שתף קטע נבחר

נשנוש: שבלולי בצק במילוי פסטו וצנוברים

שבלולים מבצק עשיר על בסיס חמאה וגבינה לבנה במילוי רוטב פסטו וצנוברים - אפשר להגיש עם סלט כארוחה קלה ואפשר סתם לנשנש

שבלולי פסטו וצנוברים

מתכון באדיבות אורן בקר, "בליקר בייקרי"

 

המרכיבים (לכ-50 שבלולים):

לבצק:

175 גרם חמאה

1 כף מלח

1 ו-1/4 גביע גבינה 9%

1/4 3 כוסות קמח

למלית:

100 גרם פסטו

כוס צנוברים גרוסים

1 ביצה טרופה


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. הבצק: מניחים את החמאה והמלח בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים אותם במשך חמש דקות.
  2. מוסיפים את גבינת ה-9% וממשיכים לערבל דקה נוספת.
  3. מוסיפים למיקסר את הקמח וממשיכים לערבב שלוש דקות עד קבלת בצק אחיד. מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה.
  4. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו לעלה מלבני בגודל 10X30 ס"מ. מורחים על הבצק שכבה דקה של פסטו ומפזרים מעל צנוברים גרוסים.
  5. מגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה ומכניסים למקפיא ל-1/2 שעה.
  6. מוציאים את הרולדה מהמקפיא וחותכים אותה לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
  7. מניחים את השבלולים על מגש שרופד בנייר אפייה במרווח של שבלול אחד מהשני, מושחים אותם בביצה טרופה ומפזרים מעל צנוברים גרוסים.
  8. מכניסים את המגש לתנור ואופים בחום של 170 מעלות כ-10 דקות עד שהשבלולים מזהיבים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים