שתף קטע נבחר

טלפון Modu: ישראלי, קטן וממגנט

ה-Modu הישראלי הוא מכשיר קטן ובסיסי, ובכל זאת כל מי שרואה אותו - מתאהב. בדקנו

עכשיו זה רשמי. אחרי המתנה של שנה וחצי יש יצרנית סלולר ישראלית. לחברה קוראים Modu והיא מייצרת כרגע דגם אחד - מכשיר שניתן להכניס אותו לג'אקטים (מעטפות) שונים ומשונים.

 

בתערוכת הסלולר בברצלונה בשנת 2008 הוצג המכשיר לראשונה, שם גם שיחקנו עם ה-Modu, שמענו קצת על הקונספט של החברה - אבל הכל היה בגדר דיבורים באוויר, ומוצר שעוד היה באמצע הפיתוח.

השבוע קיבלנו את המכשיר של דב מורן לבדיקה יותר מעמיקה. 

 

המכשיר הראשון של החברה הוא המכשיר הקל בעולם (כך לפחות לפי ספר השיאים של חברת גינס), וכל השוואה בגודל ובמשקל למכשירים האחרים עושה להם עוול.

 

כשמעמידים את המודו ליד ה-N97 או ה-iPhone 3GS נדהמים לראות עד כמה המכשיר קטן (אפשר להכניס שלושה מכשירי מודו בצורה אופקית על מסך ה-iPhone. ניסינו). 

 

בכל מקום שיוצאים אליו עם המכשיר, לא מזהים אותו כלל כטלפון סלולרי. אנשים בטוחים שמדובר בנגן MP3 או נגן MP4 קטן. כאשר מקבלים שיחה, ונמצאים בסביבת הומה, באופן אוטומטי כל העיניים מתמקדות במודו - ואחרי שמסיימים את השיחה מתחיל גל השאלות: איזה מכשיר זה? כמה זה עולה ?

 

ככתב טכנולוגיה די הופתעתי מהשאלות. אנחנו נמצאים בעידן שבו כולם רוצים מכשירים חכמים ומתקדמים וסופרים את הדקות לבואו של ה-iPhone - אז איפה למודו יש מקום בעולם כזה?? אבל למרבה ההפתעה - דווקא המודו הפך לנושא השיחה.

 

מה המכשיר יודע לעשות?

מלבד העובדה שהמכשיר שובה לבבות, לא מדובר בטלפון עם יכולות טכנולוגיות משובחות (ואולי בגלל פשטותו

יש לא מעט אנשים שמתלהבים).

 

המכשיר הקטן מורכב מארבעה מקשים. אין לו לחצני ספרות לחיוג, ומי שרוצה להוציא שיחה ללא אחד הג'אקטים, מוטב לו שאיש הקשר שאליו הוא רוצה להתקשר, יהיה שמור בזיכרון המכשיר. 

 

החיוג מהמודו בעייתי ודורש מהמשתמש לשוטט על גבי מקלדת וירטואלית של הספרות על המסך במטרה להכניס את המספר טלפון. איכות השיחה במכשיר טובה מאוד, הצלצול של המכשיר קצת חלש וגם כשמעבירים את השיחה לרמקול הוא לא מצטיין בזה.

 

כמובן, צריך להתחשב בעובדה שקשה להכניס בטלפון זעיר גם רמקול משובח. יכולת זאת עתידה להשתפר עם ג'אקטים ייעודים למוזיקה.

 

המכשיר מגיע עם זיכרון שני גיגה מובנה שלא ניתן להרחבה. אפשר לשמוע בו מוזיקה ולראות תמונות, אבל זהו אחד המכשירים הבודדים שלא מגיעים עם מצלמה מובנית, דבר שעשוי להיות חיסרון לחלקנו, אבל יש לא מעט קהלים כדוגמת אנשי התעשיות הביטחוניות שיעדיפו מכשירים ללא מצלמה.

