שתף קטע נבחר

זירת הקניות

גזי חממה: קנדה - הגרועה במדינות העשירות

רגע לפני שמנהיגי המדינות המתועשות יתכנסו לפסגת G8 וידברו על המחוייבות שלהם למאבק בשינוי האקלים מגלה דו"ח של קרן השימור העולמית: קנדה היא הגרועה ביותר מבין קבוצת העשירות בכל הקשורת להפחתת פליטות גזי חממה. אפילו ארה"ב טובה ממנה

שינוי האקלים צפוי להיות, שוב, אחד הנושאים הבולטים על סדר יומן של המדינות המתועשות הגדולות שיתכנסו השבוע לפסגה השנתית שלהן (G8) בל'אקווילה שבאיטליה. מנהיגי המדינות בוודאי ידברו ארוכות על המחוייבות שלהם להאבק בשינוי האקלים ולהפחית את פליטות גזי החממה. אך אילו מדינות עומדות מאחורי המלים היפות?

 

דו"ח של קרן השימור העולמית (WWF) וענקית הביטוח הגרמנית "אליאנץ" שהתפרסם בשבוע שעבר מצא שקנדה היא המדינה שהישגיה בתחום ההתמודדות עם שינוי האקלים הם הדלים ביותר מקרב מדינות ה-G8. גרמניה לעומתה היא המדינה המובילה בקבוצה.

 

בין היתר מותחים מומחי ה-WWF ביקורת על אוטווה שפולטת גזי חממה "הרבה מעבר" למגבלות שהוטלו עליה במסגרת פרוטוקול אמנת קיוטו עליו היא חתומה. שיעור הפליטות לנפש של קנדה הוא מהגבוהים בעולם, קבע הדו"ח.

 

קנדה הסכימה כשחתמה ואישררה את אמנת קיוטו כי עד 2012 תפחית את פליטות ה-CO2 ל-0.6 אחוז מתחת לרמת הפליטות שהייתה ב-1990. ב-2007 היו הפליטות שלה גבוהות ב-26.2 אחוז מהרמה האמורה. "היעדים שהציבה לעצמה בטווח הבינוני והארוך אינם מספיקים. תוכנית להפחתת פליטות גזי החממה שגובשה אשתקד לא יושמה, והמגבלות של קיוטו נותרו רחוקות מהישג יד", נכתב בדו"ח.

 

ארצות הברית, שדורגה אחרונה בדירוג של 2008 עלתה שלב בעיקר הודות לחוק הפחתת הפליטות אותו מקדם הנשיא ברק אובמה. החוק עבר בקונגרס וצפוי לעבור לדיונים והצבעה בסנאט לפני שיובא לחתימת הנשיא.

 

גם רוסיה ספגה ביקורת בדו"ח בגין העלייה העקבית שלה בפליטות גזי חממה מאז 1999, והעדר מדיניות להיפוך המגמה. איטליה ויפן ואיטליה דורגו במקומות ארבע וחמש, בשל העובדה ששיעור הפליטות לנפש אצלן נמוך יחסית. אך שתיהן ספגו ביקורת על שלא יישמו מדיניות שתכליתה האטת תהליך התחממות כדור הארץ לעלייה מתונה של 2 מעלות צלזיוס מעל הרמה בטרם העידן התעשייתי - יעד שהאו"ם מכוון אליו בהסכם הבינלאומי שצפוי להחתם בדצמבר בקופנהאגן..

 

גרמניה מובילה את רשימת המדינות המתועשות במאמץ שהיא עושנ כדי להתמודד עם סוגיית שינוי האקלים. צרפת במקום השני ובריטניה במקום השלישי בפער קטן. עם זאת, שלוש המדינות עדיין לא עמדו בשני-שלישים מהיעדים שהן יכולות היו להשיג - קובע הדו"ח.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים