שתף קטע נבחר

 

תוכנות מומלצות למחזיק המפתחות

יש לכם זכרון USB נייד? קבלו שמונה תוכנות שכדאי להתקין עליו, כדי להפוך את החיים שלכם להרבה יותר פשוטים

תגידו מה שתגידו על נטבוקים, מחשבים ניידים וסמארטפונים למיניהם, לעיתים אין תחליף לכמה תוכנות שיודעות לרוץ ישירות מדיסק-און-קי שנכנס לכל כיס. הרי בכל מקרה כבר יש לכם כזה על מחזיק המפתחות, נכון?

 

לפניכם רשימה של שמונה תוכנות שכדאי שתחזיקו קרוב למפתחות. הן עשויות להציל את היום שלכם בכמה סיטואציות. למשל, כשתיגמר הסוללה בנייד שלכם או הסלולרי המתוחכם יחליט על דעת עצמו לטבול בים ביום חם.

 

Pidgin - התחברו לרשתות המסרים המידיים בעזרת הגרסה הניידת של התוכנה. כך שאם תהיו במקרה אצל הסבתא, תוכלו לשמור על הקשר עם החברים.

 

Mozilla Thunderbird - החזיקו את המיילים שלכם על דיסק-און-קי. לאלה שאינם משתמשים מסיבה כלשהי ב-Gmail ודומיו ורוצים להחזיק את פנקס הכתובות קרוב ללב.

 

Firefox Portable - אפליקציה שלא זקוקה להקדמה מיוחדת. תוסיפו לה גם את התוסף Xmarks ותוכלו לשכוח מלשכוח סיסמאות. קחו איתה גם את הסימניות שלכם לכל מקום.

 

Skype -  עם מעט מאמץ תוכלו להפוך גם את Skype לגרסה ניידת. צרו בכונן ה-USB שלכם תיקייה בשם Skype (או כל שם אחר) ובתוכה צרו ספרייה נוספת בשם Data. העתיקו את הקובץ skype.exe לתיקיית Skype. כעת צרו קובץ אצווה בשם skypestart.bat שמכיל את הפקודה: skype.exe /datapath:”Data” /removable

. כולל גרשיים. כעת תוכלו להריץ את התוכנה בעזרת הקובץ skypestart שיצרתם.

 

Sumatra Portable - תסייע לכם בפתיחת קבצי PDF ותעניק תמורה נאה ל-1.2MB שהיא שוקלת. זה פחות או יותר כלום בהשוואה ל-Acrobat Reader.

 

SIW - עם הגרסה הניידת של SIW תוכלו ללמוד את כל מה שיש ללמוד על המחשב שלפניכם. זהו כלי דיאגנוסטיקה מעולה שיסייע לכם גם לזהות רכיבי חומרה כדי לאתר עבורם דרייברים מתאימים.

 

VLC Portable - נגן מדיה המועדף אצלנו בבית. הכינו לפחות 20MB בכונן ה-USB או הסתפקו ב-Media Player Classic ששוקל 2MB בלבד.

 

הטקסט פורסם במקור בבלוג "מחפש ברשת " של שליו בן ארי

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דיסק און קי
צילום: שוקי גלילי
מומלצים