שתף קטע נבחר

 

תקווה בי-ם: אירופה מבינה הצורך בלחץ על איראן

במשרד החוץ חשים בימים האחרונים בהלכי רוח חדשים בבירות שונות באירופה כלפי סוגיית הגרעין האיראני. מדיווחים שונים שהגיעו לירושלים עולה כי יותר ויותר מדינות מבינות את הצורך בסנקציות קשות - אם הדיאלוג עם איראן ייכשל

האם לאירופה "נופל האסימון" בכל הנוגע לפרויקט הגרעין האיראני? במשרד החוץ סבורים שכן. גורמים בירושלים אמרו בצהריים (יום ה') ל-ynet כי מדיווחים המגיעים בימים האחרונים לישראל, עולה כי יותר ויותר מדינות אירופיות מדברות בקול ברור יותר על ההכרח לנקוט "סנקציות קשות" נגד טהרן אם הדיאלוג האמריקני עמה לא יישא פרי.

 

מהדיווחים עולה כי בדומה לארה"ב, גם האיחוד האירופי מציב תאריך יעד מעורפל לדיאלוג עם איראן - עד סוף שנת 2009.

אולם, בשונה מארה"ב, בשלב זה נמנעות מדינות אירופה לצאת בהצהרות ברורות על הצורך בסנקציות קשות בתום המועד שמוקצב לשיחות.

 

גורמים בירושלים בירכו על השינוי בעמדה האירופית ואמרו כי אפשר ללמוד ממנה על "הלכי רוח חדשים" המנשבים באיחוד. לדבריהם, מדינות אירופה מבינות את הצורך לגבות את הפתיחות האמריקנית כלפי איראן, בנכונות לצעדים נוקשים הרבה יותר. הדברים נכונים גם לגבי מדינות שהיו בעבר ספקניות ביחס להטלת סנקציות על איראן ואף התנגדו להחרפתן כמו: גרמניה, שבדיה וספרד. 

 

מנהל התקשורת הישראלית במשרד החוץ, יוסי לוי, סירב להתייחס ישירות לדיווחים, אך אמר: "אנחנו בהחלט מצפים מהקהילה הבינלאומית, ומידידותינו באירופה בפרט, להתגייס כאיש אחד על-מנת למנוע מאיראן יכולת גרעין צבאית. זוהי משימת הדור שלנו".

 

כזכור, קרא הנשיא אובאמה לאיראנים לאחר המפגש עם ראש הממשלה נתניהו, להיענות לדיאלוג

המדיני מול ארצות הברית. הנשיא האמריקני לא קצב זמן. זאת למעט אמירתו לאחר הפגישה עם נתניהו, שארה"ב תבצע "הערכה מחודשת" מול איראן.

 

אתמול ערכה איראן ניסוי בטיל "סג'יל-2", המסוגל לפגוע במטרות בטווח של עד 2,000 ק"מ, ושם "על הכוונת" האיראנית גם את רוסיה ומרבית בירות אירופה. באירופה ובמזרח התיכון חוששים כי ניסוי הטיל מעיד שלאיראן יש תוכניות לאיים על אזורים מרוחקים אלפי קילומטרים מגבולה באופן שיאפשר לה לכפות על מדינות אירופה והמדינות הסובבות אותה את רצונה ואת תכתיביה המדיניים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הניסוי בסג'יל-2
צילום: AFP
מתקן המרת האורניום באיספהאן
צילום: רויטרס
מומלצים