שתף קטע נבחר

מצלמת Canon D10: קשוחה אבל יפה

מצלמת ה-PowerShot D10 שוברת את המוסכמות בקטגוריית המצלמות המוקשחות. כן, היא יודעת לצלול וגם לחטוף מכות כשצריך, אבל היא לא מכוערת

PowerShot D10 היא המצלמה ה"מוקשחת" (Rugged) הראשונה של Canon, ומהרבה בחינות היא מיישרת קו עם המפרטים המקובלים בתחום. היא עמידה למים עד לעומק של 10 מטרים, עמידה לנפילות מגובה של עד 1.22 מטר ועמידה לטמפרטורות נמוכות שעד -10 מעלות צלזיוס.

 

מעבר לזה - וכאן בעצם החידוש הגדול - מדובר במצלמת Point & Shoot רגילה, פחות או יותר. כלומר, העיצוב שלה שונה ויש לה כמה מגבלות בהשוואה לדגמים האחרונים ממשפחת PowerShot A הפופולרית - כמו זום אופטי קצת פחות חזק (x3) או היעדרה של חוגת המצבים המסורתית - אבל מרוב הבחינות זוהי "עוד מצלמה של Canon", וזה בדיוק ההישג.

 

D10 היא גם המצלמה המוקשחת הראשונה שממש נראית טוב.

 

רגילה, רק חזקה יותר

D10 היא מצלמת 12.1 מגה-פיקסל מבוססת שבב Digic 4 (משמש גם במצלמות המקצועיות של החברה) שמזכירה מאד את מצלמות PowerShot A, בתכונות וגם בעיצוב.

הדרישות המיוחדות של הדגם כפו כמה שינויים, אבל Canon הצליחה להעניק ל-D10 קו מעוגל, נאה ומרשים בהשראת קסדת אמודאי.

 

בקדמת ה"קסדה" נמצאת כמובן ארובת העדשה, שבניגוד לעדשות המוגבלות של דגמים מתחרים היא בגודל מלא, מוגנת באמצעות זגוגית של זכוכית משוריינת מוקפת בטבעת מתכת. תוספת לא חיונית אבל חביבה למדי, שממשיכה הקו העיצובי: בארבע פינות המצלמה ישנם מחברי מתכת מיוחדים לרצועת היד התואמת.

 

כמעט כל התכונות המוכרות כאן: מייצב תמונה אופטי, זיהוי פנים, זיהוי תנועה (Motion Detection), רגישות לאור עד ISO 3200, תוכניות צילום מוגדרות מראש (Scenes), מגוון מצבי Playback, פילטרים צבעוניים ואפשרויות עריכה בסיסיות.

 

הכפתורים וממשק התפריטים לא שונים מדגמי Point & Shoot אחרים של החברה, והשימוש ידידותי מספיק גם בשביל צלמים חובבים. הצג, בגודל 2.5 אינץ', אינו מהגדולים אבל הוא מצויין. רק השליטה בזום - באמצעות זוג כפתורים ולא בטבעת כמקובל בדגמי החברה - היא קצת מסורבלת ומבלבלת.

 

ביצועים, איכויות ומסקנות

בניגוד לרוב דגמי PowerShot A את D10 תקבלו עם סוללת ליתיום-יון נטענת, שבבדיקות שלנו הספיקה לכ-200 צילומים. המצלמה וכרטיס הזיכרון, כמו שקעי ה-USB/AV/DC,

מוגנים מאחורי דלתות אטומות בטבעות גומי, ברמת גימור מרשימה.

 

בשונה דגמים אחרים בקטגוריה, שנוטים להיות מגושמים וגם איטיים, D10 לא רק נראית טוב אלא גם עושה את העבודה ברמת ביצועים יותר מסבירה. מנגנוני הפוקוס, הזום וזיהוי הפנים מהירים מאד. משך הזמן בין תמונה לתמונה בתנאים אופטימליים הוא כ-1.5 שניות, וזה גם הקצב בצילום-הרצף (Continuous).

 

והכי חשוב: איכויות התמונה של D10 דומות אם לא זהות לאלו של דגמי PowerShot A, כלומר - מהטובות שאפשר לראות במצלמות חובבים. היא משיגה תוצאות אופטימליות, כמובן, בצילומי חוץ בתאורה טובה. אבל הצלחנו להפיק ממנה תמונות יפות מאד גם בצילומי פנים, צילומי לילה ומאקרו.

 

בקיצור, זו הייתה יכולה להיות מצלמת הטיולים המושלמת לולא המחיר הקצת גבוה (כ-40 אחוז יותר מארה"ב שם אפשר למצוא אותה ב-330 דולר ופחות). במחיר דומה או נמוך יותר אפשר למצוא את דגמי Mju TOUGH החדשים של אולימפוס, שמציעים איכויות תמונה קצת פחות טובות אבל מציעים יתרונות על D10 בהרבה תכונות אחרות.

 

 

Canon PowerShot D10

הציון:


 

מחיר :

2200 ש"ח כולל מע"מ ואחריות ל-3 שנים (מומלץ לצרכן)

החל מ-1500 ש"ח באינטרנט

יבואן/משווק: קרט מקבוצת ניופאן

 

בעד: עמידה למים, נפילות וקור. ביצועים ואיכויות תמונה מרשימים.

נגד: המחיר בישראל מעט גבוה. זום אופטי מוגבל יחסית.

השורה התחתונה: מצלמה מוקשחת יפה ואופה.

 

מפרט טכני

מידות / משקל: 103.6x66.9x48.8 מ"מ / 190 גרם (ללא סוללות)

תכונות עיקריות: CCD 1/2.3", 12.1 מגה-פיקסל, f2.8-f4.9, מהירות תריס 1/1500-15 שניות, זום אופטי 3x, , ISO 80-3200, 18 תוכניות צילום, מייצב תמונה אופטי, זיהוי פנים (Face Detection)

תכונות נוספות: 5 מצבי פלאש, פוקוס ידני/אוטומטי, 8 מצבי איזון לבן (כולל אחד מותאם אישית), צילומי רצף (בקצב ממוצע של עד 1.1fps), DPOF, PictBridge.

תצוגה: LCD 2.5", ללא עינית

אחסון: SD

סטילס: 6 רזולוציות מ-VGA ועד 12.1 מגה-פיקסל, כולל מצב הדפסה (3:2) ומצב רחב (16:9)

וידאו: עד 30fps ב-VGA

אספקת חשמל: סוללת ליתיום-יון נטענת

ממשקים: A/V, USB, DC

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ה-d10: אפשר לנסות את זה בבית
באדיבות קרט מקבוצת ניופן
מומלצים