שתף קטע נבחר

מסך Loewe Individual LCD: יוקרה מוחצנת

לקחנו את אחד ממסכי ה- LCD היקרים ביותר בארץ לבדיקה. זהו דגם Individual של Loewe שמגיע בעיצוב בולט ועם רמקולים יחודיים - אך האם איכות התמונה שווה 40 אלף שקלים?

חברת Loewe הגרמנית נודעה עוד בימי טלויזיות ה- CRT בדגמי טלויזיות שעמדו בחוד החנית של טכנולוגיה ועיצוב. אך מלבד הביצועים, בלט גם המחיר שתמיד היה יקר יותר מהממוצע. כיום, אנו נמצאים בדור שונה לגמרי, Loewe ממקדת את מאמציה בעולם ה- LCD וממשיכה לשמור על מיצוב ייחודי למדי.

 

Loewe יובאה לישראל באופן סדיר לאורך שנים רבות, הייבוא פסק בשנה שעברה ועתה חודש שוב ע"י חברת ט.ר. שידועה בעיקר כיבואנית המותג פיוניר. הדגם אותו נסקור בכתבה זו הינו Loewe Individual בגודל 46 אינץ'.

 


 

והמחיר? ללא תחרות!

מי שיקפוץ אל סוף הכתבה יראה תג מחיר שעלול להקפיץ את הרוכש הממוצע, שמחפש "מסך זול לבית". אין ספק כי היצרן מכוון את מוצריו אל נישה מסויימת של לקוחות ואנו נבדוק בכתבה כיצד היא עושה זאת.

 

עיצוב וגמישות

Loewe נבדלת משאר יצרני הטלויזיות במגוון הנרחב של אפשרויות הגימור שעומד לרשות הלקוח. הצצה באתר החברה מגלה שניתן לקבל את דגם ה- LCD הנסקר במבחר קונפיגורציות הכוללות סוגי רמקולים שונים, בינהם לוויניים, רצפתיים דקים או מקרני קול הנצמדים למסך מצידו התחתון.

 

דגם ה- Individual מגיע עם ציפוי קדמי מבריק שהופך את שטח המסך ושוליו ליחידה אחת, ויוצר אפקט עיצובי הרמוני. גוון הציפוי הינו סגלגל והוא מזכיר באופן פעולתו חלק מהציפויים בהם נתקלנו בפלזמות, כאשר הוא חוסם חלק מעוצמת האור שמגיעה מתאורת המסך האחורית, ומשפר את אפקט השחור והניגודיות.

 

 

בנוסף, המסך מוצג עם מגוון של מעמדים, בינהם אף מוט, המאפשר להתקין את המסך בתלייה במרכז הסלון באופן אסתטי. דגם זה מגיע בחמישה צבעים: שחור, כסוף, ברונזה, טיטניום ולבן.

 


 

שלט רחוק

כמיטב הסגנון האירופי, צורתו של השלט צרה וארוכה, גימורו מתכת כסופה מוברשת וראשו טבול שחור. במרכזו, נמצא לחצני שליטה, עם לחצן ה- OK המרכזי שעטוף טבעת ארבע כיוונית שמוקפת גם היא בלחצנים המעבירים בין תחנות ושולטים על עוצמת הקול. בצד התחתון, ישנם לחצני לחצני שליטה (בצבעים שונים) המיועדים לתפעול גירסת המסך שכוללת יחידת הקלטה מובנית (עם כונן קשיח).

 


 

חיבורים ומקורות וידאו

כפי שניתן לראות בצילום המסך, מגוון החיבורים גדול, כולל סקארט וכמובן כניסות HDMI, מה שמאפשר לחבר מגוון מקורות וידאו, כאשר לחיצה על לחצן ה- OK במרכז השלט מעבירה בין המקורות השונים.

 

ניתן לראות ברשימה גם את רשימת חמשת ערוצי ה- DTT החינמיים שנקלטים ע"י טיונר ה- DVB-T הפנימי, אבל, למרות שהתמונה נקלטה היטב, לא נשמע כל צליל בקליטה

דרך טיונר זה.

 

תפריטים וממשק

Loewe בחרה למקם את התפריטים כשהם צמודים לחלק התחתון של המסך, יש בהחלטה זו היגיון, היות ומיקום זה אינו מסתיר את רוב חלקה של התמונה כאשר מנווטים בין התפריטים, אולם צורת הפעולה של שתי וערב דורשת הסתגלות ובתחילה קשה להבין כיצד מנווטים ולאיפה.

 

כמובן, רצוי לקרוא את חוברת ההוראות בכדי להגיע למיצוי כל יכולות המסך, כולל אפשרויות מתקדמות, כגון כיוון טיימר הקלטה עבור מקליטים חיצוניים, אספקת מתח לאנטנה חיצונית וכולי.

 

בזמן השימוש בתפריט, מופיעה חלונית מידע בחלקו העליון של המסך ובה מוצג הסבר (באנגלית) על כל פונקציה ופרמטר בה נמצא המשתמש באותו הרגע, גם כאן, היתה חברת Loewe בין הראשונות שהציעו תכונה זו לציבור.

 


 

ביצועים: שידורי טלוויזיה

בתום תהליך הכיול, פתחנו את הבדיקה בצפייה בערוצי הטלויזיה הרגילים. תמונת קריינית מבזק החדשות של ערוץ 2, חושפת עיבוד וידאו שמסוגל לרכך ולשכך חלק ניכר מבעיות השידור הישראלי. התמונה חלקה, ובאופן כללי יש בה משהו שמזכיר אופי תמונה של פלזמה, עם תמונה מעט רכה ולא "עוקצנית" כפי שקורה במסכי LCD רבים.

 

כאמור, אופי התמונה מעט רך נראה מעט שונה לעין למי שהתרגל במנגנוני חידוד תמונה דומיננטיים, אך למרות הרכות, לא נראה שיש הפסד מבחינת כמות הפרטים שנראית לעין.

 

אם מביטים מקרוב, ניתן לראות לעיתים את תופעת "שיני המסור" שקשורה לתהליך ה- Deinterlacing, אבל היא לא ממש חמורה.

 

בזמן הצגת שידורים רגילים על מסך רחב, מצב מתיחה חכמה שקרוי כאן Panorama חותך מעט מכל צד ומגדיל את מרכז התמונה, מה שמצמצם את העיוות שכרוך במתיחת התמונה ממצב 4:3 ל- 16:9, לכתוביות נשאר מקום בתחתית המסך והן אינן נחתכות (למרות שנתקלנו בחיתוך במקרה אחד או שניים).

 


 

ביצועים: וידאו HD

כאן, מצליחה ה- Loewe להדגים תמונה מפורטת, חיה ובעלת עומק. לצבעים בתמונה יש אמירה, הם נוטים לצד הרווי יותר ומעניקים לעיתים תמונה "צבעונית מהחיים". מנגנון עיבוד התמונה במסך קרוי בשם Image+, והפעלה שלו גורמת לתמונה ניגודית ורוויה יותר. מומלץ להשאירו במצב On.

 

במעבר ל- HD, גם כאן, הפירוט נמצא ולא מפספסים כמעט אף פרט, כאשר האופי הכללי איננו "דוקרני" אלא דומה במשהו לתחושת CRT או פלזמה בהצגת תמונה שאינה מחודדת באופן מלאכותי יתר על המידה.

 

טמפרטורת צבע, בניגוד למקובל במסכים רבים, לא משנה לא רק את גוון הלבן ושאר הצבעים אלא מוסיפה לענין גם שינוי מורגש בערך הגמא. ניתן לבחור בשלושה ערכים: Intensive, ערך האמצע Normal ו- Soft.

 

בחירה ב- Intensive מטה את תחושת הצבע הכללית לכיוון הכחלחל, מפחיתה פרטים בחלקים הכהים ומעלה את אפקט הניגודיות לעין, לדוגמא, צבע שערו של שומר המוזיאון האמיץ הופך לכהה ושחור יותר.

 


 

בחירה בערך Soft, לעומת זאת, מכניסה רוח חמה לתמונה, הגוונים הופכים לאדמדמים / זהבהבים וגם הפירוט בחלקים הכהים משתנה לגמרי, שימו לב לשערו וחולצתו של בן סטילר, הם הפכו בהירים ובעלי פרטים מובחנים הרבה יותר.

 


 

איכות השחור

כאמור, ציפוי המסך הקדמי עוזר בשיפור רמת השחור, היא טובה, אבל לא מגיעה לרמת העומק בה משתבחים מסכי ה- LED החדשים. ניתן לשלוט על רמת הפירוט בחלקי התמונה הכהים דרך טמפרטורת הצבע (אם כי במחיר של שינוי גווני הצבע).

 

למשל בסצינה בה בורח ג'ק ספארו מבית כלאו (בפתיחת הסרט השני בסדרת שודדי הקאריביים), הוא עושה זאת בעזרת ארון מתים צף. הסצינה מתרחשת בלילה אפל, אולם הפרטים בתמונה ברורים לעין, כאשר יורה ג'ק בעורב, ניתן לראות בבירור את הנוצות המתפזרות על הים הכהה.

 

מעבר לסצינה אחרת, כאן מנהל בנק המאפיה (ויליאם פיצ'נר, המוכר כסוכן ה-FBI מאהון מהסדרה נמלטים), מופתע למראה פריצה של הג'וקר וחבורתו בסרט "האביר האפל". ה- Loewe מפגינה פירוט וטווח דינמי מרשימים בהצגת סצינות בהן מעורבים קטעי תאורה בהירים וכהים יחדיו, ניתן לראות כאן גם את אופי הצבע הדומיננטי שצובע את חליפת השחקן, כיסא המנהלים והריהוט בגוון חום - אדמדם.

