שתף קטע נבחר

שלום נפגש עם באן: "צריך שניים לטנגו במו"מ"

המשנה לראש הממשלה נפגש בניו יורק עם מזכ"ל האו"ם והבהיר לו כי ישראל מחויבת לדיאלוג עם הפלסטינים - אך גם לצד השני יש אחריות. על המחלוקות עם וושינגטון אמר: "אובמה וקלינטון הם ידידים של ישראל ומחויבים לביטחונה"

ישראל מוכנה לחדש את את המשא ומתן המדיני והכלכלי עם הפלסטינים מיד לאחר ביקורו של הנשיא אובמה במצרים, אבל "צריך שניים לטנגו" - כך אמר הלילה (ד') המשנה לראש הממשלה והשר לפיתוח אזורי, סילבן שלום, אחרי פגישתו עם מזכ"ל האו"ם באן קי מון במטה הארגון בניו יורק.

 

"אמרתי למזכ"ל האו"ם כי הממשלה הנוכחית מחויבת לדיאלוג מדיני וכלכלי עם הפלסטינים", אמר שלום בתום הפגישה עם באן - שיממה לפני כן נפגש עם שר הביטחון אהוד ברק, אשר הבהיר לו שישראל לא מתכוונת לשתף פעולה עם ועדת החקירה שהגיעה לישראל כדי לבחון את הטענות שלפיהן המדינה ביצעה פשעי מלחמה במהלך מבצע "עופרת יצוקה" ברצועת עזה.

 

שלום סיפר כי בפגישה הועלתה סוגיית הגרעין - האיראני והצפון קוריאני. "יש דאגה עצומה לכולנו", אמר, "אנחנו מאמינים שהעולם צריך להיות מלוכד במלחמה נגד הקיצונים המאיימים על דרום קוריאה ויפן במזרח הרחוק ועל ישראל ומדינות אחרות במזרח התיכון".

 

כתבים זרים שנכחו במקום שאלו את השר הישראלי על המחלוקת בין וושינגטון לירושלים, על רקע הדרישה האמריקנית להפסיק את הבנייה בהתנחלויות. "התמיכה של ארה"ב בישראל היא דו-מפלגתית מבוססת לא רק על אינטרסים משותפים אלא על ערכי דמוקרטיה וחופש", הרגיע שלום, "אני יודע כמה הנשיא אובמה והמזכירה קלינטון ידידים של ישראל ומחויבים לביטחונה".

 

השר שלום הוסיף כי "ראש הממשלה הצהיר שישראל מחויבת להסכמים הקודמים שנחתמו עם הפלסטינים וההבנות שהושגו בעבר. זה יאפשר לפלסטנים לקבל את ההחלטה הנכונה לחדש את המשא ומתן עם ישראל".

 

הייתה זו פגישתם החמישית של שלום ובאן, המכירים מהתקופה שבה כיהנו שניהם כשרי החוץ של ישראל ודרום קוריאה. בשיחה, שארכה כ-45 דקות, התמקד מזכ"ל האו"ם בבקשה לסייע הומניטרית בעזה ולאפשר הכנסת מלט.

 

השר שלום השיב שלישראל אין שוב בעיה עם תושבי עזה וכי היא מוכנה להמשיך לספק סחורה וכסף ובלבד שלא יסייעו לחמאס. הוא הביע באוזני המזכ"ל התנגדות לפתיחת משרד של שליח הקוורטט טוני בלייר בעזה, והבהיר שלפני כן צריך החמאס לעמוד בשלושת תנאי הקוורטט - הכרה בישראל ובהסכמים שנחתמו איתה והתנערות מטרור.

 

שלום הציג לבאן שלושה פרוייקטים חדשים: פרוייקט חקלאי ביריחו בהשתתפות ממשלת יפן, פרוייקט תיירותי בנהר הירדן, המיועד לצליינים, בהשתתפות ממשלת דרום קוריאה ופרוייקט תעשיה משותף בג'נין בשיתוף ממשלת גרמניה. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מודאגים מהגרעין. השר שלום ומזכ"ל האו"ם
צילום: שחר עזרן
"נתניהו מחויב להסכמים קודמים" (ארכיון)
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים