שתף קטע נבחר

השיפוצים של ריבלין: מייבש מגבות ומאוורר תקרה

לידי ynet הגיעה הרשימה המלאה של הציוד שרכש ראובן ריבלין לדירתו בעת שכיהן כיו"ר הכנסת ה-16. בין היתר קנה כלי אוכל ב-9,043 שקלים ובדים לריפוד ולשטיח. בסך הכל הוציא כ-60 אלף שקלים. חלק מהציוד לא הוחזר בטענה כי הנוהל לא דורש זאת ואין לציוד שימוש במשכן. החשב: הכל לפי הנוהל

ח"כ דליה איציק עלתה לאחרונה לכותרות על רקע השיפוצים שנעשו בביתה בעת שכיהנה כיו"ר הכנסת ה-17, כדי להפוך את דירתה הפרטית לבית שרד רשמי ששימש לאירוח אורחים מהארץ ומחו"ל. כעת מתברר כי איציק לא לבד: גם יו"ר הכנסת הנוכחי, ח"כ ראובן ריבלין, רכש מוצרים שונים בעת ששימש כיו"ר הכנסת ה-16 לפני שנים אחדות.

 

ממידע שהגיע לידי ynet עולה כי בדירתו הפרטית של ריבלין הושקעו כ-60 אלף שקלים לצורך אחזקתה, התאמתה והפיכתה לדירת שרד. כמו איציק, גם ריבלין העדיף שלא לקבל דירת שרד רשמית מן הכנסת שעלותה גבוהה מאוד למשלם המיסים, והחליט להישאר בדירתו הפרטית. במסגרת הפיכת הדירה למעון רשמי הושקעו בה כמה עשרות אלפי שקלים ששולמו, בין היתר, גם על רהיטים ומוצרים שונים.

 

ברשימת הרכישות, כפי שהגיעה לידי ynet, ניתן למצוא למשל כסא בר בסכום של 1,400 שקלים; שואב אבק ואביזרים שעלו למשלם המסים 2,770 שקלים, וכלי אוכל שעלותם הגיעה לכדי 9,043 שקלים. הפיכת בית פרטי לבית שרד דורשת גם עבודות לשיפור האסתטיקה. כך למשל, על בדים לריפוד ולשטיח הוציאה הכנסת 10,348 שקלים, ואילו על תיקון כסא ושטיח שולמו 3,525 שקלים.

 

בביתו של ריבלין בוצעו גם שינויים שנועדו להקל על אירוח האורחים המכובדים: 6,931 שקלים שולמו עבור "שינויים במטבח (תאורה ושולחן עזר)". שיפורים במתחם הרחצה ("מקלחון/אמבטיה") עלו 5,192 שקלים. עלותם של "פרטי אמבטיה" נוספים הגיעה לכדי 1,142 שקלים. את הקור הירושלמי קשה לסבול, בעיקר בחורף, ועל כן - נרכש לביתו של ריבלין גם מייבש מגבות שעלה לציבור 654 שקלים. ואילו עבור ימי הקיץ החמים הותקן מאוורר תקרה בסך 1,575 שקלים. 


ויתר על דירת שרד. ריבלין בכנסת (צילום: גיל יוחנן)

 

חשב הכנסת: הרכישות היו בהתאם לנוהל

הרכישות של המוצרים השונים בוצעו בהתאם לנוהל על פיו יושב ראש כנסת שדירתו הפרטית באזור ירושלים משמשת גם כדירת שרד - זכאי למימון על ידי הכנסת של הוצאות האחזקה והניהול של הדירה, לרבות אמצעי מיגון כפי שיקבעו שירותי הביטחון. בין היתר, זכאי יו"ר הכנסת לשני עובדי ניקיון בשבוע, שישלחו לדירה מטעם הכנסת.

 

לפי הנוהל, ניתן לרכוש כלי אוכל ואירוח על פי ההגדרה הבאה: "ציוד בכמות סבירה שיתאים לאירוח קבוצה של עד 15 אורחים יסופק על ידי הכנסת ויוחלף לפי הצורך". עוד מאפשר הנוהל רכישות בנושא ריהוט: "החלפה ושימור ריהוט יבוצעו על פי הצורך פעם אחת בשנה הראשונה של הקדנציה בלבד". הנוהל מאפשר גם רכישת אמצעי מיגון, "בהתאם להנחיות בכתב של שירותי הביטחון לרבות סורגים, תאורת ביטחון ושינויים פיזיים המתחייבים, במימון מלא של הכנסת".

 

יועץ התקשורת ליו"ר הכנסת, הראל טובי, העביר את תגובת חשב הכנסת, אבי לוי, לדברים. לוי אמר כי "עבודות תיקונים וציוד בדירת השרד של יו"ר הכנסת ה-16 בעת כהונתו, בוצעו בהתאם לנוהל מ-2000 אשר תקף גם היום. זאת, לאחר שהנוהל משנת 2007 בוטל על-ידי מנכ"ל הכנסת בנימוק שהוא מרחיב יתר על המידה את ההוצאות על דירת השרד של היו"ר".

 

לדבריו, "השימוש במעונו הפרטי של היו"ר כדירת שרד, חייב ביצוע עבודות תיקונים ורכישת ציוד, שהיו חיוניים על מנת להתאימה ברמה סבירה לייעודה, עקב מצבה הירוד של הדירה באותה עת (כגון, החלפת ריפוד ושטיח, כלי אוכל, שינויים במטבח ושיפורים במתחם הרחצה)".

 

לוי הדגיש כי "כל רכישה או עבודה בדירה קיבלה את אישורי מראש, לאחר שבדקתי בקפידה את סבירותה הן מבחינת הצורך והן מבחינת העלות. כך לדוגמה, על-פי הנוהל האמור אושרו כלי אוכל; בדים, שטיח ופרטי ריהוט; שואב אבק נרכש על פי הנוהל והוחזר לכנסת. מאוורר תקרה נרכש עקב פעולות אבטחתיות שנעשו בדירה ולא פורק על פי הנחייתי". החשב ציין כי גם "שאר אמצעי המיגון" הורכבו על פי הנוהל.

 

מתגובת הכנסת עולה כי חלק מהציוד המוזכר בכתבה לא הוחזר לכנסת. עם זאת, חשב הכנסת מציין כי החזרת הציוד לא נדרשה. לדבריו, "על פי הנוהל התקף אז, לא נדרשה החזרת ציוד משומש לכנסת, במיוחד שלא נמצא לו כל שימוש חוזר בכנסת. כך למשל שואב האבק וציוד האבטחה על מערכותיו השונות, פורק והוחזר לכנסת, מאחר שהיה בו שימוש באתרים אחרים. מאידך, ציוד שלכנסת אין כל שימוש בו, וגם עלות הנזק שייגרם לאחר פירוקו לא הייתה כדאית מבחינה כלכלית, אישרתי במפורש ובכתב להשאירו בדירה, כגון מאוורר התקרה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ריבלין. החליף שטיח ותיקן כסא
צילום: ג'ורג' גינסברג
1,575 שקלים על מאוורר תקרה
מומלצים