוך התעלם מדרישת בג"ץ להקים ועדה שתבחן את הנושא ותעקוב אחרי תפקוד מד"א במקום האחיות שנתנו עזרה ראשונה בבתי הספר", אומרת יו"ר ארגון אהב"ה, דפנה אזרזר, אם לילד בחינוך המיוחד. "אנחנו לא מוכנים שבאופן חד צדדי יבטלו את מד"א בגלל שיקולים כלכליים נטו, וייתנו שירות יותר זול ופחות מקצועי. חשוב להדגיש שבניגוד למד"א, שפרושים בפרישה ארצית, נטלי לא פרושים בכל הארץ, כך שבמידה וילד יצטרך פינוי לבית חולים ואין נטלי בקרבת בית הספר - הדבר עלול להיגמר באסון".

 

מחברת נטלי נמסר בתגובה שהיא הקימה מוקד חירום שיועד לפרויקט זה בלבד וגייסה כ-90 מטפלים הפרוסים בכל רחבי הארץ כדי לספק את השירות הטוב ביותר. "חברת נטלי זכתה במכרז למתן שירותי עזרה ראשונה בלבד ואילו שירותי החירום ימשיכו להיות באחריות מד"א. מד"א הגישה כבר עתירה לבית המשפט. במסגרת פסק הדין דחה השופט חשין את טענות מד"א בנוגע ליכולתה של נטלי לזכות במכרז".

 

מנכ"ל נטלי, יריב לרנר: "חברת נטלי כבר החלה לספק את השירות של עזרה ראשונה ועל כן תמוהה בעיני החלטת ועד ההורים להצטרף לוועד עובדי מד"א ולהגיש עתירה נוספת בהליך נפרד, לאחר שבית המשפט אמר את דברו ומבלי לבדוק מול נטלי את יכולותיה לעמוד בתנאי המכרז".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אמבולנס של מד"א
צילום: שלומי כהן
מומלצים