 


  

טכנולוגיות וידאו נוספות

חברת Loewe היתה בין הראשונות שהטמיעו את טכנולוגיית החלקת התנועה בדגמי מסכי ה- LCD, טכנולוגיה שהפכה לנפוצה כיום, השם של Loewe למנגנון ה- 100Hz הינו DMM - Film Quaity Improvement, גם כאן, ניכר שינוי בולט בהחלקת התנועה, אם כי במחיר תופעת ההילה שעוטפת לעיתים גופים נעים על המסך.

 

 

עמעם אוטומטי: ניתן לבחור במצב חיישן, בו משנה מעבד המסך פרמטרים שונים בתמונה במטרה להתאים אותה אל תנאי התאורה המשתנים בחדר.

 

תמיכה ב- NR: בזמן צפיה, ניתן לבחור במצב 16:9 TV או 16:9 PC שמהווה למעשה העתק מדויק, ומאפשר להציג פיקסלים בדיוק של 1:1 על המסך.

 

אודיו משובח

מערכת הרמקולים של הדגם הנסקר התבררה כמשובחת ביותר, למעשה זוהי הטובה ביותר בה נתקלנו במכשיר טלויזיה עד היום, היא מספקת צליל חד ועשיר במגוון מצבים, במוזיקה ובסרטי אקשן כאחד.

 

ניתן לבחור בין מצב סטריאו, פנורמה ו- 3D Effect שמרחיב את מעטפת הצליל ומפזר את האפקטים בחלל החדר, מערכת האודיו תומך בקבלת אות מסוג Dolby Digital וגם DTS.

 

כאשר לואיז (של תלמה) יורה במכשיר הרדיו המשטרתי של הניידת שעצרה את זוג הנמלטות, רעם הירייה מתעופף בסלון ומהדהד באפקט משכנע מאוד. בסצינה אחרת מ- "לילה במוזיאון", כאשר בן סטילר מבחין בדינוזאור ששותה ממתקן המים, ניתן לשמוע בבירור את חריקת העצמות של גוף הדינוזאור בפירוט מצמרר, כשהענק מתחיל בריצה ופעמיו נחבטים בחלל החדר.

 

גם קטעי מוזיקה מתנגנים באופן מוצלח ומהנה מאוד, עם תדרי טרבל ומיד צלולים וחדים ובס עמוק ומשכנע.

 


 

סיכום

מסך ה- Individual מביא עימו איכות רמקולים ומבחר אפשרויות גימור שעומדים בקו לפני כולם, גם בפרמטר הרושם הוא נבדל מרוב המסכים ומעביר תחושה דומיננטית.

 

ללא ספק, מחירו של מסך שכזה, מרחיק ממנו פלח גדול של האוכלוסייה בארץ, אני מניח כי מי שחשובה לו איכות עיצוב והמיתוג מדבר אליו, ידע להעריך את המסר שמשדרים מוצרי חברת Loewe, כמו במקרים בהם המעצב / ארכיטקט הוא שמטפל בהתקנת מערכת האודיו / וידאו (קולנוע ביתי) בבית.

 

אחרים, ששמים דגש רק על איכות תמונה נטו ומחפשים תכונות נוספות כגון קישוריות רשת והזרמת מדיה, יוכלו למצוא דילים מוצלחים במחיר זול בהרבה. 

 

Loewe Individual 

ציון:


 

יתרונות: בעלת נוכחות עיצובית דומיננטית בחדר, מבחר תצורות מסך ורמקולים, מערכת אודיו משובחת, מגוון חיבורים.

חסרונות: מחיר יקר שמייצג מיתוג ועיצוב וגמישות בהתקנה, איכות תמונה טובה אבל לבדה אינה מצדיקה את הפער במחיר.

שורה תחתונה: תמונה יקרה

 

מחיר:

המחיר המומלץ לצרכן החל מ- 40,500 שקלים ועד 44,700 שקלים תלוי צבע ורמת גימור.

שתי רמות גימור: עם יכולת הקלטה בנפח של 250 גיגה וטיונר DVB כפול או ללא.

 

מחיר השקה של דגם מסך בגימור לבן עומד על 33,900 שקלים.

  

מפרט טכני

גודל מסך: 46 אינץ'

יחס מסך: 16:9

רזולוציה: 1920X1080 פיקסלים

בהירות: 500cd/m²

ניגודיות דינמית: 10,000:1

ניגודיות סטטית: 2,000:1

זמן תגובה: 8 מילישניות

מנגנון החלקת תנועה: 100Hz

תמיכה בשידור: HDMI 60p/50p/30p/24p,Component 60/p/50p

חיבורים - וידאו: שני חיבורי סקארט, קומפוזיט, S-Video, קומפוננט, RGB-PC, 2XHDMI, RF

חיבורים - אודיו: דיגיטלי קואקסיאלי In/Out, שלושה חיבורי RCA (סטריאו)

מידות: תלוי תצורה

משקל: 35.7 ק"ג

 

לכל סקירות הקולנוע הביתי

 

לדף המוצר באתר היצרן 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ניתן לתליה. Loewe
באדיבות dtown
בשיתוף פעולה עם dtown
מומלצים