שתף קטע נבחר

מרידור עיכב את חוק משאל העם, ועורר כעס בגולן

השר לענייני מודיעין הגיש ערר, וסיכל את ההצבעה על חידוש הליכי החקיקה של החוק שאמור לחייב קיום משאל עם על כל נסיגה משטחים. ברמת הגולן התאכזבו: "תחבולות וטריקים הם לא הדרך, דווקא מרידור משתמש בתכסיסים?"

העיכוב בקידום החוק שיקשה על נסיגת ישראל משטחים מעורר זעם בגולן. ראשי יישובים ותושבים ברמת-הגולן הביעו הערב (יום ב') אכזבה מהחלטת הממשלה שלא להביא כעת להצבעה את החלת "דין הרציפות" על חוק משאל העם בנוגע לכל ויתור עתידי על שטחים בריבונות ישראלית. את עיקר הביקורת ספג השר לענייני מודיעין, דן מרידור, שהגיש ערר נגד החוק וסיכל את המהלך. יש לציין כי הערר של מרידור הוגש כבר לפני למעלה משלושה חודשים.

 

ראש המועצה האזורית גולן, אלי מלכה, אמר ל-ynet עם סיום הדיון בכנסת כי "אנחנו מאוד כועסים על מרידור. מדובר בחוק שמתגלגל עוד מהכנסת הקודמת, וזוכה לתמיכה של כל חברי הליכוד, מרבית חברי הקואליציה וגם חברי כנסת מקדימה", אמר מלכה. הוא הוסיף כי "דרך של תחבולות וטריקים היא לא הדרך הראויה למנוע בכנסת ישראל הצבעה דמוקרטית".

 

"חוק משאל העם" נועד לחייב עריכת משאל עם במקרה שישראל תרצה לסגת משטחים בריבונותה, לרבות רמת-הגולן. היום הייתה אמורה להיערך בכנסת הצבעה לפיה יחול על הצעת החוק "דין רציפות", שמשמעו כי הליכי החקיקה יימשכו מהמקום שבו הופסקו בכנסת הקודמת. ברגע האחרון בוטלה ההצבעה בהוראה מגבוה.

 

גם ראש מועצת קצרין, סמי בר-לב, שנכח היום בכנסת, זועם על התנהלות השר מרידור. "אנחנו כועסים על העיכוב, הבטיחו לנו שמדובר בעניין טכני שיוסדר בתוך חודש ימים באמצעות ועדת השרים לענייני חקיקה, והצעד של השר מרידור לא יפה ולא מכובד" אמר. בר-לב ציין כי "יו"ר הקואליציה, ח"כ זאב אלקין, הבטיח לנו שלא מדובר בניסיון למנוע את אישור החוק. כולם זוכרים את ראש הממשלה נתניהו מגיע לגולן ערב הבחירות האחרונות, נוטע עץ, ומספר לכולם שהגולן קרוב ללבו ושגמלא לא תיפול שנית. אני מקווה ומאמין שהוא גם יעמוד בכך".

 

"דווקא מרידור משתמש בתכסיסים?"

בוועד יישובי הגולן לא ממהרים עדיין להוציא את שלטי ההפגנות מהמחסנים. אורי הייטנר, חבר הוועד אמר כי "זה מאוד מאכזב ומתסכל. אי-אישור החלת החוק אינו אומר שמחר בבוקר צריכים לצאת להפגנות, אך אם נזדקק לזה בעתיד, אני

בטוח שתושבי הגולן, כמו רבים בישראל, מבינים את חשיבותה של הרמה, וייצאו להילחם עליה".

 

הייטנר הוסיף כי "מה שכואב לי הוא שדווקא השר מרידור, שהוא דוגמא ומופת לאבירות שלטון החוק בישראל, משתמש בתכסיסים. בשנת 1999 קיבלה הכנסת את חוק שיריון הגולן, וכדי להשלימו יש להעביר את חוק משאל העם. חבל שגם אחרי עשר שנים מישהו עוד מנסה לגרור פה רגליים".

 

על העיקרון של משאל עם אמר הייטנר: "בכל מדינות אירופה עושים משאלי עם על הצטרפות לאיחוד האירופי ועל שינויים במדיניות הממשלה בכלל תחומי החיים. חלק ממשאלי העם מתקבלים וחלק נדחים, וזו דוגמה לדמוקרטיה. ישראל, שמתיימרת לשמור על היותה מדינה דמוקרטית, חייבת אף היא לאמץ ולאשר את חוק משאל העם".

 

תגובתו של השר מרידור לנושא לא נמסרה עד לשעת פרסום הידיעה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מרידור בעין הסערה. "לא יפה, ולא מכובד"
צילום: ירון ברנר
מלכה. "רוב הקואליציה תומכת"
צילום: אביהו שפירא
מומלצים