בניחוח קלבדוס: קרפ תפוחים בקרמל
רוני ונציה במתכון לקינוח חם של קרפ גדוש בתפוחים מזוגגים בקאמל ומבושמים בברנדי תפוחים
קרפ תפוחים בקרמל וקלבדוס
המרכיבים (12 מנות):
2 ביצים
1 כוס + 1 כף חלב
1 כוס קמח
2 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל טהור
2 כפות קלבדוס (ברנדי תפוחים. אפשר להחליף בברנדי רגיל)
50 גרם חמאה מומסת
כ3- כפות חמאה מומסת, לשימון
אבקת סוכר, לקישוט
כ6- כפות אגוזים קצוצים גס, לקישוט
למלית:
10 תפוחים מסוג "גרנד," קלופים ופרוסים דק
2/3 כוס סוכר
4 כפיות מיץ לימון טרי
2 כפיות קינמון
100 גרם חמאה
1/4 כוס קלבדוס
אופן ההכנה:
- במעבד מזון מערבבים את הביצים, החלב, הקמח, הסוכר, הווניל, הקלבדוס ו50- גרם חמאה מומסת, עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מעבירים לקערה, מכסים ושומרים במקרר 2-1 שעות.
- מערבבים מעט את התערובת, אם התפרקה. מחממים מחבת טפלון בקוטר 20 ס"מ, ומברישים במעט חמאה מומסת. בעזרת מצקת קטנה או כוס, יוצקים לתוכה כ1/4- כוס תערובת. מנענעים את המחבת בתנועה סיבובית מהירה, כך שהתערובת תתפזר באופן אחיד. מטגנים על אש בינונית-גבוהה כדקה, עד שהקרפ משחים. הופכים בזהירות בעזרת מרית מתכת, ומטגנים מעט עד שהקרפ משחים קלות (אם התערובת סמיכה מדי והקרפים יוצאים עבים, מוסיפים עוד קצת חלב, ומערבבים.(
- ממשיכים לטגן כך את כל הקרפים (אם התערובת נדבקת למחבת, מברישים מדי פעם את המחבת בחמאה מומסת
- מעבירים לצלחת גדולה. מכסים בנייר אלומיניום, ושומרים בתנור שחומם מראש לחום נמוך מאוד 100) מעלות.(
- ניתן גם לשמור במקרר 2 ימים, או להקפיא.
- המלית: בקערה גדולה, מערבבים את התפוחים עם הסוכר, מיץ הלימון והקינמון.
- במחבת גדולה ורחבה ממיסים מחצית מכמות החמאה. מוסיפים מחצית מכמות התפוחים, ומטגנים על להבה בינונית-גבוהה עד שהנוזלים מתאדים והתפוחים מתחילים להשחים, והם מעט רכים, אם כי לא רכים לגמרי. מוסיפים חצי מכמות ה"קלבדוס" ומערבבים עד שהוא מתאדה. מסירים מהאש, ומעבירים לצלחת גדולה, לצינון.
- באותו אופן מטגנים את מחצית כמות התפוחים שנותרה.
- שמים מעט מתערובת התפוחים בפינה אחת של כל קרפ מצידו הבהיר, ומקפלים למשולש.
- ההגשה: מגישים חם בליווי קצפת או קרם פרש, בוזקים אבקת סוכר מעל ומקשטים באגוזים קצוצים.
מומלצים