שתף קטע נבחר

פקח יחידת גירוש הותקף: "אנו פועלים בעדינות"

פקח ביחידת "עוז" טוען כי הותקף על-ידי מהגר. "בשבילו זה עניין של חיים או מוות", הסביר הפקח. במקביל, בקהילות המהגרים בדרום תל-אביב החשש מהגירוש מורגש באוויר: "אתה מפסיק להיות בנאדם באיזשהו מובן"

אחרי הטלפונים והודעת הטקסט הגיע גם תורן של הדחיפות והמהלומות. הבוקר (ג') הותקף צוות של פקחים מיחידת "עוז" לתפיסת זרים ופליטים השוהים בעיר באופן בלתי חוקי, במתחם התחנה המרכזית הישנה בתל אביב .

 

"הגענו בצוות של ארבעה פקחים לבצע בדיקה", מספר נ', הפקח המותקף, "הלכתי לבצע תשאול של בחור. כשניגשתי, הזדהיתי ואמרתי 'אימיגריישן' (הגירה). הוא הסתובב ראה בחור על מדים, נבהל ודחף אותי. נוצר שם מאבק כשאני מנסה להגן על עצמי ולסיים את האירוע והוא נאבק בי. הוא המשיך להכות, האלימות התגברה, ולבסוף ברח".

 

נ' עובד ביחידה חודשיים, וזו הפעם הראשונה שהוא נתקל בהתנגדות מהסוג הזה, "היו לנו התנגדויות אבל לא מקרה של אלימות פיזית כלפי העובדים. בסך הכל מדובר באדם שניסיתי לכבד, לבדוק מי הוא, לבדוק שהוא תקין, בשבילו זה עניין של חיים ומוות". נ' אומר כי האירוע הזה לא יפריע לו להמשיך בעבודה, "שום דבר לא יכול לעצור אותנו. אנחנו בסך הכל עושים משימה חשובה, ומבצעים אותה כמו שצריך - בעדינות ובנחישות".

 

עם כל הקושי של הפקחים, גם החיים מהצד השני לא נראים קלים. ברחובות דרום תל-אביב שוררת בימים האחרונים תחושה של פחד. מנואל, מנהיג הקהילה הלטינית בעיר: " זו הבעיה שאין לך חופש, אין לך זכויות, אתה מפסיק להיות בנאדם באיזשהו מובן. כל פעם שאנחנו שומעים משהו או רואים אוטובוס של הפקחים באזור התחנה המרכזית החדשה כולנו מפחדים ושולחים SMS לא להתקרב לשם".

 

לדברי אנשי היחידה, המטרה העליונה שלהם היא לעודד את העובדים הזרים הלא חוקיים לעזוב את הארץ ואף לסייע להם לשוב לארצותיהם. מנואל מגיב: "אנחנו מאמינים שהגירוש הזה במימדים היסטוריים. זה הרבה יותר גדול ממה שהיה ב-2003. הם אומרים לכאורה אנחנו באים ורוצים לעזור לכם, שיהיה לכם יותר קל וניקח אתכם באוטובוס כדי שתוכלו לעזוב למדינות שלכם. אבל זה ממש לא נכון. הם רודפים אחרי אנשים ומאיימים עליהם. שמעתי שבשדה התעופה אמרו להם להתכונן לקבל לפחות 200 אנשים לגירוש ביום, בשבועות הקרובים".

 

מנואל היגר לארץ לפני כעשור מקולומביה בשל המצב הכלכלי במדינה, ושוהה בישראל עם בן-זוגו. לפני חמש שנים הוא הוגדר על-ידי משרד הפנים כחוקי לשהייה בארץ, "אני מייצג את אמריקה הלטינית וגם לנו יש פליטים, אנשים שברחו מקולומביה ולא רוצים לחזור, קולומביה היא המקום השלישי בעולם בפליטים".

 

התחושה בקרב הקהילות השונות בדרום העיר היא שבחודש הקרוב צפוי מבצע גדול והמהגרים ייתלשו ממקומם. גם הילדים חוששים מאוד, "ילד בא להורה ואומר: אמא אל תצאי בגלל ששם נמצא שוטר. הם קולטים שיש משהו. בתת המודע שלהם הם מתחילים לקלוט שמשהו הולך להיגמר".

 

רום לבקוביץ' מהמוקד לסיוע לעובדים זרים מגנה את האירוע שבו הותקפו פקחי יחידת עוז, "כמו שהצהרנו לא אחת, פעילי מוקד סיוע לעובדים זרים לא היו מעורבים במה שרשות הגירוש מנסה לייחס להם, פשוט משום שאנו מתנגדים בתוקף לאלימות. מאותה סיבה בדיוק אנו מתנגדים לפעילות רשות ההגירה שכל תכליתה הוא להטיל מורא ופחד על האנשים שכל פשעם היה לסעוד את זקנינו, לטפל בילדינו ולחרוש את שדותינו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עובדת זרה וילדיה
צילום: דודו אזולאי
מומלצים