שתף קטע נבחר
צילום: אור אלתרמן

בתוך גרון עמוק

אחת הטכניקות הכי מפורסמות בשירה של מוזיקת מטאל היא הגראולינג, אותה שאגה חזקה ומחוספסת. הלכנו לבדוק סדנת לימוד ייחודית לגראולינג. אז מה עושים כדי לשמור על הגרון ואיך שואגים את המילה "אמא"? התשובות לפניכם

 

האגדה מספרת, שאי שם בשנות ה-60, ג'ו קוקר היה הגראולר הראשון ברוק, כשצרח לראשונה בקול מחוספס את שיריו. אבל מה זה גראול? אם יצא לכם לשמוע שיר מטאל בו הזמר שאג בחוזקה, ובקולו חיספוס אדיר מגיהנום, זה גראול.

 

טכניקת השירה המפורסמת של המטאל כבר קיימת עשרות שנים, ואפילו הפכה לאחד היסודות החשובים ביותר בז'אנר. מצעקות לצווחות, מצווחות לרעש מסור אדיר שיוצא מהגרון, הסרעפת והריאות. אבל מסתבר שלא כל אחד יכול לעשות גראול. צריך להתאמן, לתרגל ועדיף, כמובן, שלא לעשן.

 

החלטנו ללמוד את הטכניקה המפחידה הזו, והצטרפנו באחרונה לסדנת לימוד ייחודית של שירת "גראול". יותם אבני, זמר להקת "Prey For Nothing" הישראלית, העביר את ההרצאה במרכז גרוב בהוד השרון, מול עשרות צעירים שמקווים יום אחד לעשות את זה הכי עוצמתי שרק אפשר. אילו חוקים צריך לזכור? מה קורה לנו בגרון בזמן הגראול ומה קורה לגראולר חסר בטחון? כל התשובות בכתבת הוידאו שלפניכם. לחצו על הפליי ותעשו רררררראאאאאווורר.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אל תשכחו. הגרון הוא הכלי שלנו
צילום: עידן הובל
תעשו את זה חזק
צילום: עידן הובל
ותעבדו על החיספוס כאילו אתם מתניעים אוטו מקולקל
צילום: עידן הובל
לאתר ההטבות
מומלצים