שתף קטע נבחר

זירת הקניות

בקרוב: כל אחד יוכל להפוך לחוקר טבע

פרויקט "האנציקלופדיה של החיים" מבקש את עזרת הציבור: דווחו לנו על ציפורים שראיתם בחצר, פרחים שפרחו בגינה וחרקים שאכלו לכם את העציץ. המטרה: לבנות מאגר ענק של השינויים העוברים על כדור הארץ

אם סרטי הטבע בטלוויזיה עושים לכם חשק לצאת לחצר עם זכוכית מגדלת, ואם אתם מתקנאים במדענים שעוקבים אחרי השינויים הקטנים שעוברים על כדור הארץ - הקריאה שהפנו השבוע מדענים באוסלו מיועדת בדיוק עבורכם:

 

המדענים פנו לציבור הרחב - לכל תושבי כדור הארץ למעשה - בבקשה לעזור להם לעקוב אחר המתרחש בעולם, ולתעד את החיים בטבע - מנדידת ציפורים דרך שינוי האקלים ועד התפשטות מזיקים.

 

במלאת עשור לפרויקט "האנציקלופדיה של החיים" (EOL), קראו המדענים לכל מי שכדור הארץ יקר לו, לסייע להם לאסוף ראיות על המתרחש בטבע, כדי לבנות מאגר מידע רחב ככל הניתן בנושא. "אני מקווה שאולי יהיו לנו מיליוני 'ספקי מידע' בעתיד הרחוק", אמר מנהל הפרויקט, ג'יימס אדוארדס.

 

כל אחד יכול להיות חוקר טבע:

 

ארגונים מדעיים בנושא טבע ובעלי חיים כבר נערכים על מנת לקשר בין מאגרי המידע שיש בידי כל אחד מהם, אך המטרה של מנהלי הפרויקט היא לשתף גם את הציבור במלאכת איסוף הנתונים, ולהפוך את מאגר המידע הענק לנגיש ופתוח לכולם.

 

כבר כיום מעבירים אנשים ממקומות שונים בעולם דיווחים למאגרי מידע שונים באמצעות האינטרנט. הם מדווחים על זיהוי ציפורים נדירות בקנדה, או תאריכי פריחה של פרחים באוסטרליה. המערכת החדשה, לכשתופעל, תחבר בין כל המאגרים הללו, בדומה למערכת הגלובלית המספקת התרעות על רעידות אדמה או נתוני מזג אוויר.

 

"זו תהיה מערכת חופשית שכל אדם יוכל להיכנס אליה ולתרום את חלקו", הסביר נורמן מקלאוד, אחד המדענים העמלים על הפרויקט. ניתן יהיה למשל לעקוב אחר דיווחים הקשורים בהתפשטות יתושים, ולקשור ביניהם לשינויי טמפרטורה שמקורם בשינוי האקלים. "תוך עשור למדענים יהיה מאגר יעיל ומקיף באמצעותו ניתן לעקוב אחר שינויים לאורך השנים בטמפרטורה העולמית, בכמויות משקעים או בתפוצה של פרחים או בעלי חיים", הוסיף אדוארדס.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אם הציפורים ברחו - גלו לנו
צילום: Gettyimages Imagebank
אם הקרח מפשיר מוקדם - ספרו לנו
צילום: רויטרס
מומלצים