שתף קטע נבחר

אובמה רוצה חשיבה כלכלית גלובלית חדשה

נשיא ארה"ב, ברק אובמה, אמר ש"איננו יכולים לשוב לתקופה בה אנו רק מייבאים מוצרים וצוברים חובות" בראיון שנערך לקראת פסגת ה G-20.

נשיא ארה"ב, ברק אובמה, אמר אתמול (א') שבכוונתו לעודד את מנהיגי העולם לפעול לעיצוב מחדש של הכלכלה הגלובלית בעקבות המשבר הכלכלי. הוא אמר את הדברים לקראת פסגת G-20 שתחל ביום חמישי הקרוב ותתקיים בפיטסבורג, פנסילבניה. זוהי הפעם השלישית תוך שנה בה ייפגשו נציגי המדינות המהוות 85% מהכלכלה העולמית, על מנת לתאם פעולות לעתיד.

 

אובמה ציין, בראיון לרשת הטלוויזיה CNN, שהכלכלה האמריקנית מתאוששת על אף אחוזי האבטלה הגבוהים. לדבריו צריכה להיות חשיבה כלכלית גלובלית חדשה: "איננו יכולים לשוב לתקופה בה אנו רק מייבאים מוצרים וצוברים חובות". לפי אובמה, אחת ממטרותיה של ארה"ב היא להפוך מדינות נוספות ל"מנועי צמיחה, על מנת להבטיח כלכלה יותר מאוזנת".

 

לפי המסגרת המוצעת  על ידי ארה"ב תקטין את הגירעון התקציבי, סין תפחית את תלותה בייצוא ובאירופה יתבצעו שינויים מבניים וארגוניים. ארה"ב, כמו סין, גם רוצה לראות יותר השפעה של מדינות נוספות בקרן המטבע הבינלאומית.

 

דומיניק שטראוס-קאהן, יו"ר קרן המטבע הבינ"ל, אמר ל "פייננשל טיימס": אנו צריכים לאזן מחדש את הצמיחה ולחזק את הצריכה בשווקים המתעוררים. זאת, על מנת לתדלק את הצמיחה בטווח הקצר".

 

אירופה לוחצת: הגבירו פיקוח על הבונוסים

טרם החלה הפסגה, וכבר התקיימו בפיטסבורג מספר הפגנות, עם מאות משתתפים, נגד המדיניות הכלכלית הקיימת. המפגינים דורשים ממנהיגי ה G-20 ליצור מקומות עבודה חדשים באמצעות השקעה בתשתיות ופרויקטים ציבוריים. "זוהי התאוששות ללא תעסוקה", אמר לארי הולמס, מארגון Bail out the people.

 

בימים האחרונים חידשו בכירים בכלכלה האירופית את קריאותיהם להגביר את הפיקוח על המשכורות המוגדלות והבונוסים של בכירי הבנקים ביבשת. תופעה זו כבר סומנה כאחת מהסיבות העיקריות לפרוץ המשבר הכלכלי. הממשל האמריקני מעוניין להראות למדינות אירופה שהוא מחזק את פיקוחו על הפעילות הפיננסית במדינה. למרות זאת, הוא זוכה לביקורת על כך שפעילותו איטית מדי, בשל פעילות נגד של ראשי המוסדות הפיננסים בארה"ב. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"כלכלה יותר מאוזנת". אובמה
צילום: AP
מומלצים