שתף קטע נבחר

מיאנמר: משפטה של סו צ'י שוב בדלתיים סגורות

יום אחרי שפתחה את משפטה של מנהיגת האופוזיציה לעיתונאים ודיפלומטים ואף אישרה לה לפגוש כמה מהם, היום שבה החונטה וסגרה את משפטה של אאונג סן סו צ'י לקהל. בעולם מוסיפים למחות על משפטה ועל המעצר המתמשך

החונטה הצבאית השולטת במיאנמר שוב מנעה הבוקר (יום ה') מעיתונאים ומדיפלומטים להיכנס לאולם שבו מתנהל משפטה של מנהיגת האופוזיציה אאונג סן סו צ'י. הצעד עורר מחדש ביקורת נגד החונטה, על כך שהיא מנסה להסתיר את ההליכים המשפטיים השנויים במחלוקת מהעולם.

 

לא ברור מתי - אם בכלל - תשוב החונטה לאפשר לעיתונאים ודיפלומטים זרים לנכוח בדיונים, כפי שעשתה אתמול. בתום השימוע אתמול אף זכו הדיפלומטים הזרים לפגוש את סו צ'י, שנראתה בקו הבריאות, למרות הדיווחים על כך שמצבה הורע. היא הודתה למבקרים ואיחלה להם לפגוש אותה "בימים טובים יותר".


סו צ'י אתמול. נראתה בריאה והודתה למבקרים (צילום: AP)

 

כלת פרס נובל לשלום, שהיתה עצורה במשך 13 מתוך 19 השנים האחרונות בלי שנשפטה, נאשמת עתה בהפרת תנאי מעצר הבית שבו היא נתונה בשש השנים האחרונות. זאת, לאחר שג'ון יטאו, אזרח אמריקני הצליח לשחות לביתה שעל האגם ונשאר שם בלי שהחונטה אישרה את הצעד. אם תורשע, עונשה המירבי יהיה חמש שנות מאסר. סו צ'י, שתיים ממלוותיה והאזרח האמריקני עומדים לדין.

 

היום טען דובר מפלגתה של סו צ'י, הליגה הלאומית לדמוקרטיה, כי יטאו שחה לביתה של סו צ'י כי חשש שהיא עומדת להירצח. פרקליטיה של סו צ'י טענו כי מנהיגת האופוזיציה ביקשה מהאורח הבלתי קרוא לעזוב, אך התירה לו להישאר כי חש ברע.

 

בתוך כך, נמשכה הביקורת הבינלאומית על מעצרה המתמשך של סו צ'י. אתמול טענה מזכירת המדינה האמריקנית הילרי

קלינטון כי המעצר המתמשך הוא "מרתיח". גם מזכ"ל האו"ם באן קי-מון אמר בראיון לרשת CNN כי בכוונתו לצאת למיאנמר בהקדם האפשרי כדי לדון עם החונטה בקידום הדמוקרטיה ובשחרור העצירים הפוליטיים, בהם סו צ'י.

 

מיאנמר נתונה תחת משטר צבאי מאז 1962. במדינה נערכו בחירות ב-1990, אך לאחר שמפלגתה של סו צ'י, הליגה הלאומית לדמוקרטיה, ניצחה בבחירות - סירבו ראשי החונטה לקבל את התוצאות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הכלא שבו מתנהל המשפט
צילום: AFP
מומלצים