שתף קטע נבחר

המשבר בהונדורס: התקדמות בשיחות, אין הסכם

נציגי הצדדים מדווחים על התקדמות משמעותית בשיחות הפיוס, אך לא מצליחים להסכים על חזרתו של הנשיא המודח לשלטון. הנשיא הזמני: "בית המשפט צריך להחליט, לא הקונגרס"

האם המשבר הפוליטי בהונדורס מגיע לסיומו? תלוי את מי שואלים. מתווכים מטעם הממשל הזמני, שעלה לשלטון בעקבות הפיכה צבאית בחודש יוני, אמרו הלילה (יום ה') כי שיחות הפיוס בין הצדדים לא הובילו לפשרה שתאפשר את חזרתו לשלטון של הנשיא המודח מנואל סלאיה. לדבריהם, השיחות יימשכו במהלך היום.

 

אנשיו של סלאיה אמרו אמש כי הצדדים הסכימו על נוסח הסכם שיביא לסיום המשבר, ומפקד הצבא הבטיח כי ההסכם קרוב. אולם, מתווכים שנועדו מאוחר יותר עם הנשיא הזמני, רוברטו מיצ'לטי, בארמון הנשיאות בבירה טגוסיגלפה, ביקשו להנמיך ציפיות ואמרו כי הסוגיה שבמרכז הדיונים - חזרתו של סלאיה לכס הנשיאות - לא נפתרה.

 

"הדיאלוג התנהל במקצועיות והשגנו התקדמות חשובה. עם זאת, ברגע זה, אין כל הסכם סופי", אמרו המתווכים בהודעה שפירסמו. אבן הנגף המונעת הסכמה בנושא זה היא דרישתו של מיצ'לטי כי בית המשפט העליון, ולא הקונגרס, יכריע לגבי חזרתו של סלאיה.

 

בראיון לרשת הטלוויזיה הממלכתית בהונדורס הסביר מיצ'לטי: "כמו שאני רואה את הדברים, סלאיה רוצה שהקונגרס יחליט אם הוא יכול לחזור או לא. אבל זו החלטה שבית המשפט העליון צריך לקבל".

 

המשבר החל ב-28 ביוני, אז נעצר סלאיה על-ידי חיילי מדינתו, בעוד האזרחים נערכו להצביע במשאל עם שנוי במחלוקת על כוונתו לבטל את המגבלות החוקיות על כהונת הנשיא. הוא הובא לבסיס חיל-האוויר בפאתי הבירה - משם הוטס לקוסטה ריקה, ובהמשך הועבר לניקרגואה. סלאיה שב למדינה בספטמבר ועורר גל של הפגנות תמיכה.

 

ההפיכה גררה גינויים ממדינות מרכז ודרום אמריקה, האיחוד האירופי וגם מארה"ב, הנחשבת לפטרונו של המשטר במדינה. בעקבות כך, הפסיקה וושינגטון את הסיוע הצבאי להונדורס והטילה מגבלות תנועה על בכירים בממשלה הזמנית שלה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סלאיה. רוצה לחזור לשלטון
צילום: AFP
מיצ'לטי. בית המשפט יכריע
צילום: AFP
מומלצים