שתף קטע נבחר

"קרובים לעסקת שליט - יותר מבימי אולמרט"

שני הצדדים הכחישו דיווח לפיו שליט עומד לעבור למצרים, אך בכיר באחד הארגונים המחזיקים בחייל החטוף אמר ל-ynet כי "יש התקדמות גדולה, אך קיבלנו הוראה לשתוק". גורם בחמאס: ביקור קרטר הביא לפריצת דרך

גורם בכיר באחד הארגונים המחזיקים בגלעד שליט מכחיש את הדיווח לפיו החייל החטוף יועבר בשעות הקרובות למצרים. עם זאת, הגורם אומר הערב (יום ג') ל-ynet כי נמשכת "ההתקדמות הגדולה" במגעים בין הצדדים בנושא זה - אך לא ניתן לקבוע אם מועד השחרור קרוב. לאחר שבעקבות הדיווח הראשוני אמר כי לא ידוע דבר על התקדמות, הסכים מאוחר יותר ראש הממשלה בנימין נתניהו, השוהה ברומא לומר בעניין שליט: "נתתי הנחייה לעשות מאמץ משולב של כל זרועות הממשל הישראלי, ודאי שהנתיב הדיפלומטי יהיה אחד מהם".

 

מוקדם יותר דיווחה סוכנות הידיעות הפלסטינית "מען" על העברתו הקרובה של שליט למצרים בתוך שעות. הגורם הפלסטיני הכחיש זאת, אך אמר כי "הצדדים קורבים יותר מאשר היו בזמן המגעים בימים האחרונים של ממשלת אולמרט".

הוא הוסיף כי בחמאס ובוועדות ההתנגדות, שני הארגונים שמחזיקים במשותף בשליט, ניתנה הוראה, גם לבכירים ביותר, להימנע מהתייחסות לסוגייה.

 

בימיה האחרונים של ממשלת אהוד אולמרט רבו הדיווחים על השלמת עסקת שבויים עוד במהלך כהונתה. אך המגעים האינטנסיביים שאכן התקיימו לא הגיעו לכלל מימוש, ובסופו של דבר הודיע אולמרט במסיבת עיתונאים מיוחדת כי המגעים נכשלו בשל הדרישות המוגזמות של הפלסטינים: "יש לנו קווים אדומים, לא נחצה אותם. ממשלת ישראל בראשותי לא תיכנע לתכתיבי הטרור".

 

מאז מינוי ממשלת נתניהו לא עלה הנושא לכותרות, אולם לאחרונה מסרו גורמים פלסטיניים על התקדמות לפני שבוע, ואף טענו כי ישראל הסכימה לדון בשחרור אסירים שממשלת אולמרט לא הסכימה לשחרר. עם זאת, בד בבד, טען שר הביטחון אהוד ברק בעקבות פגישות שקיים במצרים כי אין התקדמות בנושא עסקת השבויים, ואתמול הודיע שר המודיעין המצרי עומר סולימאן, המרכז את הטיפול בנושא במצרים, כי הוא ממתין לפגישה עם השליח הישראלי לנושא, חגי הדס.

 

יש לציין כי גם התוכנית לרגיעה כוללת ברצועה שפורסמה לראשונה השבוע ב-ynet, שאת המגעים בעניינה מוביל נשיא מצרים חוסני מובארק, אמורה לכלול עסקת שבויים שתאפשר את שחרור שליט.

 

"למדנו לא לסמוך על התקשורת"

בתוך כך, גורמים בחמאס מסרו הערב ל-ynet כי שר החוץ בממשלת חמאס, מחמוד א-זהאר, שביקר במצרים יחד עם שר הבריאות באסם נעים, לא שב היום לרצועה כמתוכנן יחד עם נעים, ועל פי גורם בחמאס, אמור להמשיך לשהות במצרים כדי לעקוב מקרוב אחרי המגעים והדיונים בסוגיית שליט. לדבריו, לביקורו של ג'ימי קרטר ברצועה בשבוע שעבר היה משקל מכריע בהתקדמות במגעים. "קרטר לא מבקר ברצועה ולא מקיים מסיבת עיתונאים משותפת עם איסמעיל הנייה מבלי שעבור הדבר הזה הוא קיבל תמורה, והתמורה קשורה ללא כל ספק בגלעד שליט".

 

אביו של החטוף, נועם שליט, אמר היום ל-ynet כי אין לו שום מושג על התפתחות שהיתה בשעות האחרונות במשא-ומתן לשחרור גלעד: "למדנו כבר בעבר שלא לסמוך על פרסומים שונים בתקשורת הערבית. לנו לא ידוע על כל התפתחות שחל במשא ומתן".

 

במערכת הביטחון הכחישו את הדיווח ב"מען" על העברתו הקרובה של שליט למצרים. גם פרשננו לענייני ביטחון, רון בן-ישי, מוסר כי לאחר בדיקה של הנושא, הדיווח מופרך ואין לו בסיס עובדתי.

 

יש לציין בהקשר זה כי באתר הג'יהאד האיסלאמי פורסם היום דיווח לפיו משלחת ביטחונית מצרית, בראשות גנרל מחמוד איברהים, הגיעה לישראל במסגרת המגעים בנושא. לא נמצא לדיווח זה אישוש מכל מקור אחר.

 

היום נערכה בכרם שלום הפגנה למען שליט, בקריאה לעסקת חילופי שבויים ואסירים. נועם שליט התייחס בה לנושא פתיחת המעברים, אותו מתנה ממשלת ישראל בשחרור בנו, ואמר כי "מאז החטיפה, אנשים פשוטים משלמים את המחיר. ילדים ונשים ואנשים שלא מעורבים, הם משלמים את המחיר לא חמאס".

 

בתוך כך, לאחר שלוש שנים שוחרר היום מהכלא הישראלי עזיז דוויק, יו"ר הפרלמנט מטעם החמאס, שנעצר כ"קלף מיקוח" בתמורה לשליט. בחמאס הדגישו כי אין מדובר באיתות מדיני כלשהו לקראת עסקת שבויים אפשרית: "מלכתחילה המעצר היה בלתי חוקי, והשחרור הוא עניין של תום תקופת המאסר".

 

בהכנת הידיעה השתתפו רוני סופר (רומא), חנן גרינברג ואחיה ראב"ד
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נועם רותם
גלעד שליט
צילום: נועם רותם
נתניהו. לא לדבר כרגע
צילום: רויטרס
נועם שליט. "אין לי מושג"
צילום: גיל יוחנן
מומלצים