שתף קטע נבחר
 

יפן: ציד הדולפינים השנתי יצא לדרך

בכפר טאיג'י החל, באישור השלטונות, ציד הדולפינים השנתי. כ-150 דולפינים ולוויתנים קטנים כבר הובלו למפרץ, אך התושבים מבטיחים שהשנה ישחטו רק את הלוויתנים, ילכדו 50 דולפינים לתצוגה ואת השאר ישחררו. התושבים: גם להרוג פרות וחזירים זה אכזרי; פעיל סביבה: לדולפינים יש מודעות

חרף מחאה של פעילים למען בעלי חיים החל בשבוע שעבר ציד הדולפינים השנתי בכפר טאיג'י בדרום מערב יפן. בעוד שבעולם המערבי נתפס הציד כמעשה ברברי, הדייגים המקומיים רואים בציד מסורת רבת שנים ומקור פרנסה מתבקש.
 
מאז יום רביעי ניצודו במפרץ הסמוך לכפר 100 דולפינים ממין דולפינן מצוי וכ-50 לוויתני נתב קצר-סנפיר. הדייגים הצהירו כי אין בכוונתם לשחוט את הדולפינים, אלא לבחור מביניהם כ-50 דולפינים בריאים המיועדים להימכר לתצוגה ברחבי העולם ולשחרר את השאר בחזרה לים, אך בשר הלוויתנים יימכר למאכל.
  


מימי המפרץ מלאים בדם דולפינים (צילום ארכיון: Sea Shepherd CS)

 

הציד המסורתי נחשף לפני כמה שנים בתיעוד מיוחד של רשת CNN, ועורר גל מחאה עולמי. דייגי הכפר, המצויידים בסירות מנוע קטנות, מצליחים לקבץ כ-2,000 יונקים ימיים בעזרת כלובים, רשתות ומוטות ברזל לתוך מפרץ קטן ומלא בסלעים. במפרץ המבודד הם שוחטים הדייגים את הדולפינים באמצעות צלצלים. 
 
את בשרם הם נוהגים למכור למאכל, והוא נחשב למעדן מקומי; רק מעטים מהיונקים נותרים בחיים והם נמכרים לתצוגה באקווריומים וגני חיות ברחבי יפן. השנה אישרה ממשלת יפן לציידים מכסה של 2,300 יונקים ימיים קטנים, ביניהם דולפינים ולוויתנים.
 
בשנים האחרונות מי שנלחם נגד המשך התופעה הם אנשי ארגון השימור "סי שפרד" וריק אובארי, המאמן לשעבר של הדולפין המפורסם בעולם - "פליפר". 
 
במאמץ שנמשך מספר שנים, בסיוע צוות צילום תת-ימי מיומן, מומחים ומצלמות נסתרות, הם הצליחו לתעד את הציד השנתי. סרטם "המפרץ" שיצא הקיץ לאקרנים, מתעד את המנגנון המשומן העומד מאחורי ציד הדולפינים.
 
עוד בנושא:
 
הסרט, שזכה במספר פרסים בפסטיבלים בעולם, ובראשם בפסטיבל הסרטים "סאנדנס", הותיר מאחוריו זעם רב בקרב התושבים המקומיים. בכפר הפסטורלי, שבו חיים פחות מ-3,500 תושבים, לא קיבלו בברכה את הצוות ומאמציו לחשוף את תעשיית הדיג המקומית.
 

צילום: Sea Shepherd CS
ציד דולפינים לפני כשנתיים (צילום ארכיון: Sea Shepherd CS)

 

אובארי (69), שאימן בעבר יונקים ימיים לתצוגה, הפך במרוצת השנים לפעיל סביבתי למען החיות וסיפר לסוכנות הידיעות AFP בעת ביקור חוזר כי הוא מתנגד בתוקף לציד החיות. "הדולפינים הן חיות חכמות בעלות מוח מפותח, בעלות מודעות עצמית בדומה לגורילות ובני אדם". הוא אמר שמטרת הסרט לא הייתה לתקוף את תושבי יפן וגם לא את תושבי הכפר אלא רק להביא להפסקת הציד.

 

על פי הערכות, כ-23 אלף דולפינים ניצודים באופן חוקי מדי שנה ביפן, מרביתם בים הפתוח, אך אלפים מהם ניצודים לאורך חופי המדינה. מרביתם מהדולפינים מיועדים לשחיטת למטרות מזון, אך הרווח עבורם הוא זעום. כ-600 דולר בלבד עבור בשרו של דולפין, המכיל לעיתים ריכוז גבוה של רעלים המסוכנים לאדם, כדוגמת כספית. בעבור דולפין חי שיימכר למטרות תצוגה, עשויים להרוויח הדייגים כ-150 אלף דולר. 

 

התושבים, כצפוי, מוחים בתוקף על שבמשך שנים מציגים אותם כציידים אכזרים וצמאי דם וטוענים כי מדובר בתמונה מעוותת של המציאות בשטח. "ציד הדולפינים הוא אכזרי, אך זה גם אכזרי להרוג פרות וחזירים", סיפר אומן מקומי. "לעולם לא אוכל להבין את הטיעונים מצד אנשי המערב. הם אוכלים בקר, חזירים ותרנגולות. אנחנו אוכלים לוויתנים ודולפינים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הציידים בכפר טאיג'י, השבוע
צילום: Sea Shepherd CS
מומלצים