שתף קטע נבחר

שב"כ מזהיר: חיזבאללה מנסה "לצוד" באינטרנט

הציעו לכם חברות בפייסבוק? ניסו לפתות אתכם עם הצעת עבודה בחו"ל או תשלום? היזהרו מפני ניסיונות של ארגוני טרור להשיג מידע מסווג ולעתים אף לחטוף ישראלים

הפיתוחים הטכנולוגיים וההמצאות החדשות מחייבים את גורמי הביטחון לרענן את הנהלים השונים, בניסיון למנוע פגיעה באזרחים דרך האינטרנט. על כוונת השב"כ: פייסבוק ורשתות חברתיות. לטענת השב"כ, גורמי טרור מנסים לאחרונה ליצור קשר עם ישראלים כדי לחטוף אותם.

 

אל קאעידה מציג: מדריך הג'יהאדיסט לגלקסיה

 

לאחרונה הגיעו לשב"כ דיווחים על כמה מקרים בהם יצרו קשר גורמי טרור עם ישראלים באמצעות רשתות חברתיות באינטרנט. בפניות האלה היו הצעות להתגייס לפעילות טרור או להעביר מידע מסווג תמורת תשלום. בשב"כ מציינים כי הסיכון הנובע מתופעה זו אינו רק דליפת מידע, אלא החשש שקשרים אלה יסתיימו בחטיפה.

 

ארגוני הטרור עושים שימוש נרחב באינטרנט, בין היתר ככלי תעמולה ומלחמה על דעת הקהל. עם זאת, הארגונים עושים שימושים אחרים ברשת, כמו גיוס פעילים, כספים והעברת הנחיות לתומכיהם. בשנים האחרונות נעצרו כמה ישראלים שגויסו על-ידי ארגוני טרור באינטרנט. בנוסף, ידוע לשב"כ כי גורמי טרור מנסים להגיע ליוצאי יחידות מסווגות בצה"ל על מנת לשכנע אותם להעביר מידע.

 

בתקופה האחרונה היו כמה פניות יזומות ישירות וקונקרטיות לאזרחים ישראלים, בעיקר ברשתות החברתיות, המציעות להם להתגייס לפעילות טרור או להעביר מידע רגיש.

כך למשל, פנה ישראלי לשב"כ לאחר שגולש בפייסבוק הציג את עצמו כסוחר וביקש ממנו להעביר לו מידע מסווג תמורת תשלום. המידע המתפרסם באינטרנט, כמו שמות, כתובות מגורים, כתובות באינטרנט ומספרי טלפון, עלול לשמש את ארגוני הטרור לצורך איתור אזרחים ישראלים.

 

במערכת הביטחון מבקשים לחדד את ערנות הגולשים בכל הנוגע לפעולות חשודות המבוצעות באינטרנט או בטלפון מגורמים לא מוכרים, במיוחד כאשר לצדן הבטחות מפתות לתשלום, למציאת תעסוקה בחו"ל או כל תמורה אחרת. בהקשר זה מחדדים במערכת הביטחון את האזהרה לישראלים שמקיימים קשרים עם גורמים בחו"ל - לא להתפתות למפגשים עלומים מחשש כי מדובר בניסיון לחטיפה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חשש מחטיפות והדלפת מידע
צילום: Index Open
נסראללה. killer application?
צילום: AFP
מומלצים