שתף קטע נבחר

תומכי סו צ'י במיאנמר: "דאגה עזה לבריאותה"

מצב בריאותה של מנהיגת האופוזיציה במיאנמר הולך ומדרדר, בעוד היא עצורה באשמת הפרת מעצר הבית בו הייתה נתונה מזה שנים. במקביל, החליט בית המשפט לדחות את סיום משפטה ל-5 ביוני, ללא כל הסבר

מפלגתה של יושבת ראש האופוזיציה במיאנמר (בורמה), אאונג סן סו צ'י, הביעה היום (ו') "דאגה עמוקה" ממצב בריאותה של המנהיגה. זאת, בעוד סו צ'י נמצאת בכלא, בשל אישומים כי הפרה את מעצר הבית בו שהתה, עבירה שעונשה המקסימאלי הוא חמש שנות מאסר.

 

"הבנו שסו צ'י לא הצליחה לישון טוב בלילה, כי היא סובלת מהתכווצויות יומיומיות ברגליה", נמסר ממפלגתה, הליגה הלאומית לדמוקרטיה (NLD). במקביל, הודיע אחד מעורכי דינה של סו צ'י, ניאן ווין, כי בית המשפט החליט לדחות את שלב הטיעונים האחרונים בעניינה ל-5 ביוני. זאת, לאחר שאמור היה להתקיים ביום שני הקרוב. "הם לא סיפקו שום סיבה", אמר.

 

סו צ'י בת ה-63 נלקחה ב-14 במאי מביתה למבנה בבית הכלא אינסיין סנטרל הידוע לשמצה, הנמצא במרכז ינגון. זאת, בטענה כי הפרה את תנאי מעצר הבית בו הושמה. כמה ימים קודם לכן היא טופלה בשל לחץ דם נמוך והתייבשות. ממפלגתה נמסר כי היא "בצורך נואש לטיפול רפואי ראוי".

 

סו צ'י, כלת פרס נובל לשלום, העבירה 13 מבין 19 השנים האחרונות בסוגים שונים של מעצר. כעת תומכיה חוששים כי אם תורשע, כפי שרבים צופים, בריאותה תדרדר עוד יותר. היא צפויה לעונש של שלוש עד חמש שנות מאסר, לאחר שהניחה לאזרח אמריקני להישאר בביתה למשך יומיים, לאחר שהצליח להיכנס למקום.

 

מדינות רבות במערב גינו את עצם המשפט, לו קראו "משפט ראווה", שנועד לשמור את סו צ'י במעצר במהלך הבחירות הכלליות אותן הבטיחה החונטה הצבאית השלטת במדינה לערוך בשנה הבאה. שכנותיה הדרום-אסייתיות של מיאנמר הזהירו כי המשפט מערער על "כבודה ואמינותה" של החונטה, אך סירבו לנקוט בעמדה נחרצת נגד הגנרלים.

 

הפולש האמריקני, ג'ון יטאו, אמר בבית המשפט כי אלוהים שלח אותו להזהיר את סו צ'י מפני התנקשות על-ידי מחבלים. סו צ'י טענה כי לא הייתה מודעת לתוכניותיו וכי יש להאשים לא אותה, אלא פרצה באבטחה, שאף הובילה להענשת הבכירים האחראים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים