שתף קטע נבחר

ראאד סלאח נעצר בחשד להסתה והמרדה

המפכ"ל התייעץ עם פרקליט המדינה - וראש הפלג הצפוני של התנועה האיסלאמית שוב נעצר. הוא נלכד על גג בניין בוואדי ג'וז, בחשד ששילהב את תומכיו למהומות בירושלים. תנועתו בתגובה: הסיתו נגדו, השייח רק קרא לבוא לאל-אקצה

המשטרה שמה את ידה על מי שלטענת רבים עומד מאחורי התקריות האלימות בירושלים . השייח' ראאד סלאח, ראש הפלג הצפוני של התנועה האיסלאמית בישראל, נעצר הערב (יום ד') בירושלים. הוא חשוד בעבירות הסתה והמרדה.

 

מהומות בירושלים - כותרות היום:

 

מעצרו של המנהיג הדתי נעשה לאחר שבימים האחרונים הופנו כלפיו האשמות לפיהן הוא העומד מאחורי ההסתה שהביאה לתקריות האלימות, שראשיתן בערב יום כיפור. על דבר המעצר הוחלט בהתייעצות בין מפכ"ל המשטרה, רב-ניצב דודי כהן, פרקליט המדינה משה לדור, ומפקד מחוז ירושלים ניצב אהרון פרנקו.


סלאח בעת מעצרו. לא התנגד (צילום: מוסא קעאדן)

 

סלאח נלכד בשכונת ואדי ג'וז שבמזרח ירושלים על גג אחד הבתים, שם שהה עם כ-30 מתומכיו. הוא נעצר על ידי בלשי מפלג המיעוטים ביחידה המרכזית של משטרת ירושלים בסיוע לוחמי מג"ב ירושלים,

 לא התנגד, והועבר לחקירה במפלג המיעוטים במגרש הרוסים.

 

במשטרה אמרו שהם מייחסים לו רצף של התבטאויות ודברי הסתה והמרדה לכאורה לאורך זמן, ולא באירוע נקודתי. הם ביקשו לשמור על זהירות והדגישו שרק סלאח חשוד בהפרת החוק בעניין, ולא אוכלוסייה שלמה. "אנחנו פועלים בצורה נחושה לאשר את חופש הדת והפולחן לכל הדתות באופן שוויוני, ולמנוע מקיצונים בודדים להפר את הכללים ולפגוע במרקם החיים", אמרו במשטרה.

 

"המעצר הוא פרי ההסתה חסרת הרסן נגדו"

דובר התנועה האיסלאמית, עו"ד זאהי נג'ידאת, אמר הערב כי מעצרו של השיח הוא "פרי ההסתה חסרת הרסן שהייתה במשך יומיים נגד התנועה האיסלמית והשייח ראאד. כל ההסתה נגדו היא בגלל דבקות התנועה והשייח ראאד במסגד אל-אקצה, ועריכת פעילויות תמיכה בכל מה שקשור למסגד".


גם היום השליכו במזרח ירושלים אבנים על כוחות הביטחון (צילום: AFP)

 

לדבריו, "התנועה האיסלאמית לא תהסס להמשיך ולהחזיק בעמדתה, בכל מצב.

מעצר השייח לא ירתיע את התנועה, מלהמשיך בדרך הנכונה הזו".

 

על הטענה לפיה סלאח נעצר בגלל הסתה שהובילה להפרות סדר בירושלים, אמר הדובר: "הוא לא הסית. השייח קרא למוסלמים לבוא להתפלל ולבקר במסגד אל-אקצה. זה דבר טבעי ולגיטימי. הבעיה היא אצל מי שרוצה לייהד את מסגד אל אקצה". לגבי האפשרות לעריכת פעולות מחאה בעקבות המעצר, סירב עו"ד נג'ידאת להרחיב ורק ציין: "מה שחשוב בשבילנו, הוא שהמסגד עצמו לא ייפגע". 

 

סניגורו של סלאח, עו"ד חאלד אזגרבה, אמר ל-ynet כי בשלב הראשוני של החקירה השייח היה בגדר מעוכב לחקירה ולא עצור. "אנחנו מחכים שתסתיים החקירה והמשטרה תודיע מה בכוונתה לעשות". לדבריו, השוטרים הודיעו לסלאח כי הוא חשוד בהסתה, "אך הוא מכחיש כל עבירה שהיא".

 

שנתיים בכלא על חברות בארגון טרור

מלבד עילת המעצר הנוכחי, נגד סלאח מתנהלים שבעה תיקים פתוחים במשטרת ירושלים. פעם אחר פעם הוצאו נגדו צווי הרחקה מירושלים ומאזור העיר העתיקה, למרות שהפעם לא היה תלוי נגדו צו שכזה.

 

מפכ"ל המשטרה הבטיח עוד אתמול "לנקוט נגדו צעדים" בימים הקרובים. סלאח קרא לאחרונה לתומכיו לעלות למסגד אל-אקצה על רקע הטענות לבנייה ועבודות סביב המתחם הקדוש ו"ייהוד" האזור. "אם יאלצו אותנו לבחור בין ויתור על זכותנו באל-אקצה לבין הכלא - אנחנו מקבלים בברכה את הכלא", הוא אמר היום.

 

בעברו הלא רחוק של סלאח הסתבכות אחת גדולה עם החוק הישראלי - הוא נעצר במאי 2003 יחד עם שורת בכירים בפלג הצפוני. החשד היה שבמסווה של "סיוע הומניטרי", העבירה התנועה האיסלאמית כספים לפעילי חמאס בארץ ובחו"ל.

 סלאח וארבעה בכירים נוספים בתנועה הואשמו בחברות בארגון טרור, מסירת ידיעות לאויב ומגע עם סוכן חוץ. בעקבות חתימת עסקת טיעון, שוחרר השייח מעט יותר משנתיים לאחר מעצרו. ב-2007 נעצר סלאח שוב, לאחר שהפגין בירושלים עם דגלי אש"ף וסוריה, ושוחרר תחת הגבלות.

 

בינתיים, החשש מהתגברות המהומות לא פוחת. בהערכת מצב במחוז ירושלים של המשטרה הוחלט הערב למנוע גם מחר כניסת מבקרים להר הבית, ולאפשר כניסה רק למתפללים מוסלמים בעלי תעודות זהות כחולות, בני 50 ומעלה. לא תחול הגבלה על כניסת הנשים. השיא השבוע צפוי להיות בתפילות יום השישי, לאחר שאנשי הפלג הצפוני של התנועה האיסלאמית קראו להמונים לבוא ולהגן על אל-אקצה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סלאח נעצר כשהיה עם 30 מתומכיו על גג בניין
צילום: מוסא קעדאן
המפכ"ל כהן ומפקד המחוז פרנקו. "פועלים בנחישות"
צילום: גיא אסיאג
מומלצים