שתף קטע נבחר

המדריך לנוסע באוגוסט

השיאים נשברים בנתב"ג, התורים מתארכים, הצפיפות עולה וככה לא כיף להתחיל חופשה. אז מה עושים? רצוי לטוס בלילה ולשמור את הקניות לחו"ל

מהן השעות העמוסות ביותר?

 

השעות העמוסות בנתב"ג הן בדרך כלל שעות הבוקר, בין 5:00 ל-8:00, אז יוצאות רוב הטיסות למערב אירופה, שאמורות לאפשר טיסות המשך ליעדים שאין אליהם טיסות ישירות, או לטיסות המשך ליעדי צפון אמריקה. גם שעות אחר הצהריים, בין 15:00 ל-18:00 נחשבות שעות עמוסות.

 

האם באמת צריך להגיע שעות לפני הזמן?

 

מהניסיון שלנו, ממש לא, אלא אם אתם חייבים לבלות שעה או שעה וחצי בדיוטי פרי, ולבזבז כסף על מוצרים שאולי יהיו זולים יותר על המטוס.

 

ומה אם עשיתי כבר צ'ק אין באינטרנט?

 

מי שעושה בידוק באינטרנט חוסך לעצמו את העמידה בתורים הארוכים, אבל לא פטור מבידוק ביטחוני. אם לא הצטיידתם במזוודה, תוכלו לגשת אחרי הבידוק הביטחוני עם תיק העלייה למטוס לבדיקה קצרה, ומשם לביקורת דרכונים, קניות, המתנה בשער ועלייה למטוס.

 

באיזו עמדה יש הכי הרבה עומס?

 

בדרך כלל, מרבית הפקקים הם בבדיקה הביטחונית. התור שם עשוי להתארך לחצי שעה או יותר, ואין שום דרך לקצר אותו, למעט טיסה במחלקת עסקים שאליה יש תור מיוחד.

 

איך אפשר בכל זאת לקצר?

 

את ביקורת הדרכונים אפשר לקצר על ידי רישום לביקורת של טביעת כף יד. ליד המכונות האלה בדרך כלל אין תורים, וכל התהליך נמשך שניות.

 

האם המטוס ממתין למאחרים?

 

על פי נהלי הבטיחון, אין מתירים עזיבה של מטוס אם הנוסעים שנרשמו לטיסה ומסרו מזוודות לא נמצאים על המטוס. זאת, למעט מקרים מיוחדים שמאשרים גורמי הביטחון, או הורדת הכבודה של הנוסע שנעלם. וכן, זה מעצבן שיש אנשים שממשיכים לקנות כשמטוס שלם ממתין להם.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
מעצבן לחכות במטוס לאלה שעדיין קונים בדיוטי
צילום: סי די בנק
מומלצים