 

מחליק לתוך הג'אקט

מודו תומך ב-Bluetooth, לחיבור לאוזנייה, אך נכון לזמן כתיבת שורות אלה לא ניתן להעביר דרכו קבצים. סוללת הטלפון חזקה, ומאפשרת עבודה של יומיים ברצף. בהשקה הרכה של המכשיר, הושקו גם שלוש מעטפות שונות. המעטפות, הן למעשה מעטפת אחת כמעט זהה, בצבעים שונים.

 

הג'אקט, שלתוכו מחליקים את המודו הזעיר, מאפשר לשפר את השימוש היומיומי במכשיר, אך מצד שני גם הופך את המכשיר לגדול יותר, פלסטיקי ומצועצע. בחבילת המכשיר הבסיסית שעולה בסלקום 500 שקלים, ניתן למצוא ג'אקט אחד. לקראת סוף השנה צפויים לצאת ג'אקטים נוספים - בינהם שיתוף הפעולה המדובר

של החברה עם JBL וככל הנראה עם יצרניות אלקטרוניקה נוספות.

 

ככל שכמות הג'אקטים תהיה גדולה יותר ואטרקטיבית (גם במחיריה) כך המוצר יהיה מוצלח יותר. במצב האידאלי נוכל להכניס את ה-Modu למערכת השמע ברכב ולקבל דיבורית, לממיר הטלוויזיה ונוכל לקבל חיווי על שיחות דרך המסך או ללפטופ - ונוכל להשתמש בו כמודם.

 

כמו כן קיימת שרשרת נשיאה לצוואר שמאפשרת לתלות את המודו לבדו על גבי הצוואר בזמן הליכה, או בדרך ממקום למקום.

 

לא לקהל העסקי, כן כמכשיר משני

אין ספק שהמכשיר הקטן לא מיועד לקהל העסקי שמחפש יכולות של קבלת ושליחת מיילים, גלישה באינטרנט, ועוד דברים שעדיין גדולים בשלב זה על המודו. אבל לקהל שמחפש מכשיר פשוט, ואולי אפילו כמכשיר משני לבית או למשפחה, אפשר לגלות מכשיר קטן וממזרי, שניתן לקחת לחדר כושר, סרט או פאב בלי בכלל להרגיש שיש עליכם סלולרי.

 

כדאי גם לזכור את העובדה שרוכשי מודו לא מחויבים בחבילת גלישה דור שלישי, והרי לנו אחד המכשירים שנותנים את יחס התמורה למחיר הגבוה ביותר.

 

בשנות ה-90 הסטארטק של מוטורולה היה מלך השוק. מכשיר מעוצב שלא ידע לעשות הרבה, אבל הוא סימל אז סטטוס, מעמד ויוקרה. את היוקרה אפשר להשאיר בצד, אבל אין ספק שהמודו עשוי להיות טלפון מצוין לילדים שהולכים לבית ספר או סתם כטלפון סלולרי נוסף.

 

ולא פחות חשוב - שימוש כ"מכשיר גמילה" לכל מכורי הסלולר שיכולים לקחת איתם מכשיר קטן עם יכולות בסיסיות, ולהתנתק לכמה שעות מקדחת המיילים והאינטרנט שמשתלטת לנו על החיים - גם באמצעות הסלולרי.

 

Modu

ציון:


 

יתרונות: קטן, נאה, סוללה חזקה

חסרונות: אין יכולות מיילים ואינטרנט, Bluetooth מוגבל, רמקול חלש 

בשורה התחתונה: ישראלי אמיתי - קטן ועושה הרבה רעש

 

מחיר: 500 שקלים ברשת סלקום

 

מפרט טכני

מידות: 72.1 מ"מ (גובה) 37.6 מ"מ (רוחב) ו-7.8 מ"מ (עובי).

מסך: OLED בגודל "1.3בעל 65 אלף צבעים

משקל: 40.1 גרם

סוללה: 530mAh

קישוריות: Bluetooth 

זיכרון פנימי: 2 ג"ב

ממשק: Micro-USB.

 

לכל סקירות הסלולריים

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דוב עם המודו
צילום: עומרי לוי
מומלצים