שתף קטע נבחר

זירת הקניות

מחקר: שינוי האקלים הורג רבבות בכל שנה

מומחים מעריכים ששטפונות, הצפות ועליית מפלס פני הים הורגים כ-300 אלף איש בכל שנה - והמספר יכפיל עצמו תוך 20 שנה. שינוי האקלים גם פוגעת במקורות מים ובחקלאות, ובצורת ומחסור במזון מאיים על רבבות בני אדם - בעיקר במדינות מתפתחות

אסונות טבע שמקורם בשינויי אקלים גלובליים גובים בכל שנה את חייהם של כ-300 אלף בני אדם מסביב לעולם - כך עולה ממחקר של מכון שבראשו עומד מזכ"ל האו"ם לשעבר קופי אנאן.

 

הפורום ההומאני הגלובלי (The Global Humanitarian Forum) מעריך גם שחייהם של 325 מיליון בני אדם מושפעים כבר כיום באופן דרמטי משינוי האקלים, ושמספרים אלה זה יכפילו עצמו תוך כ-20 שנה, ככל שאסונות הטבע הקשורים לשינוי האקלים יתגברו. המשמעות היא שבשנת 2030 ישפיע שינוי האקלים על כ-660 מיליון בני אדם - כעשירית מאוכלוסיית כדור הארץ.

 

  • הדו"ח המלא - כאן
  • תקציר הדו"ח - כאן
    • סרטון ב"יו טיוב" המציג את ממצאי הדו"ח - כאן

     

    על פי הערכות המומחים, עיקר ההשפעה של שינוי האקלים תהיה בעליית מפלס פני הים, בהתגברות המידבור ובשינוי דפוסי ירידת המשקעים באזורים שונים של העולם. תופעות אלה יפחיתו, לדעת המומחים, את הזמינות של המים והמזון לרבבות בני אדם, ויתרמו להתגברות מקרים של תת-תזונה. בנוסף, שינוי האקלים יתרום להתגברות מחלות מעיים ומגיפות כמו מלריה באזורים נחשלים.

     

    "שינוי האקלים הוא משבר אנושי והוא האתגר ההומניטארי הגדול ביותר של זממנו", אמר אנאן. "... איננו יכולים עוד להתעלם מההשלכות שיהיו לשינוי האקלים על חייהם של בני האדם. הדו"ח הזה הוא למעשה צפירת אזהרה לנושאים ולנותנים ממדינות העולם, שיגיעו לכינוס האו"ם בדצמבר, לחתור להסכם בינלאומי השאפתני ביותר שהושג מאולם, או להמשיך ולהתמודד עם רעב ומחלות, וגלי הגירה המוניים של פליטים שרק ילכו ויתגברו".


  •  

    על פי הדו"ח, 99 אחוז מהאנשים שימותו כתוצאה עקיפה של שינוי האקלים מתגוררים במדינות מתפתחות. המומחים ציינו שדווקא הם יסבלו משינוי האקלים למרות שרוב המדינות הללו מייצרות פחות מאחוז מסך הפליטות של גזי החממה בעולם.

     

    עוד מעריכים מומחי הפורום, שהנזק הכלכלי שגורם שינוי האקלים נאמד ב-125 מיליארד דולר בכל שנה, בעיקר בענפי החקלאות.

     

    המסקנות שבדו"ח מבוססות על נתונים קיימים של אסונות טבע כמו שטפונות ומפולות בוץ, נתוני גידול אוכלוסיה ותחזיות כלכליות. הדו"ח פורסם לקראת כינוס בנושא שינוי האקלים שיערך בבון שבגרמניה השבוע, שהוא אחד מהמפגשים לצורך ניסוח האמנה הבינלאומית למאבק בשינוי האקלים, שמנהיגי המדינות צפויים לחתום עליה בכינוס האו"ם בדצמבר בקופנהאגן.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    הצפות מונסון בהודו. ארכיון
    צילום: איי פי
    צילום: איי אף פי
    מחסור במים באפריקה. ארכיון
    צילום: איי אף פי
    מומלצים