שתף קטע נבחר

"יש ברצועה די כסף למשכורות - אבל נעביר עוד"

מסמך פנימי שחיברו גורמי מקצוע והגיע לידי ynet קובע כי השלטון בעזה מצליח לשלם את משכורות רוב עובדי הרשות גם ללא הכספים שמעבירה ישראל מדי חודש. לשכת רה"מ: העברות הכספים יימשכו

ישראל תמשיך להעביר כספים למימון משכורות עובדי הרשות הפלסטינית ברצועת עזה, למרות שברצועה יש די כסף לממן זאת - כך עולה ממסמך מדיני-ביטחוני שהגיע לידי ynet ומהודעה של לשכת ראש הממשלה.

 

מהמסמך עולה כי במערכת הבנקאית בעזה יש די כסף כדי לממן את משכורות עובדי הרשות הפלסטינית, גם ללא הכסף שישראל מזרימה מדי חודש. מדובר במסמך נשלח לאחרונה לגורמים מדיניים בירושלים, והוא מערער למעשה את הטיעון של הממשלה לפיו הרשות "חנוקה" ולכן נדרשת הזרמת הכספים, שמקורם בכספי המסים שישראל גובה עבור הפלסטינים. 

 

במסמך, שנכתב ב-17 במאי, נכתב בין היתר: "הבנקים ברצועה שילמו את מרבית משכורות חודש אפריל לעובדי הרשות הפלסטינית, טרם העברת 50 מיליון שקל על ידי ישראל. ב-7 במאי החלו הבנקים ברצועה לשלם משכורות עובדי הרש"פ. מבדיקה שהתקיימה עם גורם בנקאי מוסמך ברצועה עולה כי במועד האמור אכן שילמו הבנקים ברצועה מעל ל-75 אחוזים מהמשכורות, על בסיס יתרות שהיו בבנקים, החזר הלוואות מהציבור וייתכן שגם ממקורות אחרים. התשלום נעשה ברובו בשקלים".

 

"יודגש כי תשלום המשכורות למגזר זה בוצע עוד טרם הועבר לבנקים ברצועה סך של 50 מיליון שקל ב-14 במאי למטרה זו. כזכור, בתחילת חודש מאי הפנתה הרש"פ דרישה לישראל להעביר כ-195 מיליון שקל ועוד 19 מיליון דולר לטובת המשכורות, בדומה לבקשות המועברות מדי חודש. יכולותיהם של הבנקים ברצועה לגייס בעת הצורך את מרבית הכספים הנדרשים עבור משכורות עובדי הרש"פ, אינן מתגלות כאן בראשונה. התנהלות מעין זו מוכרת לנו מן העבר", ציינו מחברי המסמך שהגיע לידי ynet.

 

העמדה הישראלית נסמכת על דברי הפלסטינים

המסמך מעבה את טענתו זאת בהבאת אמירותיהם של שניים מבכירי המערכת הכלכלית הפלסטינית: "בהקשר זה צוינו דבריו של יו"ר הבנק הלאומי האיסלאמי ברצועה, שטען ב-9 במאי כי משבר הנזילות בבנקים ברצועה נעלם. כן גם הצהרת שר האוצר בממשלת החמאס, שאמר כי הממשלה תשלם מדי חודש משכורת ל-35 אלף עובדיה, בהיקף של 61 מיליון שקל".

 

יצוין שבעבר נשמעו טענות מגורמי ימין בישראל, לפיהן אין לישראל כל יכולת לבקר את הנעשה בכסף המועבר על ידה אל הבנקים בעזה. לטענתם, גורמי ביטחון טענו כי הכסף מולבן לפחות בחלקו ומשמש למימון פעולות בממשלת החמאס, ולעיתים אף למימון הטרור. בפועל, מדיניות ישראל היא להמשיך ולהזרים את הכסף עקב הלחץ הבינלאומי, הנעשה בעיקר על ידי שליח הקווארטט, ראש ממשלת בריטניה לשעבר, טוני בלייר.

 

מלשכת ראש הממשלה נמסר: "בשבוע שעבר אכן הועברו 50 מיליון שקלים לרצועת עזה לתשלום משכורות. באשר לשאלתכם האם הכוונה להמשיך ולהזרים את הכסף לתשלום משכורות לעובדי הרשות הפלסטינית בעזה, למרות נתון זה, ברמה העקרונית התשובה היא חיובית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נתניהו. העברת הכספים תימשך
צילום: AFP
העברת מזומנים לעזה (ארכיון)
צילום: צפריר אביוב
מומלצים