שתף קטע נבחר

קונים רמקולים? שלא יעבדו עליכם

מרבית המוכרים הם ודאי אנשים הגונים שירצו לעזור לכם לבחור רמקול כמו צריך, אבל מספיק שנפלתם במקרה על מישהו אחד שמנסה לעבוד עליכם - והרכישה תתברר כלא-כדאית. ליקטנו בשבילכם טיפים - כיצד לבחור נכונה

מי שיודע להעריך איכותו של צליל טוב, ירצה בוודאי להקדיש זמן ומאמצים במטרה לבחור את הרמקול הנכון למערכת.

 

רמקול רוכשים רק בחנויות שדאגו לקיים תנאי האזנה נאותים שמאפשרים להתרשם בצורה נכונה מהרמקול המיועד. צפו בסרטון הוידאו, ושימו לב לטיפים שמופיעים אחריו.

 

 

 

לא בוחרים רמקול על סמך נתון הוואטים

לנתון הוואטים, אין כל קשר לאיכות הצליל המופק, פרמטר זה מלמד כמה הספק מסוגל הרמקול לקבל מהמגבר, אבל אי אפשר לדעת לפיו האם הרמקול מפיק צליל איכותי.

 

יתרה מזאת: ברוב המוחלט של המקרים, העוצמה בה אנו מאזינים, לא תעלה על מספר עשרות בודדות של וואטים ולכן "רמקול אימתני של 300 וואט!!" כלל לא יהווה יתרון מעשי במערכת.

 

בוחנים בעוצמה בה אתם רגילים להאזין

אל תתנו למוכר להחריש לכם את האוזניים ("אחי, תקשיב לצליל המפוצץ הזה, תראה איך הם מרעידים את החדר!!!")

 

רמקול בודקים בווליום האזנה שמאפשר לכם להבחין באיכות של התדרים השונים בצליל, כאשר מגבירים את עוצמת הווליום לרמות בלתי הגיוניות, מלבד הכאב באוזניים, הצליל הופך בדרך כלל ללא מאוזן, כאשר תדרי הבס משתוללים בחדר ומאפילים על שאר התדרים.

 

"הקשיבו לבס המפוצץ, שימו לב איך הרמקול הזעיר הזה מלא בבס"

אם הבס מרשים מדי ביחס לגודל של הרמקול, אל תתעצלו - תבדקו שהמוכר לא חיבר אי שם מאחור סאב וופר חבוי שמעלה באופן ניכר את עוצמת הבס.

 

רמקול בוחנים רק עם מוזיקה והקלטות שאתם מכירים

אל תתנו למוכר להרשים אתכם עם מוזיקת הדגמה, תמיד הביאו אתכם דיסקים מהבית, חובה לבדוק עם המוזיקה לה אתם נוהגים להאזין ורצוי בכמה שיותר סגנונות שונים: רוק, פופ, ג'אז, קלאסי וכו', עם זאת, נדיר למצוא רמקול שנשמע מצוין בכל הסגנונות, לכן חשוב להתמקד ברמקולים שמתאימים לסגנון המוזיקה שאתם מאזינים לו בעיקר.

 

אם הרמקולים מיועדים עבור מוזיקה וגם עבור צפיה בסרטים וטלויזיה, עדיף לבחון אותם במגוון השימושים, ככל הניתן בחנות.

 

יש להתאים את ההגברה לרמקול

לשילוב של הגברה ורמקולים יש השפעה על אופי הצליל, לכן, אל תתנו שידגימו את הרמקולים עם המגבר הכי יקר בחנות, אלא עם מגבר / רסיבר אשר מחירו נמצא בסדר גודל של תקציב דומה למגבר שלכם.

 

מומלץ מאוד להביא את הרסיבר / מגבר מהבית אל חנות ולהאזין איתו, כך תמנעו מהפתעות מרות מאוחר יותר.

 

בוחנים דרך האוזניים ולא על סמך העיניים

אמנם המראה חשוב בסלון, אבל אל תבחרו דגם ספציפי בגלל התובנות שהמוכר נותן לכם ("זה עץ אקזוטי שעבר תהליך יבוש על גגות חימר"), יש לבחור את טיב הרמקול רק על פי האוזניים שלכם.

 

משקיעים ברמקולים הקדמיים

הרמקולים הקדמיים הם החשובים והמשפיעים ביותר במערכת, לכן רצוי להשקיע את מירב התקציב בהם, אם אתם מתפשרים, עדיף שזה יהיה על חשבון איכות הרמקולים האחרים, או שתוותרו עליהם בשלב זה ותחסכו לקניה בשלב מאוחר יותר.

 

לא מחליטים בלחץ

לא להכנע לסחטנות ולחצים. תקשיבו כמה שאתם רוצים, תגיעו להחלטה רק כשאתם שלמים עם הרמקול, לאחר שבחנתם אותו עם מירב סוגי המוזיקה שאתם מקשיבים לב.

 

רמקול לא בוחרים לאחר האזנה של רגע, אם מצאתם רמקול שנשמע לכם טוב בהאזנה ראשונה, הקדישו זמן מספק להאזנה נוספת: ישנם דברים שמתגלים רק לאחר זמן, לדוגמא, רמקול שנשמע חד וברור בדקות הראשונות, עלול להתברר כחריף מדי ומציק באוזן לאחר חצי שעה.

 

שימו לב: תקופת האחריות המקובלת כיום הינה חמש שנים.

 

לבוא מוכנים

לסיכום, כדאי לבוא מוכנים אל חנות, עם ידיעה ברורה לגבי התקציב שלכם והדרישות מהרמקול, אל תתביישו, קחו את הזמן ותבחנו בעזרת האוזניים ובהתאם לכללים, כך תוכלו להיות בטוחים שרכשתם את הרמקולים שמתאימים לכם.

 

(ליאור קורן, dtown ומישל דור)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: dtown
כיצד לבחור רמקולים?
צילום: dtown
בשיתוף אתר dtown
מומלצים