שתף קטע נבחר

 

בכיר באו"ם: נסיגה מרג'ר אפשרית תוך חודשים

תת-המזכ"ל לענייני לבנון דיבר בתדרוך במועצת הביטחון של האו"ם והעריך כי ניתן להגיע להסכם על נסיגת צה"ל מחלקו הצפוני של הכפר המחולק עד נובמבר. מנגד, הוא פסימי באשר לאפשרות שיימצא בקרוב פתרון לחוות שבעא

תת-מזכ"ל האו"ם לענייני לבנון הביע הערב (יום ד') תקווה שישראל תסיג את כוחותיה מצדו הלבנוני של הכפר רג'ר בתוך חודשים ספורים. מייקל וויליאמס אמר כי הצעד יוכל לחזק את את ממשלת לבנון ולקדם יוזמת שלום אזורית בין ישראל לעולם הערבי.

  

"אני מאוד מקווה שנוכל להתקדם לכיוון הזה ברבעון הבא", אמר וויליאמס והוסיף כי אם הכל יתנהל כשורה, הוא יוכל לשוב לאזור באוקטובר או בנובמבר.

"אז אולי נוכל לדווח על תוצאה מוצלחת", אמר תת-המזכ"ל בתדרוך שנערך במועצת הביטחון. "תוצאה מוצלחת פירושה נסיגה מלאה של צה"ל מצפון הכפר רג'ר".

 

בכיר האו"ם אמר כי מעמדו של הכפר רג'ר הוא אחד "הנושאים המרכזיים שבהם אעסוק בחודשים הקרובים". לדבריו, הקמת שתי ממשלות חדשות - בישראל ובלבנון - "עשויה ליצור הלך רוח חדש שיכול לבשר טובות".

 

עם זאת, וויליאמס הדגיש כי רג'ר אינו הבעיה היחידה שמעיבה על היחסים בין המדינות ועל שרטוט גבול קבוע ויציב. הוא העריך כי חילוקי הדעות סביב חוות שבעא, שאותם כבשה ישראל במלחמת ששת הימים, לא ייפתרו באותה מהירות כמו המאבק על רג'ר.

 

הכפר רג'ר נמצא במשולש הגבולות ההיסטורי בין ישראל, לבנון וסוריה. מדובר באזור שהריבונות בו שנויה במחלוקת מאז נכבש הכפר על-ידי ישראל מסוריה

במלחמת ששת הימים. עם נסיגת ישראל מדרום לבנון ב-2000 קבע האו"ם כי גבול ישראל-לבנון עובר בלב הכפר.

 

במהלך מלחמת לבנון השנייה כבש צה"ל את חלקו הצפוני של הכפר. ישראל התחייבה לסגת ממנו אולם לא הציבה לוח זמנים לכך. תושבי רג'ר, השייכים לעדה העלוואית השולטת בסוריה, מעדיפים לעת עתה להישאר תחת ריבונות ישראלית, אולם שהאזור יוחזר לסוריה במסגרת הסדר שלום. נסיגת צה"ל מחלקו הצפוני של הכפר היא אחד מסעיפי החלטה 1701 של האו"ם, שהתקבלה עם סיום המלחמה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בדרך להסכם. וויליאמס ופרס (ארכיון)
צילום: ישראל נוישטיין, צילום נוי
צילום: חנן גרינברג
הכפר רג'ר (ארכיון)
צילום: חנן גרינברג
מומלצים