שתף קטע נבחר

2 הצעות הוגשו במכרז לרכישת עוף העמק

המפרק עו"ד נמרוד טפר קיבל לידיו הצעות מרמי לוי, בעלי רשת השיווק השקמה, והצעה נוספת של המשקיעים אבי דהן ומוטי מרדכי. גובה ההצעות, בסך 10 מיליון שקלים, גבוה במעט מעל סכום המינימום, ועלול שלא לאפשר את מכירת המפעל

שתי הצעות הוגשו למכרז לרכישת מפעל עוף העמק, שנסגר היום (ג'). המכרז מנוהל בידי המפרק עו"ד נמרוד טפר בחסות בית המשפט המחוזי בחיפה. עו"ד טפר צפוי לפתוח בשבוע הבא תהליך של התמחרות.

 

 

מגישי ההצעות הם רמי לוי, בעלי רשת השיווק השקמה, והצעה משותפת של שני משקיעים פרטיים: אבי דהן ומוטי מרדכי. שתי ההצעות הוגשו בסכומים הגבוהים בכמה עשרות שקלים בודדים מסכום המינימום, העומד על 10 מיליון שקלים.

 

עו"ד טפר מסר ל-ynet כי הוא לומד את פרטי ההצעות.

 

על פניו, נראה שאם שאם ההצעות לא ישופרו, המפעל לא יימכר, כיוון שהוא שקוע בחובות של יותר מ-20 מיליון שקלים - כולל שיעבוד של הקרקע עליה יושב המפעל, ששטחה 18 דונם, לטובת הקיבוצים והמושבים, ולא ברור איך הרוכשים מתכוונים להחזיר את החובות.

 

"הסיכוי שמישהו יקנה את המפעל ויפעיל אותו מחדש הוא קטן מאוד", אומר גורם המעורה בנעשה במפעל, "לאף אחד אין אינטרס לקחת על עצמו את החוב". 

 

מפעל עוף העמק הפסיק לפעול לפני כחודש, ועובדיו נשלחו לחופשה ללא תשלום. מדובר במפעל שכבר כמה שנים אינו רווחי, אך הוא נקלע לקשיים לאחרונה בגלל שלא הצליח לגייס כסף להפעלתו בשל משבר האשראי. הנהלת המפעל ניסתה בשבוע שעבר, בסיוע ההסתדרות, לגייס כסף - מהבנקים, מהממשלה ומהקיבוצים המחזיקים את המפעל בבעלותם - כדי למנוע את הסגירה, אך לא הצליחה בכך. 

 

המפעל נכנס לפירוק לבקשת העובדים, כיוון שרק במצב של פירוק הם יכולים לקבל שכר ופיצויים מהביטוח הלאומי. זאת, מאחר ולקיבוצים ולמושבים, המחזיקים בשיעבוד על הקרקע, אין צורך בפירוק, ומאחר והבנק הבינלאומי, שהוא אחד הנושים העיקריים של המפעל, אינו מעוניין להקדיש מאמץ משפטי לנושא.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מאבק עובדי עוף העמק
צילום: דודי ועקנין
מומלצים