שתף קטע נבחר

עלו ברשת: איך הזיכרון שלכם?

מונופול על מפות העולם, שוק אומנים מקוון, מצגות שראות כמו קליפים, מאגרי צילומים בחינם, משחק לבדיקת הזכרון ועוד אתרים ששווה להכיר

פייבוריט - מי רוצה להיות איל נדל"ן

מונופול, כמו "מלחמה" בקלפים, הוא משחק שיש לו הפוטנציאל להימשך לנצח. הגירסה המקוונת שלו, Monopoly City Streets, תגרום לכם להתמכר אפילו יותר, בעיקר משום שהיא מאפשרת לשחק בעולם האמיתי-וירטואלי של "גוגל מפות".

 

הירשמו כמשתמשים וקבלו שלושה מיליון דולרי משחק, שאיתם תוכלו לרכוש רחובות אמיתיים ברחבי העולם (בהנחה ששחקן אחר לא הקדים אתכם ובתנאי שהם מופו על ידי גוגל), לבנות ולהרוס, לגבות שכר דירה ולשלם מיסים ולתחמן את היריבים ללא רחם. על מנת להשתתף במשחק יש להירשם, ולהקפיד לשחק בקביעות; משתמש שלא יבצע שום רכישה במשך שבועיים - רכושו יוחרם על ידי הבנק.

 

שימושון

שוק אמנים - הגלובליזציה גורמת לכך שפעמים רבות אין לנו שמץ של מושג היכן יוצר הפריט אותו רכשנו, מי היה מעורב בייצורו וכמה מיליוני תאומים שלו מסתובבים בעולם. אבל יש חלופות, כמו ירידים שמאפשרים לאמנים ואומנים להציג את מרכולתם ולמכור אותה ישירות ללקוח הסופי. רובם אמנם נערכים ברחובות, אבל חלקם (כמו etsy הבינלאומי), באינטרנט; כעת הוקם אתר כזה גם בישראל.

 

גילי רמח, מייסדת האתר, היא מעצבת פנים, שחיפשה במה ולבסוף החליטה להקים אתר שהוא ספק גלריה ספק קניון מקוון, שמקשר בין צרכנים לבין מאות פסלים, ציירים, קרמיקאים, צורפים, גרפיקאים, נגרים ושאר בעלי מלאכה.

 

לכל אחד יש עמוד פרופיל בו הוא מציג את הפריטים שהוא מייצר וקהל הגולשים מוזמן לעיין ולקנות ממנו ישירות. האתר מחולק לקטגוריות קלות לניווט ומאפשר למיין מוצרים על פי מחיר, קהל יעד ואפילו צבע. בעמוד הבית תמצאו זרקור על עבודות נבחרות, אמנים מתחלפים, אירועים ותערוכות.

 

אפשר חשבון? - ברשת הישראלית פעילות לא מעט חברות המציעות שירותי חשבונאות מקוונת לעצמאים וחברות בפורמטים שונים: שירותי הנה"ח מקוונים, מידע ותמיכה באמצעות האינטרנט, שילוב עם תוכנות שולחניות ועוד.

 

אל השוק העמלני הזה מצטרף אתר "אופיס. נט" של רואה החשבון צביקה לוין, שמציע שירותי הנהלת חשבונות וירטואליים לעצמאים וגופים שאינם זקוקים לייעוץ שוטף או תכנוני מס סבוכים: במקום לבצע את העבודה בעצמכם, סרקו את החשבוניות, שלחו אותן אליו והוא יטפל בדוחות ובתשלומים לרשויות.

 

הקשר עם אנשי המקצוע מתבצע במייל, SMS, צ'ט או פקס, והמערכת כוללת גם חבילת יישומים משרדיים מקוונים מבית גוגל (וכן תיבת מייל), שמאפשרים ליצור ולערוך מסמכים, לנהל יומן וכדומה. השירות אינו ניתן חינם, אבל התמחור ממוצע ביחס למתחרים (300 ש"ח לפתיחת תיק, 170 ש"ח בחודש לניהול חשבונות ו-570 ש"ח לדו"ח שנתי).

 

מישהו מטפל בך - "משפחה מטפלת" היא הגירסה המקוונת והיעילה של מרכז המידע "רעות-אשל", שהוקם בשנת 2002 ומספק מענה ותמיכה בכל הנוגע לטיפול בקשישים. האתר, שהוקם וממומן על ידי ארגון אשל ועמותת רעות, פועל בשיתוף 15 עמותות נוספות וכולל מאות מאמרים וסרטוני הדרכה רלוונטיים, ביניהם: שיקום, טיפול בבית, זכויות סוציאליות, סיעוד, רפואה ועוד. לבד מטפסים להורדה ומידע כללי, ניתן לקבל באתר תשובות מאנשי מקצוע, ליצור קשר עם מומחים או לשתף אחרים בסיפוריכם האישיים באמצעות פורומי תמיכה.

 

קריאה בקפה - לפני כמה שבועות הכריזה גוגל על קפאין, שדרוג לאלגוריתם החיפוש הוותיק שלה, שיציע יכולות חיפוש מתקדמות. אם אין לכם סבלנות להמתין עד שהחידוש ישולב במנוע הקיים, בקרו באתר ההשוואות Compare Google, שמאפשר להקליד מילת חיפוש ולצפות בתוצאות המתקבלות בשתי הגירסאות.

 

הצגת בכורה - השירות המקוון Prezi הוא אחד המיוחדים שראינו: הוא הופך את העבודה והצפיה במצגת ממטלה טרחנית ומערפלת חושים להרפתקה רב ממדית, ואפילו לא גובה על זה תשלום.

 

האתר, שמגדיר את המצגת כ"דרך לספר סיפור באמצעות שקופיות", מאפשר ליצור מצגות שנראות יותר כמו קליפ מושקע או מיפוי מחשבתי, בלי להוריד תוכנה - כל העריכה נעשית באופן מקוון, כאשר לקוחות שיבחרו לשלם יוכלו לערוך גם ללא חיבור לרשת ויזכו בשטח אחסון מוגדל. את המוצר המוגמר אתם מוזמנים להעלות לאתר (משתמשי החינם מקבלים 100 מגהבייט לאחסון), למען יהנו ממנו כולם. נדרש זמן מה כדי להתרגל וללמוד, אבל זה שווה כל רגע.

 

הבנק - האינטרנט מלא במאגרים של מיליוני תמונות חינם, שמתירים לכל אחד להשתמש בצילומים באופן חוקי. אתר Every Stock Photo מרכז את החיפוש בכולם (או לפחות ברובם), במקום אחד.

 

אם אתם זקוקים לתמונה כלשהי לצורך פרויקט אישי או מקצועי, תוכלו לחסוך בזמן, ובמקום לעבור אחד-אחד ולחפש בכל פעם אחר הדימוי המבוקש, הקלידו את מילות המפתח או היעזרו בתגים ודפדפו בין התוצאות. לכל תמונה מצורף מידע בנוגע לתנאי השימוש שלה, מה מקורה, מי הצלם ועוד פרטים חשובים. תמונות שאהבתם במיוחד אפשר לגרור לתחתית העמוד, וליצור מהן אוסף אישי.

 

הגאדג'טיה

לא רק אייפון - "פאלם פריצ'ר" (המטיף לפאלם, בתרגום חופשי) הוא בלוג ישראלי חדש, שהולך נגד הזרם ומקדיש זמן ומקום דווקא ל-Pre, מכשיר הטלפון הסלולרי של חברת Palm, שנחשב למתחרה משמעותי באייפון הנחשק. מנהלי הבלוג מבטיחים סקירות ומדריכים, אולם לעת עתה מתמקדים בעיקר בדיווחים קצרצרים וסרטונים. אולי כשיגיע המכשיר לארץ המצב ישתנה (שלח: מורד שטרן)

 

המעמד מחייב - אם אתם בעליו הגאים של אייפון (או נגן אייפוד טאץ'), אתם בוודאי יודעים שכל אביזר עבור המכשיר המעוצב הזה עולה הון קטן. אבל מה עושים כשזקוקים לתחנת עגינה עבור המכשיר ולא רוצים להשקיע? מדפיסים את המעמד החביב שעיצב ג'וליאן מדרו, מקפלים לפי ההוראות ונהנים מכל העולמות: גם חסכתם, גם ייצרתם משהו במו ידיכם וגם שמרתם על הסביבה. למתקשים זמין סרטון הדרכה באתר Vimeo.

 

הרסו זאת בעצמכם - ה-N900 הוא סמארטפון חדש מבית נוקיה, שמעורר התרגשות רבה לא רק בקרב חובבי גאדג'טים, אלא גם בקהילת הקוד הפתוח. המכשיר, שמבוסס על מערכת ההפעלה לינוקס, מאפשר גמישות יתרה והתאמה אישית, אבל חובבי האלקטרוניקה וההאקינג מאתר Tinker It now! החליטו ללכת צעד קדימה ולהשקיע במכשיר רק כדי לפרקו לגורמים וליצור ממנו גאדג'טים מחודשים ומגניבים להפליא.

 

צרכנים נאמנים - מי מאיתנו לא חלם להיות מוצר, שמושלך לעגלה בסופר, מבלה זמן מה בחברת קופסאות שימורים וירקות, מוחלק על משטח נע ואז נעטף בשקית עד שיגיע הרגע שבו נזקקים לו? כנראה שאף אחד, אבל אם בכל זאת תחושו צורך לארגן לעצמכם ברקוד אישי ולהזדהות עם מיעוטים, היעזרו באתר הזה: הקלידו את הטקסט, בחרו גודל והדפיסו (שלח: שוקי לאה).

 

מנה אחרונה

עיסוי מוחי - האם מצב הזכרון שלכם תואם לגילכם הביולוגי או שהגיע הזמן לקצת אומגה 3? כדי לבחון זאת, שחקו במשחק הרשת היפני הזה, שבנוי על 10 שלבים מאתגרים: על המסך תוצגנה קבוצת ספרות, מיד כשהן ייעלמו יופיעו במקומם עיגולים ריקים, שיש ללחוץ עליהם על פי סדר עולה של הספרות שהוצגו (שלח: עמית פל)

 

סתמו - הסרטון Distraxion הוא שיר מחאה נגד מוזיקת מעליות בכלל וג'ז מתקתק להחליא בפרט. אם גם אתם עובדים במשרד או משוטטים בקניון, שבהם נשמעים הצלילים הללו, ומתמלאים חימה - אתם לא לבד.

 

תוף נייר - ואם אפשר להדפיס מעמד לאייפון, למה לא כלי נגינה אלקטרוני? באתר d-touch תמצאו ערכה לבניית מכונת תופים או sequencer הזמינה להורדה חינם, כולל מדריך וסרטון הדרכה. שווה מבט גם אם אתם לא מתכננים להפוך בקרוב ל-DJ (שלח: עמית פל)

 

הכירו את הכימיקלים - לא קל ללמוד כימיה, אבל The Elements של דימיטרי מנדליב ולות'אר מייר מ-Feel Good Anyway עשוי לסייע לכם להבין ולשנן את טבלת היסודות. אם הקליפ הזה היה זמין בתקופה שאנחנו היינו בתיכון, ייתכן שעדיין היינו נכשלים בבוחן ההוא, אבל לפחות היינו זוכרים מה יוצא מערבוב של סיליקון וחמצן ואילו חומרים מרכיבים סוכר.

 

העץ הנדיב - לא לגמרי ברור מהיכן נלקחו הנתונים או כיצד בוצע החישוב, אבל בבלוג החביב CreativeCloud (ששייך לחברה בריטית המשווקת דיו חליפי), הכינו פוסטרים חינניים להפליא, שמבהירים בדיוק כמה עצים נדרשים כדי להדפיס את האינטרנט, כמה זמן תארוך קריאת כ-ל האינטרנט ועוד מיני מספרים ונתונים, שנחמד לשלוף בשיחה.

 

משהו קטן וטוב - בבלוג "גירסאות זעירות של דברים גדולים" יש צילומים של - ניחשתם נכון - מיניאטורות של חפצים (וחיות) קטנטנים במיוחד: סוודר במידת צפורן, פרות גמדיות, לוח שחמט בגודל ראש סיכה ועוד הפתעות שמוכיחות חד משמעית שהגודל לא קובע.

 

כתבו גבינה - עד כמה אתם מבינים בגבינות? או בגופנים? במשחק Cheese or Font תוכלו לבחון את הידע שלכם בשני התחומים הכה-שונים, שמאופיינים במוצרים ששמותיהם דומים וחסרי פשר באותה מידה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
זוכרים או שצריך אומגה 3?
צילום: Liquidlibrary
מומלצים