שתף קטע נבחר

Seesmic - עדכונים חברתיים על השולחן

Seesmic תציג את עדכוני הסטטוס של החברים מפייסבוק וטוויטר. הגירסה החדשה כוללת עדכונים ושיפורים. בדקנו אותה

רשתות חברתיות הן גוזלות זמן לא קטנות, כך גם גילה הבוס כאשר השארנו את פייסבוק בלשונית פתוחה במשך כל שעות העבודה. פייסבוק, על אף מקדם שעמום גבוה, מושך גולשים כמו זבובים אל אור, מהסיבה הפשוטה שמדובר בחברים ובאנשים שאנו נמצאים בקשר קרוב עמם. העדכונים החדשים שלהם, "קטנים" ואזוטריים ככל שיהיו, עשויים לעניין אותנו.

 

אם חושבים על זה, אין שום צורך לפתוח דף אינטרנט כאשר כל מה שתרצו מתוכו זה ה-Feed, רצף העדכונים החברתיים ובמידת הצורך להגיב או לפרסם לחברים דבר מה מקורי משלכם. לשם כך פותחו תוכנות לעדכונים מרשתות חברתיות, כמו Tweetdeck או Seesmic Desktop. האחרונה כבר זכתה ל-2.5 מיליון הורדות ברחבי העולם.

 

Seesmic Desktop, אותה סקרנו הפעם, מתבססת על פלטפורמת AIR של אדובי ומציעה חוויית שימוש נוחה ואלגנטית על שולחן העבודה. לאחר ההורדה, תתבקשו להזין את שם המשתמש והסיסמה של הפרופיל האישי שלכם בפייסבוק (אפשר לצרף גם עמודי פייסבוק) ובטוויטר – אם יש. לאחר ביצוע ההגדרה, תציג התוכנה זרם עדכונים אחיד מהחברים בכל הערוצים שהגדרתם כברירת מחדל.

 


 

איך זה עובד?

אפשר להגיב לעדכון, להפיצו הלאה (RT בטוויטר בלבד), לשלוח הודעה ישירה לשולח (DM בטוויטר בלבד), להפוך הודעה מסוימת לפייבוריטית ובכך לשייכה לתיקיה מיוחדת אליה תוכלו לחזור ולקרוא מאוחר יותר. אפשר גם לאותת שאהבתם עדכון מסוים באמצעות Like (בפייסבוק בלבד) או להפסיק לעקוב אחר השולח אם הרגיז אתכם. מי שאינו מעוניין לצפות בזרם המאוחד של פייסבוק וטוויטר יוכל להשתמש במסננים בצד כדי להציג ערוץ עדכונים מטוויטר בלבד, פייסבוק בלבד וכו'.

 

עבור כל מי שחש שהעדכונים החברתיים מציפים אותו, Seesmic Desktop מציע שירות חשוב של רשימות משתמשים (userlist). כדי לבחור באפשרות זו, כאשר מקליקים על תמונה של משתמש יש לבחור בסימן הגלגלת ולאחר מכן באפשרות Add to userlist.

 

תוכלו ליצור כמה רשימות משתמשים ולתת שם לכל אחת מהן – כאשר בתוך כל רשימה שמורים שמות החברים הרלוונטיים לה. למשל, "משפחה", "עבודה", "אנשים שאני אוהב", "חדשות מהעולם", "בורסה" – או כל מכנה משותף שתמצאו לנכון.

 

אפשר להשתמש בתוכנה בגירסה קומפקטית של טור צר הכולל את הפיד השלם: כל העדכונים מכל הרשתות שהגדרתם או במראה של שלוש עמודות או יותר – בהן עמודה נפרדת להודעות ששלחתם, הודעות פרטיות שקיבלתם, זרם עדכונים של משתמש מסוים, פיד של עמוד פייסבוק ועוד.

 

כדי לפרסם הודעה יש לשרבט כמה מילים בשדה התוכן בחלק העליון של התוכנה, וללחוץ על התמונה שלכם מצד שמאל כדי לבחור מהתפריט הנבחר באילו חשבונות יתפרסם הסטטוס. בטוויטר אתם מוגבלים ל-140 תווים ואילו בפייסבוק המגבלה הזו אינה קיימת. הגירסה האחרונה, 0.6, מאפשרת פרסום במקביל לפייסבוק וטוויטר. פיצ'ר יעיל נוסף הוא Reply to all – רלוונטי למסרים שמופנים לכמה משתמשים, בהם אתם, בטוויטר. באמצעותו ניתן לענות לכולם יחד מבלי שתצטרכו להעתיק את שם המשתמש שלהם (המתחיל ב-@) באופן ידני. אגב, תכונה זהה כבר קיימת ב-TweetDeck.

 


 

לצרוך נכון רשתות חברתיות

עוד יתרון גלום בתוכנה הוא קיצור כתובות אוטומטי. בגלל מגבלת 140 התווים בטוויטר יש צורך לקצר את כתובות האינטרנט הארוכות. Seesmic יעשה את זה עבורכם בברירת מחדל באמצעות השירות bit.ly (אפשר לשנות בהגדרות). תכונה נוספת מאפשרת לכם להוסיף לכל הודעה תמונה בקלות רבה וכן לכווץ את הטקסט מעט כדי שייכנס ב-140 תווים (רלוונטי לאנגלית). תכונה חשובה נוספת הזמינה באנגלית בלבד היא בדיקת איות.

 

ההתראות של Seesmic Desktop ממלאות תפקיד חשוב בצריכה נבונה יותר של תכנים מרשתות חברתיות. על גבי הסמל של Seemic Desktop במגש המערכת יוצג חיווי עם כל הודעה חדשה של אחד מהחברים כאשר אם הם מתייחסים אליכם יתלווה אליו צליל.

 


 

לסיכום – Seesmic Desktop היא התוכנה המועדפת שלי לניהול נוכחות ברשתות חברתיות, אם כי ההעדפה האישית משחקת תפקיד משמעותי ועל כן אולי תרצו לבדוק את Tweetdeck.

 

עקבו אחר גל מור בטוויטר . עוד סקירות ופרשנויות מהחזית הדיגיטלית ב"חורים ברשת "

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים