שתף קטע נבחר

מועד ההמראה להודו: לא ידוע

הסיבה: עיכוב מתמשך במתן אשרות כניסה. סוכני נסיעות: "ההודים לא אוהבים אותנו. הם עובדים במהירות של צב, וכל מי שמעיר להם נכנס לסוף הרשימה". שגרירות הודו: "איננו מעכבים דרכונים. ייתכן שהייתה בעיה נקודתית"

ישראלים רבים המתכוננים לטיול בהודו מפסידים את טיסותיהם, ואחרים נאלצים להמתין שבועיים לאשרות כניסה. כמה עשרות ישראלים נוספים שאמורים לצאת הבוקר (יום א') להודו קיבלו את דרכוניהם מהקונסוליה בתל-אביב רק בסוף השבוע, לאחר לחצים כבדים שהופעלו על הקונסוליה.

 

 

לפי סוכני הנסיעות, העיכובים במתן האשרות נמשכים זמן רב, ונובעים ממחסור חמור בכוח אדם שאינו מטופל. בשגרירות הודו טוענים כי מדובר בבעיה נקודתית בלבד.

 

בכמה מקרים הפסידו נוסעים טיסות, משום שהקונסוליה בת"א לא שיחררה דרכונים ששכבו אצלה יותר משבועיים. אותם סוכנים מבקשים ששמם לא יפורסם, מחשש שהקונסול יתנקם בהם ויעכב עוד יותר אשרות של לקוחותיהם. אתמול הם אמרו: ההודים פשוט לא אוהבים אותנו. הם עושים לנו דווקא. יש להם מחסור בכח אדם, הם עובדים במהירות של צב, וכל מי שמעיר להם זוכה להיכנס לסוף הרשימה.

 

בשביל לקבל אשרת כניסה להודו יש צורך לפנות לסוכן הנסיעות, שמעביר את הדרכון של הנוסע לקונסוליה ההודית בת"א באמצעות חברת ש.ע.ל של התאחדות סוכני הנסיעות, חברת אופיר טורס או חברת מ.ש. אשרות. לדברי הסוכנים, הקונסוליה ההודית מתחייבת להנפיק אשרות כניסה בתוך 72 שעות, ואולם באחרונה הדרכונים מוחזרים בתוך שבוע, ולפעמים בתוך עשרה ימים.


ישראלים נופשים בגואה שבהודו (צילום ארכיון: אביגיל עוזי)

 

סוכנת נסיעות אמרה אתמול: "בחודש האחרון יש בעיה רצינית מול הקונסוליה ההודית. יש מצב שאנשים מקבלים את הדרכונים שלהם רק בשדה התעופה, ממש לפני שהם מתחילים את הבידוק הביטחוני. לפעמים הדרכונים לא מגיעים בזמן, ואנשים מפסידים את הטיסה".

 

סוכן נסיעות אחר אמר כי "בקונסוליה ההודית יש מחסור בכוח אדם. יש סוכנים שאפילו הציעו לבוא לסייע להם, אבל הם דחו את ההצעה שלנו," אמר.

 

דובר שגרירות הודו בישראל, גוש סוגיט, אמר כי הקונסוליה אינה מעכבת דרכונים, וכי ייתכן שהייתה בעיה נקודתית, אבל בהחלט לא מדובר במדיניות. "כל מי שמתלונן יכול לבוא אלינו ולראות שאנחנו עושים הכל כדי להוציא את האשרות בזמן", אמר הדובר.

 

הקונסול האחראי על הנפקת האשרות אומר כי יש בעיה טכנית אצל סוכני הנסיעות. "אנחנו עושים הכל ידנית ומוציאים את האשרות בזמן. אני לא מבין איך אומרים שאנחנו לא אוהבים ישראלים. בשנה שעבר הנפקנו 36 אלף אשרות לישראל, והשנה יש גידול של כ-10% בהנפקת אשרות. אצלנו אין בעיה ואנחנו עובדים רגיל," אמר.

 

שאלות ותשובות: בקשו אשרה שלושה שבועות מראש

אני מתכונן לנסוע להודו. כמה זמן מראש לבקש אשרה?

 

כעיקרון, תמיד כדאי לבקש אשרה לפחות שבועיים-שלושה שבועות לפני הנסיעה.

 

כמה זמן נדרש בדרך כלל בשביל להוציא אשרה?

 

על פי הקונסוליה ההודית בתל-אביב, הם מוציאים אשרה בפרק זמן של כ72- שעות. אבל צריך לזכור שאת הדרכון מוסרים לסוכן הנסיעות או לאחת משלוש החברות שאמונות להגיש את בקשת האשרה (חברת ש.ע.ל של התאחדות סוכני הנסיעות, חברת אופיר טורס וחברת ש.מ. אשרות), וגם זה תהליך שדורש בין יומיים לשלושה ימי עסקים.

 

מה צריך לעשות כדי לקבל אותה?

 

יש להגיש טופס בקשה, שתי תמונות פספורט חדשות, וסכום של כ-200 שקל תמורת אשרת תייר. כמו כן, צריך להוסיף עמלה, 100 שקל, שלוקחת החברה המטפלת בנושא.

 

כמה זמן היא בתוקף?

 

אשרת תייר רגילה בתוקף לשישה חודשים. מי שרוצה אשרה לשנה ישלם 330 שקל. אשרה ארוכה יותר עולה 650 שקל. אנשי עסקים שרוצים לצאת להודו מקבלים את האשרות כמעט מיד, ועלות האשרה שלהם 600 שקל.

 

מהם תנאי האשרה שמקבלים העיתונאים?

 

הנפקת אשרת כניסה לעיתונאים נמשכת כ-10 ימים ועולה 400 שקל.

 

מה עוד חשוב לנו לדעת?

 

על הדרכון להיות בתוקף לשנה לפחות. אם מדובר בדרכון שהחליף דרכון ישן בפרק זמן של פחות משנה, יש להביא גם את הדרכון הישן, או טופס ממשרד הפנים ובו פירוט היציאות והכניסות בשנה האחרונה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תיירים על מדרגות הווארנסי בהודו
צילום: איי פי
מומלצים