שתף קטע נבחר

שנהיה לזנב, לפחות בכל מה שקשור למחירי היין

אחרי שביקר בדרום אפריקה והתרשם ממחירי היין הזולים והשפויים, שגיא קופר היה רוצה לראות שינוי גם אצלנו. לקראת השנה החדשה הוא יוצא בקריאה נרגשת לבעלי היקבים והמסעדות, וגם נותן המלצות יין לארוחת החג

חזרתי לאחרונה מדרום אפריקה, ושני דברים שם מאוד הרשימו אותי: האחד הוא מחירי היין, והשני הוא מחירי היין במסעדות.

 

מחירי היין מצחיקים: בקבוק יין ב-48 שקלים, ובמסעדות טובות, אפילו במלכודות תיירים, מחיר היין סביר לחלוטין. אפשר למצוא יין מקומי בתפריט, במחירים של 20-30 שקלים, וכוס יין תעלה לכם פחות משבעה וחצי שקלים. ומדובר על יין טוב, ראוי וטעים.

 

אז אוקיי, הכל זול שם יותר, ויין יש להם בשפע, אבל עדיין, בדרום אפריקה התמחור שפוי מאוד. התוצאה היא שכל אחד, באמת כל אחד, שיוצא למסעדה, יכול לשתות יין. בארץ, כמו שאתם יודעים, המצב שונה. שיא החוצפה זה, כמו שראיתי שעושים במועדונים בתל אביב, לקחת 50 שקלים על כוסית וו דה ורניי - יין נתזים שהמחיר הסיטונאי שלו, לבקבוק, הוא 29  שקלים.

 

"מלחמה" היא לא המילה הנכונה

אני לא בטוח ש"מלחמה" היא המילה הנכונה כאן, אבל כדי לנסות להזיז משהו, לפחות בחצר האחורית שלי, אשתדל מאוד להביא בכל פעם ידיעה על יקב, יבואן או מסעדה, שעושים אחד משני דברים: מבצעי הנחות משמעותיים על יין ולאורך זמן, או תפריט קבוע, רחב ומשמעותי של יין בכוסות.

 

הרעיון הכללי הוא שינוי תפיסה, ולא רק "מבצע לערב ט"ו באב". הפעם ראוי לציון מבצע "ספיישל ריזרב 2005" של רקנאטי, שנמשך כבר החודש השני. ב-30 מסעדות בתל אביב ומחוצה לה, מגיש היקב את היין היוקרתי ביותר שלו, שגם זכה במדליה מכובדת מאוד בתחרות בצרפת , במחיר של 195 שקלים לבקבוק, במקום כ-300 שקלים שזה המחיר הרגיל. כמעט כמו מחירו בחנות, שעומד על 180 שקלים.

 

המסעדות המשתתפות: בתל אביב "אמורה מיו"; "גשן"; "דלאל"; "דקה"; "טוטו"; "טורקיז"; "כרמלה בנחלה"; "מיתוס"; "מנטה ריי"; "מסה"; "מקום של בשר"; "סושי סמבה"; "פר דרייר - בר יין"; "קוצ'ינה תמר"; "קימל"; "קנטינה"; "קפה נואר"; "רפאל". ברחבי הארץ - "מאראבו", ו"קלואליס" - רמת גן; "אורי בורי" - עכו; "אידי דגים" - אשדוד; "גבריאל" - ירושלים; "אדמה" - זכרון יעקב; "ברולו" - פתח תקווה; "על המים" - הרצליה; "כרמים" - מושב סגולה; "לימוזין" - רמת ישי.

 

יינות לראש השנה

הימים שלפני ראש השנה, במיוחד השנה, הם ימים מצויינים לעשות סטוקים של יינות סבירים במחירים מצחיקים בסטנדרטים ישראליים. קחו למשל את המבצע של בנימינה. ברשתות השיווק יש מבצע על סדרת טבע: קונים ארבעה בקבוקים אדומים, או שרדונה ב-100 שקלים, ומקבלים בקבוק טבע מוסקט במתנה. תוכלו למצוא יינות פרייבט קולקשן במחירים טובים וגם סלקטד ב-10 שקלים (בשופרסל), וברקן מוכרים מארזים כפולים של יינות שונים.

 

אני מזכיר את זה לפני כל פסח ולפני כל ראש השנה. התזכורת היא, כרגיל, לקנות יינות רק מהבצירים הנוכחיים: 2008 ללבנים וקצת אדומים, ו-2007 לאדומים. באופן גורף לא הייתי מצפה למצוא 2005/6 במצב טוב בסדרות הנמוכות של היקבים.

 

קנו רק אם אתם יודעים מה אתם קונים. אם אתם לא שומרי כשרות יש יינות יבוא במחירים מצויינים, וכדאי לבדוק את חנויות היין הפרטיות, ולא ללכת רק לרשתות השיווק כדי לחפש מבצעים. אם אתם קונים יינות ליותר מחודשיים-שלושה, אכסנו אותם עם הראש, הפקק, כלפי מטה (אם מדובר על יינות בעלי פקקים רגילים ולא פקקי הברגה).

 

הרשימה האדומה, והלא זולה, לשנה החדשה

את רשימת הקניות של היינות היום-יומיים עשו בשבילנו השנה רשתות השיווק: יינות במחירים של 10 שקלים לבקבוק, 30 שקלים, או חמישה במאה. למי שרוצה כמה רעיונות חגיגיים יותר לשולחן החג, ועדיין לא עשה את הקנייה שלו, הנה תריסר אופציות, חלקן מקומיות, חלקן יינות יבוא.

 

הלכתי מהקל אל הכבד מבחינת מחירים, אבל הדברים הסתדרו גם מבחינת "גוף" היין. העלמה של דלתון הוא הקל ביותר, ללא ספק, ומרבית היינות מעל 120 שקלים יזדקקו לחדרור של שעה לפחות. מחירי היינות הם מחירי מחירון.

 

  • דלתון עלמה 2007. מחיר: 84 שקלים.

 

  • יקב הרי גליל מירון 2006. מחיר: 99 שקלים.

 

  • יקב יתיר, קברנה סוביניון 2006 מחיר: 110 שקלים.

 

  • Tommasi, Rompicolo, Poggio Al Tufo, Alicante IGT Toscana, 2007. מחיר: 120 שקלים.

 

  • יקב סוסון ים, לנון, בציר 2007. מחיר: 130 שקלים.

 

  • יקבי רמת הגולן, מרלו, כרם קלע 2005. מחיר: 139 שקלים.

 

  • יקבי רקנאטי, ספיישל ריזרב 2005. מחיר: 180 שקלים.

 

  • יקבי ברקן, קברנה סוביניון סופרייר, 2006. מחיר: 225 שקלים.

 

  • יקב בזלת הגולן חושניה 2006. מחיר: 280 שקלים.

 

  • Masi Riserva di Costasera Amarone Classico 2003. מחיר: 380 שקלים.

 

  • Pares Balta Absis 2003. מחיר: 420 שקלים.

 

  • Einaudi Barolo Nei Cannubi 2001. מחיר: 450 שקלים.

 

שגיא קופר עורך את אתר היין והאלכוהול "בקבוק "

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים