שתף קטע נבחר

שר המידע הסיני: אין צנזורה ברשת, יש סינון

הרדיו הסיני הבינלאומי, CRI, משיק אתר חדשות ותוכן מסין בשפה העברית. שר המידע הסיני שנכח בהשקה בישראל אמר כי יש סינון רק של תכנים מזיקים ברשת

ואנג צ'אנג, שר המידע הסיני אמר היום (ב') ל-ynet שהאינטרנט בסין פתוחה עבור כל אזרחי סין. הוא הסביר שיש סינון בהתאם לחוקי המפלגה, של תכנים מזיקים לאזרחים, כגון מידע על אלימות ופורנוגרפיית קטינים. "עם זאת", הוא אמר, "אין צזנורה מקוונת בסין".

  

צ'אנג אמר את הדברים באירוע ההשקה של אתר הרדיו הסיני הלאומי (CRI) בעברית. באירוע נכחו גם סגן נשיא CRI מר קסיה ג'יקסואן, שגריר סין בישראל, צ'ין צ'או, וכן מנכ"ל משרד התקשורת עדן ברטל.

 

מחוץ למלון רנסנס בתל-אביב בו נערך האירוע, עמדו למרות החום הכבד ששרר מספר מתנדבים של אמנסטי אינטרנשיונל ישראל ובידיהם שלטים המוחים על הפרות זכויות האדם בסין.

 

האם יוזמה דומה מצד רשות השידור (אתר ותחנת רדיו ישראלים בסינית) תתקבל בברכה על ידי השלטונות? השר צ'אנג השיב שכמובן ואף ציין שישמח להשתתף בהשקת אתר כזה, אם יהיה רציני מספיק.

 

צ'אנג אמר גם כי האינטרנט מהווה גורם גידול כלכלי משמעותי עבור סין והם מעוניינים בשיתופי פעולה עם מדינות נוספות. לאחר השאלה על הצנזורה ביקש צ'אנג לסיים את הראיון ואמר שלצערו לא נותר לו זמן לשאלות נוספות.

 

"דיווח עדכני, מדויק ואובייקטיבי" 

הרדיו הלאומי הסיני הוא מעין מקבילה סינית לרשות השידור הישראלית, שמטרתה לספק לעולם חדשות ותכנים מסין אשר מאושרים על ידי המפלגה הקומוניסטית השולטת במדינה.

 

"לרדיו הבינלאומי הסיני היסטוריה ארוכה של דיווח עדכני, מדויק ואובייקטיבי", אמר ג'יקסואן, סגן נשיא CRI, בניגוד מוחלט לפרסומים שונים באינטרנט על כך שמדובר בלא יותר מכלי נוסף במכונת התעמולה הסינית. תחנת הרדיו משדרת במספר מדינות לרבות ארצות הברית באמצעות רדיו FM ו-MW. האתר בעברית מתעתד לספק תכנים מסין המותאמים לקוראים הישראלים במגוון תחומים כמו חדשות, כלכלה, תרבות ותיירות.

 

ג'יקסואן אמר גם כי הוא מקווה שהאתר החדש יהווה את המקור הראשון למידע אודות סין עבור ישראלים, וזאת על אף הידיעה הרווחת בעולם כי שידורי CRI והתכנים באתר הם תחת פיקוח ממשלתי הדוק של סין ואתרי CRI ותחנות הרדיו שלה בעולם לא זכו לפופולריות.

 

שר המידע הסיני אמר בנאומו כי בין ישראל וסין קיים קשר ההולך ומתהדק והעם הסיני מרגיש קרבה מיוחדת לעם היהודי בין היתר כי מתוכו צמחו אישים כמו קארל מארקס ואלברט איינשטיין.

 

ברטל הוסיף בנאומו כי ישראל וסין הן מהתרבויות העתיקות בעולם והדבר מקרב בין התרבויות וגורר כבוד הדדי ייחודי בין העמים מתוך הבנה של ההיסטוריה. "זהו אירוע סמלי ודרמטי," אמר ברטל, "המסמל את החשיבות שסין רואה בתקשורת עם ישראל."

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים