שתף קטע נבחר

הישראלית שהתייצבה נגד ישראל בז'נבה מדברת

בין שלל הנציגים שדיברו בגנות ישראל במועצת זכויות האדם של האו"ם בלטה עורכת הדין פאטמה אל-עג'ו מארגון עדאלה. בשיחה עם ynet היא מספרת על תקוותיה ממועצת הביטחון

עורכת הדין פאטמה אל-עג'ו מארגון עדאלה התייצבה היום (ו') נגד ישראל במועצת זכויות האדם של האו"ם וקראה לחקור את ממצאי דו"ח גולדסטון. בשיחה עם ynet מז'נבה, אמרה שציפתה לתמיכה רחבה יותר בהצבעה על העברת הדו"ח למועצת הביטחון, גם מצד האיחוד האירופי וגם מצד ארצות הברית. "ציפיתי מכל מדינה שטוענת שזכויות האדם חשובות לה, שייתמכו בהצעה".

 

אל-עג'ו, עורכת דין ערבייה ישראלית, גורסת כי דו"ח גולדסטון אובייקטיבי, "חבל שלא כל האוכלוסייה מכירה אותו אלא רק ניזונה מהפופוליזם המתחולל סביבו. כי בסך הכל מה יש בדו"ח גולדסטון? יש חשדות כבדים ויש ראיות שעל-פניו בוצעו פשעי מלחמה על-ידי שני הצדדים. האוכלוסייה באזור הזה סבלה מעוול, והדו"ח אומר כי הגיעה העת לפעול".

 

אל-עג'ו סיפרה במועצת זכויות האדם שהניסיון של ארגוני זכויות אדם בישראל לפנות ליועץ המשפטי לממשלה לפתוח בחקירה בחשד לביצוע פשעי מלחמה לא צלח: "גם בג"ץ דחה את כל העתירות בעניין, ובמצב כזה - האפיק הבינלאומי הוא אפיק רלוונטי ביותר". היא מקווה שבחקירה בינלאומית יגיעו לאמת. "בתור עורכת דין שעוסקת בזכויות אדם, ומאמינה שהמשפט הבינלאומי נועד באמת להגן על בני אדם ללא אבחנה בין לאום וגזע, אני חושבת שהימנעות מיישום המלצות דו"ח גולדסטון מעמידה את מחויבותיה של הקהילה הבינלאומית לזכויות אדם, שלום, ביטחון עולמי בסימן שאלה".

 

לדבריה, "במצב בו אי-אפשר לסמוך על המערכת המשפטית הישראלית, ומיותר לומר שהחקירות שמבצע צה"ל הן חקירות שנגועות בניגוד עניינים, יש לפתוח בחקירה כדי להתחשבן על מעשי העבר אך גם כאמצעי התראה לעתיד".

 

אל-עג'ו התלוננה בפני מועצת זכויות האדם כי "מאז האינתיפאדה השנייה ישראל אינה חוקרת את פעולותיה. הדוגמה הטוובה ביותר לכך היא חיסול סלאח שחאדה - שום חקירה לא בוצעה בישראל". כעת היא מקווה שגם מועצת הביטחון תאמץ את הדו"ח, ותקים ועדת מומחים שעליה מדבר דו"ח גולדסטון, שתעקוב מקרוב אחר המתרחש באזור.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מועצת זכויות האדם בז'נבה
צילום: AFP
מומלצים