שתף קטע נבחר

 

בשומרון: עלייה במספר התלמידים, הכיתות קטנות

במועצה האזורית שומרון טוענים לגידול משמעותי - פי כמעט חמישה מהממוצע הארצי - במספר התלמידים. עם זאת, הם אומרים, כ-2,500 תלמידים יפתחו את שנת הלימודים ללא תנאים סבירים, בגלל התנכלות מצד משרד הביטחון

במועצה האזורית שומרון פותחים הבוקר (ג') את שנת הלימודים תש"ע ומציינים, לדבריהם, גידול של שישה אחוזים במספר התלמידים במועצה. לטענתם, מדובר בשיעור גדול בערך פי חמישה מהממוצע הארצי במדינת ישראל. עם זאת הם מדגישים: משרד הביטחון מרעיף עלינו קשיים.

 

12,650 ילדים יתחילו הבוקר את שנת הלימודים במועצת שומרון: 1,750 ילדים במעונות המועצה ו-1,600 ילדים במעונות אחרים ביישובים שבשומרון. 2,550 ילדים יתחילו את שנת הלימודים בגני הילדים, בבתי הספר היסודיים ילמדו 3,050 תלמידים ואילו בבתי הספר העל יסודיים 3,300 תלמידים תושבי המועצה. במסגרת החינוך המיוחד ילמדו השנה 400 תלמידים.

 

ראש המועצה האזורית שומרון, גרשון מסיקה, בירך על הגידול במספר התלמידים והבטיח להמשיך בפיתוח האזור. "למרות המכשולים ועל אף הגזירות והתנכלויות הפוליטיקאים, השומרון גדל ומתפתח", אמר. הוא מתח ביקורת על הקשיים שמרעיף הממסד הישראלי על המועצה וציטט: 'וכאשר יענו אותו, כן ירבה וכן יפרוץ'.

 

במועצה האזורית שומרון, אחת מ-24 הרשויות המוניציפליות ביהודה ושומרון, קיימים 30 יישובים ו-14 מאחזים ומתגוררים כמעט 26,000 תושבים. 42 אחוזים מהתושבים (על פי נתונים שמסרה המועצה) הם ילדים בני 17 או פחות, וגילם של שני אחוזים בלבד מהתושבים עולה על 65. 17 אחוז מתושבי המועצה הם סטודנטים.

 

"משרד הביטחון מתנכל לתלמידים"

אך לצד הנתונים הללו טוענים במועצה האזורית שומרון כי על פתיחת שנת הלימודים מעיבים "קשיים בלתי נתפסים" שמוערמים על ידי משרד הביטחון, אשר במסגרת מדיניות "הייבוש וההקפאה" - שלא השתנתה, לטענתם, מאז הוקמה ממשלת נתניהו - מתנכלים גם לתלמידים ולמוסדות החינוך ביהודה ושומרון.

 

במועצה אומרים כי מעל 2,500 תלמידים יתחילו את שנת הלימודים ללא תנאים מינימלים סבירים וללא סביבה לימודית ראויה, עקב "סחבת מכוונת" ומניעת ביצוע של תוספת כיתות וגנים במוסדות החינוך. מדובר בתוספות שאושרו על ידי משרד החינוך כחוק, על פי קריטריונים שיוויוניים הקשורים בגידול במספר התלמידים, אולם טרם יצאו לפועל.

 

"לא ייתכן שבשנת 2009 מדינת ישראל תמנע מילדים ללמוד", אמר מסיקה. לדבריו, "ההתעללות בילדי הגנים ובתי הספר מבליטה לעין כל את הרשעות והאטימות שברדיפת החלוצים - תושבי השומרון - על ידי השמאל הקיצוני. אנו מצפים מהממשלה הלאומית שהעם בחר, להפסיק את הרדיפות וגזירות ההקפאה והחנק על ההתיישבות, ובראש ובראשונה להוציא את הילדים מהמשחק הפוליטי".

 

לדברי גורמים במועצה, מדובר בלימודים המתקיימים בחללים קטנים: מסדרונות שנסגרו בקירות גבס, כיתות שהוקמו במקלטים, חללים שנסגרו מתחת לגרמי מדרגות - למרות שבכל כיתה לומדים כ-40 תלמידים.

 לטענת המועצה, משרד הביטחון מונע את הוספת המבנים והעברת האישור התקציבי בצורה שיטתית - בין אם בהימנעות מחתימה על אישורים הנדרשים ממנו, ובין אם בסעיפים פרוצדוראליים שונים ומשונים.

 

הדבר אמור הן לגבי בתי ספר וגני ילדים ביישובים גדולים ומבוססים דוגמת אלון מורה, יצהר, יקיר, טל מנשה ורבים נוספים, והן לגבי יישובים שהוקמו על ידי המדינה והוגדרו על ידי ראש המחלקה הפלילית לשעבר בפרקליטות המדינה, עו"ד טליה ששון, כ'מאחזים'. 

 

הודות לביקורת שהועלתה בוועדת החינוך ובעקבות איומו של ראש המועצה להשבית את הלימודים, החלה המועצה לקבל לאחרונה אישורים בחלק מהמקומות. עם זאת, האישורים עדיין לא הושלמו. כעת ממתינים במועצה לראות כיצד תתנהל השנה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"למרות הקשיים, השומרון מתפתח". מסיקה
צילום: דודי ועקנין
לומדים בחללים קטנים, גם ביישובים הגדולים (ארכיון)
צילום: AP
מומלצים